Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13
    Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Excamation Samsung UE40ES6570S IR sensor δεν ανταποκρίνεται περιστασιακά

Καλησπέρα στο forum,
    έχω την παραπάνω τηλεόραση και εμφανίζει το πρόβλημα ότι δεν ανταποκρίνεται πάντα ο IR αισθητήρας του remote control και μιας και δεν έχει πάνω στο σασί της έστω κάποια βασικά κουμπιά, είναι ιδιαίτερα σπαστικό γιατί ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το remote control είναι τσεκαρισμένο και δουλεύει μια χαρά. Εκεί που δουλεύει η TV μια χαρά, στην αμέσως επόμενη εντολή από το remote δεν ανταποκρίνεται και φυσικά δεν ανάβει το ενδεικτικό led (κάτω αριστερά στην TV) που δείχνει ότι "διάβασε" την εντολή. Μετά από λίγο επανέρχεται αλλά σε μια, μιάσιμη ώρα πάλι μπορεί να το ξανακάνει. Το προφανές είναι ότι τα 'χει παίξει ο IR sensor στην TV, ή ετοιμάζεται να παραδώσει. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος συνάδελφος εμπειρία από μια τέτοια βλάβη και αν μπορώ να κάνω κάτι, ή θα πρέπει να αλλάξω τον IR sensor της συγκεκριμένης TV. Σε κάποιο ξένο forum διάβασα ότι σε μια αντίστοιχη περίπτωση (όχι πάντα βέβαια) χρειάστηκε να αλλαχτεί και το control board της TV. Αυτό δε θέλω να το σκέφτομαι γιατί όπως καταλαβαίνετε το κόστος θα εκτοξευθεί. Επίσης γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρω το συγκεκριμένο εξάρτημα σε λογική τιμή;
    Ευχαριστώ πολύ..

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Διόρθωση στο παραπάνω κείμενο:
    Ο IR αισθητήρας βρίσκεται κάτω δεξιά και όχι κάτω αριστερά όπως έγραψα παραπάνω εκ παραδρομής..

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Να συμπληρώσω επίσης στα προηγούμενα αν και δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ότι έχω περάσει στην TV το πιο τελευταίο firmware που υπάρχει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Μια διόρθωση στα παραπάνω: Στο μοντέλο αυτό υπάρχει στο πίσω μέρος του σασί και κάτω αριστερά ένα 5-way button για τις λειτουργίες μέσω αυτού αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά άβολο γιατί δεν είναι καν στη πρόσοψη της τηλεόρασης ώστε εύκολα κάποιος να μπορεί να το πατήσει. Έχω επικοινωνήσει με service Samsung και περιμένω απάντηση για διαθεσιμότητα και κόστος. (IR sensor πάντα).

Το avatar του χρήστη johnkou
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Αιτωλικό

Προεπιλογή

Να πω και γω δεν ειναι ευκολο να βγαλεις την πλακετα και να αλλαξεις μονο το ματακι δεν νομιζω ναναι και δυσευρετο αφου σε ολες οι σαμσουνκ ταιριαζουν τα κοντρολ.

Μέλος
    Περιοχή
    ΚΙΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Προεπιλογή

η γνωμη μου φιλε μου ειναι οτι αν αλλαξεις το sensor και το προβλημα δεν αποκατασταθει γιατι μου εχει τυχει και στο λεω την ωρα που δεν θα δουλευει κοιταξε αν υπαρχουν τα 5V αν δεν κανω λαθος πανω του η οχι αν υπαρχουν και δεν ανταποκρινεται η ζημια ειναι στην main και θελει η συγκεκριμενη πλακετα ψαξιμο.Συνηθως εναι καποιοι ηλεκτρολυτικοι smd αλλα μπορει και σε τσιπακι.
    RADIO6146

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Φίλε από τα Χανιά τα 5V τα μετράω και να σου πω το περίμενα γιατί όπως ανέφερα μια δουλεύει μια όχι, απλά το τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει. Μια φορά λειτουργεί κανονικά και 4-5 όχι. Πατάς το telecontrol 4-5 φορές και την έκτη ανταποκρίνεται ο sensor.

Φίλε Γιάννη, σ' ευχαριστώ και σένα. Το πλακετάκι του IR sensor είναι αρκετά εύκολο να το βγάλεις και είναι αυτό. Γενικά οι Samsung ξεμοντάρονται εύκολα. Δεν είμαι σίγουρο ότι φταίει το ματάκι ή κάποιο άλλο από τα γύρω εξαρτήματα ή το IC. Ούτως ή άλλως περιμένω διαθεσιμότητα και τιμή από τη Samsung που ρώτησα και αναλόγως τι θα μου πουν θα πράξω ανάλογα.

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Radio146Kisamos ελπίζω να μη χρειαστεί να μπλέξω με τη Main. Όντως αυτό που γράφεις το διάβασα κι εγώ σε ένα ξένο forum, ότι είχε τελικά είχε πρόβλημα στη Main του και χρειάστηκε αντικατάσταση. Εύχομαι να είναι ίδια περίπτωση. Περιμένω από Δευτέρα απάντηση από Samsung για κόστος και θα επανέλθω..

Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τι έγραψα πριν!!! Εύχομαι να ΜΗΝ είναι ίδια περίπτωση

Προεπιλογή

Κι εγω ειχα πρόβλημαμε IR sensor οχι σετηλεοραση αλλά σε home cinema και το άλλαξα και τωρα παίζει κανονικά. Δεν είναι τίποτα δύσκολο νομίζω.
    http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=69603

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Philips] IR sensor 32PFL5604H/12
    από villasgeo στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-10-15, 20:38
  2. [Micro-HiFi] JVC UX-G6R διαβάζει το CD περιστασιακά
    από manolo στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-15, 08:53
  3. [Φορητός Η/Υ] μητρική πλακέτα da00p6mb6d0 δεν ανταποκρίνεται
    από ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-14, 18:40
  4. [Κινητό Τηλέφωνο] Iphone 4s δεν ανταποκρίνεται το touch κάτω και πάνω
    από maiko21 στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-13, 18:59
  5. [Τηλεόραση Sony] sony kv-36hq100e Πότε ανάβει και πότε δεν ανάβει αλλά το λαμπάκι ανταποκρίνεται
    από ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-13, 10:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία