Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27
    Το avatar του χρήστη Gregpro
    Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή Περίεργο πρόβλημα με οριζόντιο θερμοσίφωνα-boiler τοίχου 80 Lt

Καλησπέρα στην παρέα. Σε γκαρσονιέρα που νοίκιασα πρόσφατα, υπάρχει οριζόντιος θερμοσίφωνας-boiler τοίχου. Μόλις τον είδα, σκέφτηκα: "80 lt είναι πολλά για μια φοιτητική γκαρσονιέρα." Αμ δε, τον άναψα μισή ώρα, ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος συσσωρευμένων αλάτων. Το νερό τελείωσε σε 5 λεπτά! (Χρησιμοποιώ χλιαρό νερό, όχι πολύ ζεστό, άρα δεν είναι θέμα σπατάλης.) Την επόμενη φορά, τον άναψα ώσπου να κάνει κλικ ο θερμοστάτης (70 βαθμοί) και πάλι το νερό τελείωσε γρήγορα, ενώ στην αρχή φαινόταν οκ. Οπότε σκέφτηκα τα παρακάτω: Ή ο θερμοσίφωνας έχει υπερβολικά πολλά άλατα, ή έχουν συνδεθεί ανάποδα οι παροχές (ζεστό-κρύο) ή ήταν για πατάρι και τοποθετήθηκε στον τοίχο. Φώναξα τον ιδιοκτήτη και αλλάξαμε την αντίσταση. Έβγαλα περίπου 1 κιλό άλατα, σχετικά μικρή ποσότητα. Κοιτώντας μέσα στο καζάνι, βεβαιώθηκα ότι ο θερμοσίφωνας είναι όντως οριζόντιος τοίχου (το κρύο στον πάτο του καζανιού, το ζεστό στην κορυφή), άρα δεν έγινε λάθος στην τοποθέτηση. Κάτι που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι δεν είχε εναλλάκτη (σερπαντίνα) για τη λειτουργία boiler, αλλά μανδύα. Η διάβρωση ήταν προχωρημένη και στο καζάνι εσωτερικά ξεφλούδιζε το εμαγιέ (και καλά glass). Τέλος πάντων, αλλάξαμε αντίσταση και άναψα να ζεστάνει. Έκανε κλικ σε 40 λεπτά, αντί για 1 ώρα που έκανε πριν. Πάλι το νερό τελείωσε γρήγορα. (Στο πατρικό μου σπίτι έχουμε 80 lt θερμοσίφωνα παταριού και φτάνει για 2-3 άτομα, ακόμα και με μισή ώρα λειτουργίας και πολλά άλατα.) Όσο για τη λειτουργία ως boiler, το νερό δεν φτάνει ούτε για γρήγορο ντους 2 λεπτών. Το νερό της θέρμανσης (τηλεθέρμανση κοζάνης) είναι στους 60 βαθμούς περίπου. Αέρα δεν έχει το κλειστό κύκλωμα. Το πρόβλημα υπάρχει είτε λειτουργεί ο μανδύας, είτε όχι. Δηλαδή και το Σεπτέμβρη πριν ανάψω τη θέρμανση, το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα. Το συμπέρασμα που έβγαλα: Όλοι οι οριζόντιοι θερμοσίφωνες τοίχου έχουν το ίδιο πρόβλημα, λόγω κατασκευής. Το κρύο ανακατεύεται με το ζεστό, αντί να γίνει διαστρωμάτωση. Τι εννοώ: Στους θερμοσίφωνες δαπέδου, το κρύο νερό πάει στον πάτο του καζανιού με σωληνάκι, οπότε υποχρεωτικά απλώνεται ομοιόμορφα στο κάτω μέρος και γίνεται διαστρωμάτωση (κάτω το κρύο, πάνω το ζεστό χωρίς να ανακατεύονται.) Στους κατακόρυφους τοίχου επίσης γίνεται διαστρωμάτωση, επειδή το καζάνι είναι κατακόρυφο, οπότε το κρύο ανεβαίνει σιγά-σιγά προς τα πάνω. Στους οριζόντιους τοίχου όμως δεν συμβαίνει αυτό. Παρ'όλο που το κρύο νερό μπαίνει στο κάτω μέρος, μπαίνει κατευθείαν και με ορμή από μια τρύπα στον πάτο του καζανιού και όχι με σωληνάκι όπως στους επιδαπέδιους. Επειδή το νερό μπαίνει με ορμή στο οριζόντιο καζάνι, απλώνεται γρήγορα παντού και ανακατεύεται με το ζεστό, κρυώνοντάς το. Το συμπέρασμά μου το στηρίζω στο γεγονός ότι έχω χρησιμοποιήσει και τα άλλα 2 είδη θερμοσιφώνων στα ίδια λίτρα χωρίς πρόβλημα. Σε σπίτι φίλου που είχα πάει μια φορά και είχε οριζόντιο τοίχου, πάλι υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

Σας ζητώ συγγνώμη για το τεράστιο post, αλλά είναι τόσο περίεργο το πρόβλημα και αναρωτιέμαι αν το συμπέρασμά μου έχει βάση. Είμαι έτοιμος να αγοράσω κάθετο boiler 60 lt, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο πρόβλημα. Ευχαριστώ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Gregpro : 18-11-18 στις 17:12

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Αν ίσχυε αυτό για τους οριζόντιους, δεν θα τους είχανε καταργήσει;

Μήπως έχει διαρροή; (αναφέρεις 'Η διάβρωση ήταν προχωρημένη') Αν έχει διαρροή, τότε θα έχει περάσει η υγρασία στη μόνωση, είναι σαν να μην έχει μόνωση, οπότε 'τελειώνει γρήγορα το ζεστό νερό'.

