Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Googlis Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε Βασίλη, να ήσουν παντελώς άσχετος με τα ηλεκτρονικά-ηλεκτρολογικά να έλεγα οκ!
Κάνε μια έρευνα αγοράς να δεις τι παίζει και αν βγάλεις διαφορετικά συμπεράσματα πολύ ευχαρίστως να τα συζητήσουμε.
¶σε τις χαζομάρες με το να λείπει η πόρτα, πχ σε αρκετά φτηνά μοντέλα όμως δεν έχουν αντίσταση αεροθέρμου και χρησιμοποιούν τις πάνω-κάτω και τον ανεμιστήρα για το αερόθερμο.
Προφανώς για να γράφω κάτι έχω να πώ, και μάλλον όχι ό,τι μου κατέβηκε στην γκλάβα μου.
Όχι δεν οφείλεται σε κακή εγκατάσταση, οκ το κόψιμο στο πίσω μέρος βοηθά αλλά δεν είναι η λύση.
Πολύ απλά ο φούρνος (καμπίνα-θάλαμος) δεν έχει εξαερισμό ή καταλύτη, συνεπώς μαζεύει κάπνα - υδρατμούς από τα ψητά και όταν ανοίγεις την πόρτα βγαίνει ένα "σύννεφο".
Αυτό δεν διορθώνεται, έτσι είναι η λειτουργία του.
Χαζομαρες;
Σχεδον ολοι οι φουρνοι εχουν γριλιες εξαερισμου στο πισω μερος.για να δουλέψει αυτος ο εξαερισμος ομως χρειαζεται το κουτι εντοιχισμου να μην ειναι κουτι κλειστο.
Αν παλι εχει εξαερισμο που θελει σωληνα ωστε να τον αποριψει εκτος κουτιού-σπιτιου παλι θελει συγκεκριμένη κατασκευη.
Οποτε αν ειναι κατι απο αυτα τα δυο δεν εχει γινει σωστη τοποθετηση.
Αν ξερεις κατι παραπανω αναφερε το λοιπον να μαθαινουμε και εμεις.εγω σε μια αναζητηση που εκανα ειδα γεματο αρνητικες και σχολια για τον συγκεκριμενο φουρνο,ειναι ολοι αυτοι αδαεις νοικοκυρες/δες;

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει γιατί μιλάμε για καπνούς και ντουμάνια και έλλειψη εξαερισμού για να φεύγουν τα ντουμάνια... Κανένας φούρνος που ξέρω δεν έχει τσιμινιέρα, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται, γιατί ένας κανονικός φούρνος που χρησιμοποιείται κανονικά (δεν στάζουν ζουμιά από τα ταψιά, δεν πετάει συντριβάνια λίπους το φαγητό, και καθαρίζεται τακτικά) ΔΕΝ βγάζει καπνό. Αυτό ίσχυε ανέκαθεν, ακόμη και στο φούρνο της γιαγιάς μου που προφανέστατα δεν είχε καμία μοντέρνα προηγμένη λειτουργία. Αρα για να καπνίζει ο φούρνος, ή δεν χρησιμοποιείται σωστά, ή έχει σχεδιαστικό/κατασκευαστικό ελάττωμα.
Η δεν τοποθετηθηκε σωστα...