Και σαν να μην εφταναν τα θέματα με τους παλιούς πυκνωτές, έχει γεμίσει και ο τόπος με μαϊμου "επώνυμους" πυκνωτές.
Γνωρίζει κανείς να μας πει κάποια πηγή απο ώπου να μπορούμε να αγοράσουμε επώνυμους πυκνωτές στην Ελλάδα? (Panasonic, Nichicon, Rubycon, Elna, Hitachi κλπ).
Θέλω τα φώτα κάποιου που είναι γνώστης στο θέμα πυκνωτές. Πήρα πρόσφατα ενα πακέτο με 100 πυκνωτές Panasonic 0,1uF 50V (ECA1HAM0R1X) απο ebay, einai miniature caps.
Επειδή έχω καπασιτόμετρο μέτρησα μερικούς και οι περισσότεροι είναι περίπου 0,092uF, κάποιοι είναι ακόμα και 0,082uF, ενώ ένας ήταν 0,079uF κανέναν από όσους μέτρησα (καμια εικοσαριά) δεν βρήκα να είναι 0,1uF ή λίγο πιο πάνω.
Άλλους πυκνωτές Nichicon που έχω όταν τους μετρώ με το καπασιτόμετρο είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω απο την τιμή που γράφουν.
Ξέρω ότι όλοι οι ηλεκτρολυτικοί έχουν tolerance σύν πλήν 20% αλλά είναι νορμάλ αυτό? Μαϊμού να είναι οι πυκνωτές δεν το βρίσκω πιθανό γιατί ο πωλητής είχε 100% feedback αλλά και μετά απο πολύ προσεκτικό έλεγχο ειναι όπως θα έπρεπε (τα γράμματα, τα batch number με κόκκινο όπως κάνει η Panasonic κλπ). Πάιζει να είναι απλά παλιό στοκ και να έχει πέσει η χωρητικότητα λόγω ηλικίας?
Έχω πολλές παιχνιδοκονσόλες 30 ετίας κοντά αλλά για την ώρα όταν κάνω recap προτιμώ να παίρνω kits πυκνωτών για την εκάστοτε κονσόλα απο Console5 που είναι εγγύηση (Panasonic και Nichicon) αλλά είναι αμερική και έρχεται λίγο ακριβά. Πρέπει να φτιάξω γκάμα με καλούς πυκνωτές.