Ή λόγω της διάβρωσης ίσως μπαίνει νερό (κρύο) από το 'μανδύα' που αναφέρεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 18-11-18 στις 17:47
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Που μετράς τους βαθμους

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Στους 2 μήνες που είμαι στο σπίτι, δεν παρατήρησα την παραμικρή διαρροή. Η μόνωση επίσης είναι στεγνή. Ακόμα και να συνέβαινε αυτό, εγώ χρησιμοποιώ το νερό αμέσως μόλις ο θερμοστάτης κάνει κλικ, οπότε το νερό δεν προλαβαίνει να κρυώσει. Για το μανδύα δεν ξέρω. Υποθέτω ότι χρειάζεται μεγάλη ρωγμή για να επηρεάσει το ζνχ.

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που μετράς τους βαθμους
    Αν εννοείς τους βαθμούς του νερού της τηλεθέρμανσης, το καταλαβαίνω εμπειρικά, μετά από χρόνια ενασχόλησης με θέρμανση και ζνχ. Η εισαγωγή του μανδύα δεν ακουμπιέται για πάνω από 2 δευτερόλεπτα. Όπως έγραψα παραπάνω, το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο από τη λειτουργία του μπόιλερ, αφού και το Σεπτέμβρη χωρίς θέρμανση το ίδιο θέμα υπήρχε.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    κερκυρα

Προεπιλογή

Ολα τα οριζόντια μπόιλερ ζεσταίνουν το μισό νερό του όγκου τους,λόγο του ότι η αντίσταση είναι στην μέση του μπόιλερ. Στην περίπτωση σου θα πρέπει να δεις μήπως έχεις απώλειες προς το δίκτυο θέρμανσης από φυσική κυκλοφορία.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    κερκυρα

Προεπιλογή

Δηλαδή,όταν ζεστάνει ο θερμοσίφωνας μέχρι όσο μακρυάζεσταίνουν οι σωλήνες της θέρμανσης που είναι συνδεμένοι στο μπόιλερ.

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Σχετικά με τη φυσική κυκλοφορία έχεις δίκιο, αλλά εγώ χρησιμοποιώ το νερό αμέσως μόλις ζεσταθεί. Δεν νομίζω ότι προλαβαίνει να κρυώσει.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gregpro Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν εννοείς τους βαθμούς του νερού της τηλεθέρμανσης, το καταλαβαίνω εμπειρικά, μετά από χρόνια ενασχόλησης με θέρμανση και ζνχ. Η εισαγωγή του μανδύα δεν ακουμπιέται για πάνω από 2 δευτερόλεπτα. Όπως έγραψα παραπάνω, το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο από τη λειτουργία του μπόιλερ, αφού και το Σεπτέμβρη χωρίς θέρμανση το ίδιο θέμα υπήρχε.
    Εσυ έγραψες ότι ακούς το κλικ του θερμοστάτη στους 70°.που τους βλέπεις αυτούς τους βαθμούς.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alto2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ολα τα οριζόντια μπόιλερ ζεσταίνουν το μισό νερό του όγκου τους,λόγο του ότι η αντίσταση είναι στην μέση του μπόιλερ. Στην περίπτωση σου θα πρέπει να δεις μήπως έχεις απώλειες προς το δίκτυο θέρμανσης από φυσική κυκλοφορία.
    Δεν ισχύει αυτό.

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Δεν βλέπω τους βαθμούς. Ανάβω αντίσταση, ο μετρητής της ΔΕΗ γυρίζει (τσεκαρισμένο, δεν σταματάει πριν περάσουν 40-45 λεπτά). Μετά τα 45 λεπτά κάνει κλικ και το νερό ζεματάει. Το χρησιμοποιώ αμέσως, κάνοντας ανάμειξη για χλιαρό-μέτρια ζεστό και σε 8 λεπτά τελειώνει. Όπως ανέφερα στην αρχή, όλες οι συνδέσεις μέσα-έξω είναι καρατσεκαρισμένες. Ο θερμοστάτης στους 70. Έχω ήδη παραγγείλει κάθετο μπόιλερ 60 λίτρων, αλλά το πρόβλημα μάλλον θα με αφήσει με την απορία...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση LG] Τ/Χ LG Περίεργο(;) Πρόβλημα
    από nyannaco στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-08-18, 18:02
  2. Πρόβλημα με θερμοσίφωνα
    από Spiros2158 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-17, 19:58
  3. [Κλιματιστικό] Κλιματιστικό Περίεργο Πρόβλημα
    από akapal στο forum Κλιματιστικό