Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 6 από 6
    Το avatar του χρήστη fisakis
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανασης
    Περιοχή
    Γλυφαδα

Προεπιλογή Πλυντήριο πίατων: Νερά στο χωρο πλύσης καθώς και εξω,

Καλησπερίζω τη παρέα!

Έχουμε το πλυντήριο πιάτων Candy CDP4609X εδώ και 4 χρόνια και το χρησιμοποιούμε σχετικά λιγο (περίπου 2 πλύσεις/ εβδομάδα). Αντιμετωπίζουμε το έξης θέμα.

Το πρώτο σύμπτωμα είναι ότι τα νερά δεν βγαίνουν από το χώρο πλύσης και παραμένουν σαν λίμνη μέσα σε αυτόν. Κατά την εκκίνηση του προγράμματος οπου πρέπει να κανει αποστράγγιση, ενώ ακούγεται ένα πολύ μικρος ηχος (πιθανών της αντλίας) η αποστράγγιση δεν γίνεται. Επειτα από μερικά λεπτά ακούγεται ένα επαναλαμβανόμενο μπιπ και μου ανάβει η ένδειξη του προγράμματος ξεπλύματος(στο εγχειρίδιο αύτο περιγράφεται σαν σφάλμα και σαν πιθανή αιτία οι ρουμπινέδες να είναι κλειστοί).

Αν τωρα αφαιρέσω το νερο μονος μου και βαλω ένα κανονικο πρόγραμμα, παλι δεν κανει αποστραγγιση αλλα επειδή εχει πολύ λιγο νερο μεσα (οσο δεν μπορω να βγαλω με το χερι) το πλυντηριο περναει στο επομενο βήμα και προσπαθει να παρει νερο από το δίκτυο. Λεω προσπαθεί γιατί ακούω μικρή ροη νερου και καπου καπου μπουρμπουλήθρες, σαν να τραβαει από καπου αερα. Έπειτα, θα σταματήσει να τραβαει νερο για λιγο και μετα θα προσπαθήσει παλι κάνοντας το ίδιο. Αυτό 3-4 φορες μεχρι να ξεκινησει η πλυση. Η πλυση επειτα γίνεται κανονικα (εχω την υπονοια όμως με λιγότερα λίτρα νερού από το κανονικο στο χώρο πλύσης), μέχρι τη φάση του ξεβγάλματος, όπου το πλυντήριο δεν μπορεί να αποβάλει το νερο και κάπου εκει κανει ότι περιγράφω στη προηγούμενη παράγραφο ως πρωτο σύμπτωμα.

Αν πάλι, αφεραίσω το νερό στο χώρο πλύσης με το χέρι και ξεκινήσω πλύση φρεσκαρίσματος (γρήγορη πλύση με λιγότερα λίτρα νερό πλύσης), θα τραβήξει με τον ίδιο τρόπο νερό αλλά δεν θα κανει καθόλου πλύση και θα σταματήσει παρουσιάζοντας και πάλι το πρώτο σύμπτωμα της πρώτης παραγράφου. Γι αυτό και λέω ότι εχω την υπόνοια ότι δε παίρνει τα λίτρα νερού που πρέπει από το δίκτυο.

Το φίλτρο είναι καθαρο. Έλεγξα το σπιράλ της εξαγωγής βρώμικου νερού μήπως ήταν βουλωμένο και από την ανάλογη αντλια και μετα δεν είναι. Έκανα μια σκεψη μήπως μπήκαν σκουπίδια από την αποχέτευση στο σπιράλ αλλα αυτό το βλέπω αδύνατο γιατί εχει μια ελαστική ταπα που δουλεύει σαν ανεπίστροφη βαλβίδα.

Αυτό που είδα επίσης είναι οξυδωσεις (από νερα μάλλον) στο κατω καπακι του πλυντηρίου, το οποιο είναι σχεδιασμένο σαν λεκανακι και εχει ένα απλο φλοτερ που μαλλον κοβει τη λειτουργια του πλυντηρίου όταν το λεκανακι γεμισει, μέσω ενός διακόπτη. Οι υγρασίες φαινονται και στο μοτερ της φωτο, το οποιο μαλλον είναι η αντλια που τραβαει νερο από το χωρο πλύσης και το στελνει στα πτερυγια. Τέλος πολύ βρώμα στο πατωμα, κατω ακριβως από το πλυντηριο που μαλλον οφείλεται σε νερά από το πλυντήριο (μυκητες, κτλ)

Δυστηχως όμως, η εμπειρία μου στα πλυντήρια είναι πολύ μικρή και θελω πριν προχωρήσω σε αλλα λυσε-δεσε να ρωτησω κι εδώ αν καποιος γνωριζει τι μπορει να είναι και πώς μπορώ να κανω τον αναλογο ελεγχο.

