φιλε πετρο δεν ειναι ετσι..
το πλυντηριο πιατων θελει τα αντικειμενα που μπαινουν για πλυσιμο ... πλυμενα. και αυτο ειναι το παραδοξο. δουλεια που πρεπει να την κανει η συσκευη την κανουμε σαν προεργασια εμεις. εγω θελω να του πεταξω μεσα το πιατο οπως ειναι με το φαγητο και να μου το βγαλει λαμπικο. οπως ακριβως με το πλυντηριο ρουχων. δεν πλενω το ρουχο και μετα να του το βαλω καθαρο μεσα για να το χαιδεψει. πεταω μεσα το μπλουζακι η το παντελονι, οπως ειναι λερωμενο, με την λαδια, την βρωμα οτι εχει, βαζω απορρυπαντικο, νερο και μετα απο λιγο τα βγαζει πεντακαθαρα.
ετσι ηθελα και το πλυντηριο πιατων.
οσο για το αλλο που λες, για την οικονομια του νερου. πια οικονομια, αφου πρεπει να χαλασεις νερο για να τα καθαρισεις και μετα αλλο νερο για να τα πλυνει αυτο. συν τα ειδικα απορρυπαντικα που ειναι πανακριβα. συν την (μεγαλη) καταναλωση του ρευματος που δεν ειναι καθολου αμελητεα και αντιοικολογικη, συν τις βλαβες που θα μου βγαλει (χωρις να μιλησω για το αρχικο κοστος αγορας). τελικα λιγο νερακι παραπανω ειναι απειρως οικολογικοτερο απο την μεγαλη καταναλωση ρευματος και απο τους πορους του περιβαλλοντος που χρειαζεται για την κατασκευη του, την επισκευη του και την λειτουργια του μεσα στον κυκλο της ζωης του.
ειχα αφησει και εγω οταν εφτιαχνα την κουζινα χωρο για πλυντηριο πιατων και μετα αποφασισαμε να προσθεσουμε αλλο ενα ντουλαπι στο κενο γιατι ειναι απειρως χρησιμοτερο.
α ξεχασα και το κυριοτερο. οτι για να το βαλεις θα πρεπει να το γεμισεις. που σημαινει οτι μενουν τα σκευη μια δυο μερες, κολλανε γερα τα λιπη, αναπτυσσονται βακτηρια και χρειαζεσαι διπλα και τριπλα σκευη. αν πεις να το βαλεις μισογεματο η μισο αδειο, τοτε παει περιπατο η οικολογια που επικαλεισαι.
τελικα το οικολογικοτερο, καθαροτερο, υγιεινοτερο, καλυτερο ειναι το πλυσιμο στο χερι. και αν δω οτι δεν καθαρισε καλα επαναλαμβανω παλι. α και με νερο απο τον ηλιακο μου παρακαλω. ουτε αντιστασεις ουτε τιποτα.
καλο πλυσιμο!!!