Όχι φίλε μου. Αυτό το εξάρτημα είναι πιθανότατα triac και παίρνει εντολή από τον επεξεργαστή για να τροφοδοτήσει κάποιο μικρό εξάρτημα του πλυντηρίου που δουλεύει με 230VAC όπως π.χ. η/οι ηλεκτροβαλβίδα/ες εισόδου νερού, η αντλία εξαγωγής, κ.ά. Δεν δίνει κανένα σήμα στον επεξεργαστή.
Καλημερα
Καλημερα
θελω να κανω την τελευταια προσπαθεια πριν πεταξω το πλυντηριο δεν συμφαιρει να αγορασεις καινουργιο ειναι περιπου στην μιση αξια του διαστημικου πλυντηριου
Η βλαβη προηλθε με βρεγμενα χερια περασε νερο απο το κομβιο προγραματος και διμιουργησε αγωγιμοτητα στο πολυβυσμα του διακοπτη πορτας και εβγαζε σφαλμα απο εκει εδινε με δεν θυμαμαι σαν διπλο darlicton trans η διπλο triac παντως ειναι διπλο σε 1 περιβλυμα
Επισης να σε ρωτησω στον διακοπτη παει 220 V πως θα δωση εντολη στο επεξεργαστη οτι η πορτα εκλεισε θα δωσει 220 στο τσιπακι ?? ο επεξεργαστης μη ξεχνας εχει inputs outputs
πως γνωριζεις οτι ειναι triac τοτε εαν γνωριζεις εαν θελεις στειλε μου το σχεδιο της πλακετας
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geroget : 21-12-16 στις 10:32
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geroget : 21-12-16 στις 11:10
Άρα...τι είναι;
You only live twice.
Εγώ λέω ότι εκεί πιθανότατα είχε triac σαν τα άλλα που έχει δεξιότερα...
Καλά εδώ πάμε απλά με βάση τη φαντασία... Διπλό triac με 3 πόδια. Έχεις δει ποτέ και πουθενά κάτι τέτοιο; Και darlington γιατί να είχε, επειδή η είσοδος του επεξεργαστή τραβάει πολύ ρεύμα;
Πολύ απλά θα μπορούσε να έχει 2 ... 3 ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ για να κάνει κάτι τέτοιο (ίσως και ακόμα μια δίοδο), και φυσικά σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα είχε triac για το σκοπό αυτόν, διότι πολύ απλά το triac δεν ελέγχεται με 220VAC ούτε στην είσοδο του επεξεργαστή έχει εναλλασσόμενο. Επειδή ένα εξάρτημα δεν έχουμε ιδέα πώς δουλεύει, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει όλα όσα φανταζόμαστε.
Το σχέδιο φυσικά και δεν το έχω, απλά προσπαθώ όσο μπορώ να χρησιμοποιώ ένα ρημάδι μυαλό, όσο μου έχει μείνει ακόμα, αντί να προχωράω με βάση τη φαντασία μου και μόνο.