IMG_20170804_161706.jpgIMG_20170804_161712.jpgIMG_20170804_161741.jpgIMG_20170804_161230.jpgIMG_20170804_161626.jpg

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον fisakis για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

sotis999 (28-12-17)

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το μεγάλο μοτέρ (αντλία πλύσης ) θα πρέπει να το βγάλεις εντελώς έξω για να αντικαταστήσεις πιθανές τσιμούχες .
    http://www.eaparts.gr/content.aspx?I...&m=78&so=2&l=1
    Το μικρό μοτέρ δίπλα στην αντλία πλύσης (αντλία αποχέτευσης) απλά άνοιξε το και καθάρισε έλεγξε το,
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 05-08-17 στις 07:39

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανασης
    Περιοχή
    Γλυφαδα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την απάντηση σας!

Σημερα, προχωρησα στην αφαιρεση της αντλίας πλύσης. Όπως θα δείτε και στις φωτο που παραθέτω, υπαρχει διαρροη στο σαλίγκαρο της φτερωτης της. Ευτυχως δεν εχει επιρεασει το μοτερ της και το λεω αυτό γιατί το έκανα δοκιμή τροφοδόντας το με 220 και δούλευε. Άλλη ενδειξη διαρροης δεν βλεπω. Ο σαλίγκαρος δεν νομιζω να επισκευάζεται και μαλλον παει για αγορα ολόκληρος. Θα πεταχτω αυριο σε ένα κατάστημα να ρωτησω, να δω το κοστος του και να δω ένα καινουριο αν εχει το τζογο που βλεπω εγω.

Η αντλια αποστράγγισης δουλεύει κι αυτή κανονικα. Τη τροφοδότησα με 220 και δουλεψε. Δε φαινονται διαρροες, ούτε και βουλώματα στη γραμμή χωρου πλύσης-αντλία αποστράγγισης-σπιραλ αποστράγγισης.

Επίσης δεν βλεπω βουλώματα στη γραμμη χωρου πλυσης-ανλίας πλύσης-κατω πτερυγιου πλύσης ενώ δεν μπορω να δω με βεβαιοτητα αν υπαρχει καποιο βούλωμα στη γραμμή αντλία πλύσης-ανω πτερύγιο πλυσης. Θα δοκιμασω να φυσηξω με το στομα να δω αν ο αερας διαφευγει με ανεση.

Καλου κακού, αφαιρεσα και καθαρισα και τη βαση του φίλτρου, η οποια αν και ειχε λιγο μπιχλα δεν ειχε χασει τη στεγανοτητα της.

Από τα παραπάνω, βλέπουμε ότι σίγουρα βρηκα μια ζημια. Αυτή είναι η στεγανοτητα του σαλίγκαρου της φτερωτης πλύσης. Το θέμα είναι πώς αυτή η διαρροη μπορει να επιρεασει την αποστραγγιση δεδομενου ότι η αποστραγγιση γινεται με άλλη αντλια και επισης ότι τα νερα δεν πεφτουν στο λεκανακι οπου είναι στο φλοτερ ασφαλείας και αρα, η λειτουργεια του πλυντηρίου δεν διακόπτεται από εκει.

Θα ηθελα επισης να ρωτησω αν μπορω να δοκιμασω την ηλεκτροβανα παροχης του νερου του δικτύου με τον ιδιο τροπο.

Ένα άλλο θεματακι, μιας που εβγαλα σχεδόν τα παντα, θα ήθελα να δοκιμασω έναν αισθητηρα που εχει στο χωρο του φιλτρου οπου μαλλον ΄"βλεπει" αν εχει νερο ο πυθμένας ή όχι. Αν ναι, θα μπορουσα με ένα πολυμετρο να δω αν ανοιγοκλεινει ή αλλαζει αντισταση όταν είναι βραγμενος ή στεγωνος ή μηπως παιζει με την πίεση που δημιουργηται από τα λιμναζοντα νερα?

Κλείνοντας, η μπίχλα που φαινεται στο καδο που προσθέτουμε τα αλατα είναι φυσιολογική ή θελει κι αυτό καθαρισμο?
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανασης
    Περιοχή
    Γλυφαδα

Προεπιλογή

Και κατι που προεκυψε μολις τωρα!!!

