Καλησπέρα.
Εδώ και έξι χρόνια εχω αγοράσει αυτό το λαχάνι μονόπορτο SMEG ψυγείο
http://www.smeg.gr/smeg_com/docs/pro.../FAB28LVE1.pdf
Πριν δύο μηνές σταμάτησε να λειτουργεί & κάλεσα τον τεχνικό απο το servise της SMEG και αφου έκανε τον σχετικό έλεγχο, μου είπε οτι είχε πρόβλημα ο θερμοστάτης, τον αντικατέστησε με καινούριο πλήρωσα 85 € και έφυγε! (επίσκεψη 40 € + τον θερμοστάτη 45 €). Τις επόμενες μέρες και χωρίς να το αντιληφθώ αμέσως άρχισε να πιάνει πάγο στην συντήρηση. Πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο στα έξι χρόνια που το είχα. Η πρώτη κίνηση μου ήταν να χαμηλωσω τον θερμαοστατη στο Νο 1-2 αλλα ο πάγος συνέχιζε να αυξάνεται! Στο χώρο την κατάψυξης ήταν φισιολογικός. Έκανα απόψυξη καθάρισε αλλά μόλις μπήκε πάλι σε λειτουργία τα ιδια. Ένοιωθα οτι το ψυγείο έβγαζε αρκετή ψύξη την οποία δεν μπορούσα να ρυθμίσω αφου είτε έβαζα τον θερμοστάτη στα 1 η στο 7 ήταν το ιδιο! Πήρα τηλέφωνο στο servise και προσπαθούσα να τους εξηγήσω τι εχει συμβεί και απαιτώντας 2η επίσκεψη τεχνικού χωρίς χρέωση αλλά μάταια...μου έλεγαν διάφορες χάζες δικαιολογίες...του τυπου το μοντέλο ειναι παλιό, Non Frost κλπ. Τελικά την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισα ραντεβού με τεχνικό απο το servise. (Πλήρωσα πάλι 40 €) και του εξήγησα όλο το ιστορικό του συμβάντος...Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα λόγω που είχε πιάσει πολύ πάγο η συντήρηση και τον περιμένω σήμερα -αύριο ξανά να το δει έχοντας κάνει απόψυξη και κρατώντας την συντηρηση στεγνή. Απο την κουβέντα που είχαμε μου έδωσε να καταλαβω (στο περίπου) οτι κάποιο σωληνάκι που φεύγει απο το θερμοστάτη και προχωράει προς τα πίσω μάλλον εχει φθαρεί και δεν θα μπορεί να επιδιορθωθεί! Θα φέρει να μου βάλει ένα καινούριο θερμοστάτη, μηπως έτυχε εργοστασιακό λάθος (σπάνιο βέβαια) αλλιώς μου είπε με χιούμορ θα το κάνεις παπουτσοθήκη Είναι φυσιολογικό ενα ψυγείο που μου κόστησε 1300 € και με εργένικη χρήση 6ετίας να μου παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα και ειδικά να μην μπορεί να φτιαχτεί κιόλας...
Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει, η έχει οποιαδήποτε συμβουλή να μου δωσει ευπροσδεκτή!
Ευχαριστώ πολύ!!
Σταύρος