Να συμπληρώσω επίσης στα προηγούμενα αν και δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ότι έχω περάσει στην TV το πιο τελευταίο firmware που υπάρχει για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Να συμπληρώσω επίσης στα προηγούμενα αν και δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ότι έχω περάσει στην TV το πιο τελευταίο firmware που υπάρχει για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Μια διόρθωση στα παραπάνω: Στο μοντέλο αυτό υπάρχει στο πίσω μέρος του σασί και κάτω αριστερά ένα 5-way button για τις λειτουργίες μέσω αυτού αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά άβολο γιατί δεν είναι καν στη πρόσοψη της τηλεόρασης ώστε εύκολα κάποιος να μπορεί να το πατήσει. Έχω επικοινωνήσει με service Samsung και περιμένω απάντηση για διαθεσιμότητα και κόστος. (IR sensor πάντα).
Να πω και γω δεν ειναι ευκολο να βγαλεις την πλακετα και να αλλαξεις μονο το ματακι δεν νομιζω ναναι και δυσευρετο αφου σε ολες οι σαμσουνκ ταιριαζουν τα κοντρολ.
η γνωμη μου φιλε μου ειναι οτι αν αλλαξεις το sensor και το προβλημα δεν αποκατασταθει γιατι μου εχει τυχει και στο λεω την ωρα που δεν θα δουλευει κοιταξε αν υπαρχουν τα 5V αν δεν κανω λαθος πανω του η οχι αν υπαρχουν και δεν ανταποκρινεται η ζημια ειναι στην main και θελει η συγκεκριμενη πλακετα ψαξιμο.Συνηθως εναι καποιοι ηλεκτρολυτικοι smd αλλα μπορει και σε τσιπακι.
RADIO6146
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Φίλε από τα Χανιά τα 5V τα μετράω και να σου πω το περίμενα γιατί όπως ανέφερα μια δουλεύει μια όχι, απλά το τελευταίο καιρό έχει χειροτερέψει. Μια φορά λειτουργεί κανονικά και 4-5 όχι. Πατάς το telecontrol 4-5 φορές και την έκτη ανταποκρίνεται ο sensor.
Φίλε Γιάννη, σ' ευχαριστώ και σένα. Το πλακετάκι του IR sensor είναι αρκετά εύκολο να το βγάλεις και είναι αυτό. Γενικά οι Samsung ξεμοντάρονται εύκολα. Δεν είμαι σίγουρο ότι φταίει το ματάκι ή κάποιο άλλο από τα γύρω εξαρτήματα ή το IC. Ούτως ή άλλως περιμένω διαθεσιμότητα και τιμή από τη Samsung που ρώτησα και αναλόγως τι θα μου πουν θα πράξω ανάλογα.
Radio146Kisamos ελπίζω να μη χρειαστεί να μπλέξω με τη Main.Όντως αυτό που γράφεις το διάβασα κι εγώ σε ένα ξένο forum, ότι είχε τελικά είχε πρόβλημα στη Main του και χρειάστηκε αντικατάσταση. Εύχομαι να είναι ίδια περίπτωση. Περιμένω από Δευτέρα απάντηση από Samsung για κόστος και θα επανέλθω..
Τι έγραψα πριν!!! Εύχομαι να ΜΗΝ είναι ίδια περίπτωση![]()