πηγα σε κατάστημα της γειτονιας μου και αφου το κοιταξε, μου ειπε ότι η εταιρία δεν δίνει μονο το σαλιγκαρο πλύσεως αλλα το διαθέτει μαζι με το μοτέρ!!!! 112€ περιπου!!! Πηρα την candy hellas και μου λενε τα ιδια.

Αγορασα ένα πλυντηριο πριν 4 χρόνια, μου εβγαλε μια ζημιά που θα μπορουσε να ηταν απλά μια επισκευή του σαλιγκαρου αλλαζοντας μονο λάστιχα και αυτοι μου πουλανε ολο το σετ της αντλίας πλύσεως πακετο για να οικονομίσουν. Δηλαδη κάθε 4 χρόνια θα πρεπει να σκαω 100+ ευρω συν τη ταλαιπωρια. Πουλανε πλυντήρια χωρις να διαθετουν ανταλλακτικα με σκοπο να στα παιρνουν. Αν δεν βρω σαλιγκαρο, εστω ιμιτασιόν, δεν τους δινω ευρω παραπανω. Το πεταω και αγοραζω άλλη μαρκα και τους κανω ρομπα σε ολο το διαδικτυο. Ξεφτίλες. Θελω να δω αν υπαρχει ανταλλακτικο και στο εξωτερικο και το εισαγουν οι δικοι μας για να μας τα περνουν όμως.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Θανασης
    Περιοχή
    Γλυφαδα

Προεπιλογή

Απλα για να υπαρχει ενημέρωση στο φορουμ, θελω να πω τί εγινε τελικα. Πιστεύω οτι αφορά και αλλες μαρκες πλυντηρίων πιατων.

Δοκιμάζοντας τη λειτουργία της αντλίας αποχέτευσης (την σύνδεσα στη μπρίζα απ ευθειας) ειδα οτι αρχικα δουλευε. Επέμενα ομως (εβαζα και εβγαζα το φις απο την μπριζα) ανακάλυψα οτι στις 10 φορες τις 3 δεν εκανε εκινηση. Την αντικατεστησα και η βλαβη της παυσης αποκατασταθηκε. Το πλυντηριο δεν μπορουσε να κανει αποστραγγιση του νερου γιατι η αντλια δεν εκανε εκινηση παντα και ετσι το προγραμμα σταματαγε.

Οσον αφορα το προβλημα της διαροης απο το σαλιγγαρο της αντλιας πλυσης δεν ειχε σχεση με τη διακοπη του προγραμματος. Επλυνα με ζεστο νερο τον σαλιγγαρο, επιμενωντας μεσα στη φτερωτη και στα λαστιχα που εχει μηπως ειχε κατσει κανενα σκουπιδι και αλατα ή απορυπαντικο. Επειτα εριξα υγρη γλυκερινή στα λαστιχα να μαλακωσουν. Μετα μονταρα το πλυντηριο και δεν ξαναειδα διαρροη. Το εφτιαξα? Σύμπτωση? Δεν ξερω αλλα εδω και δυο μηνες δουλευει κανονικά!!!

Τελος αντικατεστησα και το λαστιχο στεγανοποιησης του καδου που εχει στον πυθμενα. Στην αναζητηση της αιτίας, οταν το αφαιρεσα προσεξα οτι ειχε "μεγαλωσει", ειχε δηλαδη μεγαλυτερη διαμετρο. Σαν να παρεις ενα λαστιχο απο το παγκο των τυροκομικων του σουπερμαρκετ και να το ξεχειλωσεις. Θα ειναι μεγαλυτερο και πιο λεπτο. Αρχικα το εκοψα, το τοποθετησα παλι και δεν εχανε αλλα το αντικατεστησα να ειμαι σιγουρος για το μελλον.

Τελικα, μαθαμε πως δουλευει ενα πλυντηριο πιατων και ποιες ειναι οι περισσοτερο συχνες βλαβες και αιτίες. Απαράδεκτο αυτο που κανει η καντυ και δινει πακετο αντλια πλυσης με σαλιγκαρο (το κανουν κι αλλες εταιριες, ισως οι περισσοτερες) αλλα φαινεται οτι φροντιζουν να εμπλουτίζουμε τις γνωσεις μας.

Το avatar του χρήστη georged30
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Ν Χαλκηδονα

Προεπιλογή

Στο δικό μου το bosch υπάρχουν όλα σε κοματια δεν πανε πακετο

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-17, 23:18
  2. ΤΑΨΑΚΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΤΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΑΝΙΟΥ