Αρα το κοκκινο ειναι φαση,το μαυρο ουδετερος και το μπλε πυκωτης.Το μπλε για να το πουμε χοντρα ειναι και αυτο ουδετερος μεσω του πυκνωτη.Οι ονομασιες κανονικα ειναι
κοκκινο-γενικο
μαυρο-κυριο
μπλε-βοηθητικο
Αρα το κοκκινο ειναι φαση,το μαυρο ουδετερος και το μπλε πυκωτης.Το μπλε για να το πουμε χοντρα ειναι και αυτο ουδετερος μεσω του πυκνωτη.Οι ονομασιες κανονικα ειναι
κοκκινο-γενικο
μαυρο-κυριο
μπλε-βοηθητικο
Άρα Σάκη, αν καταλαβαίνω σωστά, θα πρέπει να συνδέσω τον πυκνωτή στο μαύρο-μπλε, αλλά να δώσω ΔΕΗ στο κόκκινο-μαύρο;
Δηλαδή το παρακάτω κύκλωμα;
antlia plysis.jpg
Αν το κάνω αυτό, με το που δώσω 230V στην αντλία, θα πρέπει να ξεκινήσει να γυρίζει μόνη της;
Σωστα.Αν ειναι καλο το μοτερ θα δουλεψει.
Δούλεψε! Άρα μοτέρ και πυκνωτής είναι ΟΚ!
Άρα τώρα που καταλήγουμε...;Αντλία πλύσης, πυκνωτής, αντλία στεγνώματος, θερμαντικό στοιχείο, αισθητήριο στη σωλήνα της αντλίας, είναι ΟΚ.
Λες να είναι αυτό που είπε πριν ο Πέτρος, να έχει δλδ διαρροή νερού... Θα δοκιμάσω να παρακάμψω τον φλοτεροδιακόπτη να δω τι θα γίνει.
Ναι εχει δικιο ο Πετρος.Βαλε το πλυντηριο να δουλεψει χωρις το κατω καπακι και δες απο που χανει νερο.Οταν δουλευει χωρις το κατω καπακι δεν δουλευει το φλοτερ εκτος και αν ειναι κολημενο.Αν χανει απο το σωληνα πανω απο το φλοτερ τοτε η βλαβη ειναι απο υπερχυληση.Γιαυτο ειπα οτι μπορει να χρειαστει ελαχιστη ρυθμηση ο πιεζοστατης.
Αυτό ακριβώς έγινε! Το έβαλα να δουλέψει χωρίς το καπάκι, και μετά από 40 δευτερόλεπτα (που γέμισε ο κάδος) άρχισε να χάνει από το σωληνάκι πάνω από το φλοτέρ! Όμως επειδή το φλοτέρ παρακάμφθηκε τελικά πήρε μπρος η πλύση!
Άρα γυρίζω ελάχιστα αριστερόστροφα τη βίδα που είπες, Σάκη και σας ενημερώνω!
Μαστόρια μου σας ευχαριστώ!!
Γύρισα τη βίδα στον πιεζοστάτη κατά 1/4 της στροφής, αριστερόστροφα και το πρόβλημα λύθηκε!
Το πλυντήριο μου λειτουργεί κανονικά και ήδη βρίσκεται στη μέση του προγράμματος πλύσης!
Να πω σε αυτό το σημείο ότι δεν ήξερα την ύπαρξη αυτού του φόρουμ, κι έτυχε να πέσω πάνω του καθώς γκούγκλαρα για να βρω λύση στο πρόβλημα. Από εδώ και πέρα μου φαίνεται θα γίνω όμως πιο συχνός επισκέπτης!
Καλώς σας βρήκα λοιπόν, και χίλια ευχαριστώ και πάλι!
mikemtb73 (27-06-18)
Καλησπέρα, έχω το ίδιο πλυντήριο και μου βγάζει συνέχεια σφάλμα .10
Άλλαξα τη βαλβίδα εισαγωγής νερου αλλά πάλι τα ίδια.
