Εγω βαζω το δεξη κουμπι στο 1 και το πανω στο 3.Εκει εχει normal θερμοκρασιες με τον γνησιο θερμοστατη,δηλαδη περιπου -18 καταψυξη και +5 συντηρηση.Κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις τιποτα.
Εγω βαζω το δεξη κουμπι στο 1 και το πανω στο 3.Εκει εχει normal θερμοκρασιες με τον γνησιο θερμοστατη,δηλαδη περιπου -18 καταψυξη και +5 συντηρηση.Κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις τιποτα.
Το δεξι στο 1; Εδω το εβαλα στο 2 και μετα απο λιγες ωρες η καταψυξη πηγε στο -15 και η συντηρηση στο +9 Οταν το ειχα στο 2 παρατηρουσα πως σταματαγε συχνα το μοτερ,εκανε κατι σαν "κλικ" π.χ πως οπλιζει ενα ρελαι & σταματαγε μετα απο λιγο..το ξανακανε & μετα αρχιζε να δουλευει κανονικα για αρκετη ωρα. Φοβηθηκα & το ανεβασα στο 2,5 και τωρα εχω -19 καταψυξη και +7 συντηρηση. Το παλιο μοτερ το ειχα στο 3 τον χειμωνα και στο 3,5 το καλοκαιρι ενω κατω απο την καταψυξη το ειχα παντα στο 3. Τωρα με το νεο μοτερ που ειναι πιο δυνατο εχω μπερδευτει αρκετα.
xsterg (07-11-16), Δημ.Φυλακτος (09-11-16)
Μετα απο 16 χρονια με αυτο ηρθε η ωρα να μαθω κι εγω τι σημαινει "τρεχει νερα απο το ψυγειο".Κοιταξτε παγο που εχει πιασει !
Η σκουρια ειναι απο το προηγουμενο μοτερ,ειχε τρυπησει το σκαφακι & δεν το ειχα αντιληθφει εγκαιρα.
Θα τους φωναξω αυριο να δω τι θα γινει επιτελους,εχουν σπασει τα νευρα ολων μας εδω στο σπιτι με αυτην την υποθεση,να δω τι αλλο θα βγει στην πορεια...![]()
Νεωτερα απο το μετωπο: τους φωναξα & εκαναν ελεγχο στο φρεον,ειπαν ηθελε συμπληρωμα !
Περασαν 24 ωρες & σημερα γυρναω το ψυγειο & παλι βλεπω παγο συν νερα απο κατω !
Τωρα μαλιστα αρχιζει & πιανει παγο & πανω στο μοτερ εκει που ξεκιναει ο σωληνας.
Μαλλον το εχει πιασει το Χριστουγεννιατικο Πνευμα...ρε που μπλεξαμε...![]()
Οι άνθρωποι είναι για κρέμασμα.Να βγάλει έπρεπε και όχι να βάλει.Τι να πω δεν ξερω. Αλάξε τεχνικό γιατί αυτός είναι ανίκανος να το φτιάξει
xsterg (13-11-16), Δημ.Φυλακτος (12-11-16)
Κανονικά δεν έπρεπε να βάλει μοτέρ 2 βαθμίδες ανώτερο (από όσα λέχθηκαν είχε 1/5 μοτέρ και ενώ υπάρχει και το 1/4 έβαλαν 1/3?) άντε το 1/4 υποφέρεται αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική αυτός ο τεχνικός πάει και βάζει ακριβότερο μοτέρ και μεγαλύτερο κατά 2 βαθμίδες ?
Τα μοτέρ αυτά είναι προτιμότερο να "ξεσκίζονται" και να παλεύουν να σου κατεβάσουν την ψύξη παρά να σου την φέρνουν την ψύξη άμεσα .
Ο κατασκευαστής δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να βάλει και αυτός 1/3 μοτέρ για να το κάνει "Ferrari" και να πιάνει ψύξη με το καλημέρα , και δεν θα του κόστιζε καθόλου .
Ο κατασκευαστής επιλέγει το μοτέρ με βάση τα λίτρα ψυγείου / τις ώρες που είναι απαραίτητο να δουλεύει για να υπάρχει ομαλότητα ψύξης στους χώρους / και από εκεί καθορίζει το μήκος στοιχείων / τριχοειδούς σωλήνα και άλλες παραμέτρους ομαλότητας λειτουργίας (όπως π.χ. να μην πιάνει πάγους στην επιστροφή / να μην επηρεάζεται το αισθητήριο του θερμοστάτη από την ισχυρότερη ψύξη στο σημείο τοποθέτησης του αισθητήρα θερμοστάτη κτλ ).
Πάνε τα 370 ευρώπουλα
Η ζημιά που του έκαναν , ξεπερνάει τα όρια της κτηνωδίας , το παλιό μοτέρ έστω και σκουριασμένο εξωτερικά ήταν μια χαρά από την δήλωση ότι ...."πάγωνε τα σταφύλια " . Οπότε έπρεπε να ασχοληθεί μόνο με τον θερμοστάτη και να μην πειράξει το μοτέρ .