μηπως η βρυσση της μπανιερας ειναι απλη ,δηλ με διακοπτη ζεστου κρυου και στην εξοδο του σπιραλ εχει διακοπτη;αν παραμμεινουν ανοικτα το ζεστο και το κρυο με κλειστο το διακοπτη του ντουζ ,τοτε μπορει να περναει το ενα στο αλλο.
μηπως η βρυσση της μπανιερας ειναι απλη ,δηλ με διακοπτη ζεστου κρυου και στην εξοδο του σπιραλ εχει διακοπτη;αν παραμμεινουν ανοικτα το ζεστο και το κρυο με κλειστο το διακοπτη του ντουζ ,τοτε μπορει να περναει το ενα στο αλλο.
goosey (14-11-17)
Εχοντας ελαχιστη σχεση με το θεμα,να πω οτι πιστευω οτι πρεπει να εχει τρυπησει το ηλιακο και σου μπερδευει τα δυο κυκλωματα του(νερο απο πανελ-ζεστο νερο χρησης).
Επισης μαλλον η ολη ιστορια εχει σχεση με την θερμοκρασια των νερων του ηλιακου γιαυτο και δεν το κανει παντα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
goosey (23-10-17)
Eγινε κι ο οπτικός έλεγχος (και κατα τη διάρκεια χρήσης) στην εγκατάσταση επάνω. Δεν υπάρχει καποια διαρροή ούτε απο τη βαλβίδα ούτε αλλού.
Αν βοηθάει κάποιο στοιχείο ακόμη, οτι χρησιμοποιείται λίγο απο το νερό του ηλιακού( σε σχέση με τη χωρητικότητα του).
Επίσης τις τελευταίες 5 μέρες, μόνο μια φορά το έκανε. Τις λοιπές, κανονική λειτουργία.
δεν μίλησα για μπανιέρα σπιράλ κλπ... συμβαίνει στους νιπτήρες μπάνιου / κουζίνας κλπ...
Ε, κοίτα κι εγώ που είμαι άσχετος απο υδραυλικά, το ίδιο σκέφτηκα, αλλά εδώ πιστεύω να πάρω κ καμιά άλλη ιδέα...
goosey (26-10-17)
δεν μίλησα για μπανιέρα σπιράλ κλπ... συμβαίνει στους νιπτήρες μπάνιου / κουζίνας κλπ...
αν συμβαινει αυτο που σου λεω θα στο κανει παντου.βαλτο κατω με χαρτι και μολυβι τι ροη μπορει να υπαρχει και θα το καταλαβεις πως μπορει να γινει.
Πάλι απο την αρχή :
1) Oι μπλε ταπες βγάζουν χλιαρό και οι κοκκινες κρύο. Όλο αυτό μόνο αργά το βράδυ+νωρίς πρωί.
2) Και δεν συμβαίνει κάθε μέρα.
3) Τις λοιπές ώρες (μεσημέρι + απόγευμα + νωρίς βράδυ) λειτουργούν κανονικά. Δηλ οι μπλε τάπες βγάζουν κρύο και οι κόκκινες βγάζουν καυτό.
Η διαδρομή των σωλήνων από τον ηλιακό προς το διαμέρισμα πως γίνεται; Μήπως έχει γίνει κάποια παρέμβαση; Ο ηλιακός δίνει απευθείας στην εγκατάσταση ή υπάρχει και θερμοσίφωνας ανενεργός παράλληλα;
goosey (14-11-17)
Επιστροφή ζεστού νερού στο δίκτυο κρύου θα μπορούσε μόνο να γίνει αν το ασφαλιστικό του θερμοσίφωνα έχει χαλάσει (είναι και αντεπίστροφη βαλβίδα μαζί) και μόνο αν υπήρχε διακοπή νερού ή πολύ χαμηλή πίεση, τόση ώστε να μη μπορεί να ανέβει το νερό με φυσικό τρόπο έως την βρύση του μπάνιου σου, οπότε θα και θα επέστρεφε ζεστό νερό από τον ηλιακό με φυσική ροή προς τις παροχές του κρύου, με αισθητά μειωμένη πίεση και χωρίς να τρέχει νερό από την γραμμή του ζεστού.
Η θερμοκρασία του νερού (χλιαρό) στη γραμμή του κρύου είναι ίδια όση ώρα και αν αφήσεις την βρύση να τρέχει; Μήπως μετά από λίγο εξισώνεται η θερμοκρασία με αυτή του ζεστού (παγώνει);
goosey (14-11-17)
Η απάντηση σου με έκανε να ψάξω πιο αναλυτικά τους σωλήνες, και τελικά καποιος είχε πειράξει βάνες που οδηγούσαν το κύκλωμα μέσω boiler που δεν χρησιμοποιειται τώρα.
Τέλος πάντων λύθηκε το μυστήριο, και ζητώ συγγνώμη απο όλους τους φίλους για την αναστάτωση.
Επειδή έχω τώρα σοβαρό νέο πρόβλημα, να κάνω νέο θέμα ή όχι? Συγγεκριμένα υπάρχει τρόπος να βρει κάποιος (ειδικός ή μη?) τη διαδρομή σωληνώσεων μέσα στους τοίχους και πλάκα, χωρίς να σκάψει? Δυστηχώς άρχισε να αναβλύζει νερό απο τα μάρμαρα (πάτωμα του μπανιου) και ούτε εγώ ξέρω τις σωληνώσεις, ούτε και υπάρχει πια ο υδραυλικός του τα κατασκεύασε.
Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις την πηγή της διαρροής είναι η θερμοκάμερα που χρησιμοποιούν οι μονωσάδες. Κι αυτό γιατί το νερό μπορεί να βγαίνει και να το βλέπεις αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της διαρροής.