Να αναφέρω επίσης ότι σε επισκευή προ 8ετιας είχα σπάσει τη μικρή εισόδο της πλαστικής αεροπαγιδας και την είχα κολήσει με κόλα στιγμής και δούλευε μια χαρά, αλλά τώρα κατά τις προσπάθειες μου ξεκόλλησε και δε νομίζω να κολησε πάλι άψογα. Κάθε βοήθεια δεκτή
Δεν είναι Ηλεκτρική Βλάβη. Μαζεύει νερά στο λάστιχο αν είναι μεγάλο και η αντιπλημμυρική προστασία κλείνει τα ηλεκτρικά και προσπαθεί να πετάξει τα νερά. Το παθαίνει γιατί το λάστιχο για την αποχέτευση στη δική μου περίπτωση είναι μεγάλο οπότε περισσεύουν νερά και το αντιπλυμμηρικό "νομίζει" ότι δεν πετάει τα νερά. Επίσης αν έχεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις και το έχεις συνδέσει στην αποχέτευση του νιπτήρα υπάρχει περίπτωση το σιφώνι σου να έχει ρίξει νερά στην αποχέτευση του πλυντηρίου, οπότε tu-bo-flo κλπ, εγώ το κάνω ανά τρίμηνο περίπου. Την πρώτη πρώτη φορά που είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω, μου πέταξε τα νερά του νιπτήρα μέσω του σωλήνα κάτω από το πλυντήριο και νόμιζα ότι τα νερά έτρεξαν από εκεί. Ως αποτέλεσμα ταράχτηκα και 70 ευρώ μετά ο άνθρωπος του σέρβις της AEG μου άνοιξε τα μάτια. Οπότε κάνω το καθάρισμα με θρησκευτική ευλάβια. Η διαδικασία που ακολουθώ όταν και όποτε, το έχει κάνει καμιά 5 φορές τα τελευταία 10 χρόνια είναι η εξής:
(μου το έκανε και σήμερα γιαυτό ειπα να βοηθήσω κανένα συμπάσχοντα...)
Πριν ξεκινήσεις Βγάλε τη συσκευή από τη μπρίζα και: 1. Βγάλε τη σχάρα των πιάτων, 2. Πίσω δεξιά, μέσα, είναι η τάπα για το αλάτι ΞΕΒΙΔΩΣΕ ΤΗ!, 3. Άδειασε το νερό από μέσα εκεί σε ένα δοχείο με μια αντλία (χρησιμοποιώ μια μικρή λαδιού), 4. Καθάρισε αν χρειάζεται και το φίλτρο κάτω από το σπρίνκλερ. 5. Μετά από 1 ώρα βάλτο στην μπρίζα με τον διακόπτη στο off. Σε εμένα τουλάχιστον όταν το ξαναβάλω στη μπρίζα δεν μου κάνει ξανά τα ίδια, εκτός αν έχει βουλώσει το σιφώνι του νιπτήρα (βλ. παραπάνω).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη NEMECIC : 22-12-20 στις 12:23
Καλησπέρα, στο AEG 52850S έχω το πρόβλημα διαρροής από κάτω, σβήνει η οθόνη η αντλία απαντλησης δουλεύει συνέχεια και όταν το αδειασω γερνοντας το προς τα εμπρός και κάνω reset, μετά δουλεύει κανονικά για κάποιες πλυσεις και μετά το ξανάκανει. Μπορεί να δουλέψει κανονικά και για 10 πλυσεις αλλά μπορεί και να το ξαναπαθει και μετά από 2-3 πλυσεις. Θεωρητικά δείχνει σαν κάτι να βουλωνει και να ξεβουλωνει η κάποια βαλβίδα να κολλάει και να επανέρχεται. Αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία, παρακαλώ για τα φώτα σας, πριν αρχίσω να λυνω...