Ετσι οπως εγινε αν δουλευει καλα τουλαχιστον πεστους να ερθουν να βγαλουν λιγα υγρα ωστε να σταματησει ο παγος στη σωληνα γιατι θα εχεις νερα στο πατωμα και λεκεδες σκουριας απο τη βαση που θα σκουριασει με τον καιρο.
Ετσι οπως εγινε αν δουλευει καλα τουλαχιστον πεστους να ερθουν να βγαλουν λιγα υγρα ωστε να σταματησει ο παγος στη σωληνα γιατι θα εχεις νερα στο πατωμα και λεκεδες σκουριας απο τη βαση που θα σκουριασει με τον καιρο.
Η βαση θελει ουτως η' αλλως λιγη δουλεια,το παλιο σκαφακι ειχε χαλασει & ειχαν τρεξει πανω στο μοτερ συν κατω στην βαση.
Οταν σταθεροποιηθει η κατασταση θα την τριψω και θα την βαψω με μινιο.
Οταν ο θερμοστατης κοψει το μοτερ και η θερμοκρασια ειναι στους -18 βαθμους μεχρι να ξαναπαρει μπρος στο 20' περιπου ποσους βαθμους ειναι επιτρεπτο να χασει;
Να παει σε -15 ειναι το επιτρεπτο; Αν παει στους -10 ειναι μη αποδεκτο;
Τα παραπανω υγρα στο κυκλωμα εν καιρω μπορει να μου κανουν καποια ζημια πχ εκτονωση σε καποιο αδυνατο σημειο απο αυξηση της ππιεσης;
Τα περισοτερα υγρα δεν κανουν ζημια στην εγκατασταση απλα δεν δουλευει το ψυγειο σωστα.Οσο αφορα τις θερμοκρασιες εχει να κανει με τη χρηση και τις καιρικες συνθηκες.Οταν ειναι στο defrost ο χρονοδιακοπτης μπορει να ανεβασει και πανω απο το μηδεν.Και στους -10 να παρει δεν υπαρχει προβλημα.
Καλημερα φιλε μου,το πρωι στις 9 κατεβασα τον θερμοστατη απο το 3 που ηταν στο 2,5 & τωρα 12:39 που γραφω η καταψυξη δειχνει -19 και η συντηρηση +4 βαθμους ασχετα αν εχει ανοιχτει μερικες φορες η πορτα.
Εχει εναν ρυθμιστη κατω απο την καταψυξη με αριθμιση απο 1-5 συμφωνα με το ποση ψυξη θες να περασει απο την καταψυξη στην συντηρηση.Τωρα τον εχω στο 3,να τον αφησω ως εχει η' να μειωσω λιγο την ροη;
Να τους παρω τηλεφωνο [δεν χρεωνουν επισκεψη παρα μονο την 1η φορα] αλλα τι να τους πω για να ξανακοιταξουν τα υγρα; Οτι εχει παγο η σωληνα; Αμα ερθουν & δουν σωστες θερμοκρασιες θα εκτεθω γιατι δεν εχω αλλο επιχειρημα.
Να φωναξω καποιον αλλον τεχνικο αλλης εταιριας ισα για να ελεξχει το φρεον;
1 μηνα ταλαιπωρουμαι με αυτο το ψυγειο...![]()
Τις ρυθμισεις αστες οπως ειναι,ειναι πολυ καλες θερμοκρασιες,απλα παρε τηλεφωνο και πεστους οτι πιανει παγο στην αναροφηση και βγαζει νερα στο πατωμα.Το οτι εχεις καλες θερμοκρασιες δεν σημαινει οτι πρεπει να πιανει παγο η σωληνα.Βγαζοντας λιγα υγρα δεν θα αλαξει κατι στις θερμοκρασιες.Εχουν υποχρεωση να ερθουν να το φτιαξουν χωρις καμια απολυτος επιβαρυνση,το λαθος ειναι δικοτους και πρεπει να το φτιαξουνΑν σου πουνε δεν πειραζει ο παγος απλα μην το δεχτεις.
Δημ.Φυλακτος (08-11-16)
Το ψυγειο εχει μουρλαθει,χτες ειχα τον θερμοστατη στο 2.5 επειδη ειχε αρχισει η θερμοκρασια να κατεβαινει πολυ & τον πηγα στο 2.
Σημερα βλεπω -20 εως -21 στην καταψυξη και +3 εως +4 στην συντηρηση,μα καλα δεν επρεπε να μην ειναι τοσο χαμηλες;
Παλια το ψυγειο το δουλευα τον χειμωνα στο 3 επι πολλα χρονια,τωρα το εχω στο 2 & εχει τετοιες θερμοκρασιες δηλαδη ποσο πρεπει να το παω στο 1.5;
Θα με τρελανει αυτο το ψυγειο τελικα...![]()
Εγω βαζω το δεξη κουμπι στο 1 και το πανω στο 3.Εκει εχει normal θερμοκρασιες με τον γνησιο θερμοστατη,δηλαδη περιπου -18 καταψυξη και +5 συντηρηση.Κανε μια δοκιμη δεν εχεις να χασεις τιποτα.