Το μπέρδεμα που γράφω, έχει να κάνει βασικά με τις φράσεις " γυμνό χάλκινο" και "γυμνό αλουμίνιο" που γράφεις στα ποστ σου (ενώ φαίνεται στη φωτογραφία στο ποστ#5, ένα μόνο καλώδιο με μπλεντάζ σε χρώμα αλουμινίου) και όχι επειδή ζητάς το καλώδιο -ρυθμιστή έντασης, που είναι δικαίωμά σου φυσικά. Όλα αυτά τα έγραψα, για να σου δείξω τι συμπέρασμα έβγαζα εγώ (τουλάχιστον), από τα γραφόμενά σου, διαβάζοντας τα ποστ σου (τμηματικά, κάθε φορά που γινόταν ανάρτηση) και τίποτα παραπάνω.
Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα και εφόσον συνδέοντας μόνο με το καλώδιο του ποστ#5 (αρσενικό - αρσενικό), ακούγονται κανονικά και τα δύο ηχεία (πέρα από τον βόμβο), κατά 99% αν αφαιρέσεις το βύσμα (που πάει στο sub woofer,το οποίο παλαιότερα το κουνούσες και έπαιζαν και τα δυο ηχεία) και κόβοντας και λίγο ( 5-10cm ) το καλώδιο (που πάει στο sub woofer) και στην συνέχεια βάλεις καινούργιο βύσμα στο συγκεκριμένο καλώδιο, λογικά θα είναι εντάξει.
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να έχουν δημιουργηθεί ψυχρές κολλήσεις και στο θηλυκό βύσμα πάνω στο sub woofer.
Δεν νομίζω ότι ξέφυγε κάπου η συζήτηση, απλά ζήτησα τις παραπάνω διευκρινίσεις για να γίνει πιο σαφές το πρόβλημα των ηχείων σου, ώστε να μπορεί κάποιος να δώσει πιο συγκεκριμένη και σωστότερη απάντηση. Αυτή και μόνο ήταν η πρόθεσή μου.
Φιλικά.