Καλησπέρα,
Πριν 2 μήνες είχα πρόβλημα με το sony vaio svf1521-windows 8.1- που έχω, λόγω "χτυπημένου" δίσκου (HDD). Το πήγα σε τεχνικό, το επισκεύασε χωρις να χαθούν τα αρχεία φερνοντάς το στο σημείο που ήταν ακριβώς πριν χαλάσει. Μου είπε για το πρόβλημα του σκληρού ότι χρειάζεται καινούριο, μετέφερε τα δεδομένα σε άλλο μέρους του δίσκου και είναι ζήτημα χρόνου να ξαναχαλάσει. Οταν το πήρα από τον τεχνικό έκανα ένα backup image file μέσω της λειτουργίας vaio care που έχουν τα sony και το έσωσα σε έναν εξωτερικό σκληρό WD.(τον εξωτερικό σκληρό δίσκο Western Digital τον σύνδεσα για πρώτη φορά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε τα vista.Δε ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό)
Έτσι πριν 3-4 μέρες τα παιξε πάλι και προπάθησα να κάνω ανάκτηση του ειδώλου που είχα φτιάξει όταν τον πήρα από τον μάστορα.(Να σημειώσω οτι όταν αγόρασα το λαπτοπ είχε τα 8, και τότε δημιούργησα μέσο αποκατάστασης-επιδιόρθωσης των windows σε usb και dvd όπως κάνουν σχεδόν όλοι.Τα windows 8 τα αναβάθμισα σε 8.1 μέσω update των windows. Το είδωλο το έφτιαξα πριν 2 μήνες όταν είχε τα 8.1 ) Τα windows δεν ανοίγουν.Ρύθμισα το boot να ανοίγουν με το usb επιδιόρθωσης, σύνδεσα και τον εξ. σκληρό που έχω αποθηκεύσει το ειδωλο και προσπάθησα να κάνω επαναφορά αντιγράφων ασφαλείας (ειδώλου),να επαναφέρω δηλ. τον υπολογιστή στο σημείο ήταν όταν έγιναν τα αντίγραφα-είδωλο. Αυτό το έκανα μερικές φορές με τον χτυπημένο δισκο χωρίς επιτυχία βέβαια. Έβγαζε:
"Η επαναφορά του ειδώλου συστήματος απέτυχε. Λεπτομέρειες σφάλματος: Η αρχιτεκτονική επεξεργαστή της έκδοσης λειτουργικού συστήματος του περιβάλλοντος αποκατάστασης των windows είναι διαφορετική από αυτήν του υπολογιστή που αντιγράφηκε. Για παράδειγμα: ένα αντίγραφο ασφαλείας από υπολογιστή βασισμένο σε vista."
Πήρα νέο σκληρό (HDD πάλι), τον εγκατέστησα έκανα την ίδια διαδικασία επαναφοράς και πάλι το ίδιο σφάλμα.
Τι δεν παει καλά; Υπάρχει κανένας άλλος τρόπος επαναφοράς ;Φταίει το αντίγραφο επαναφοράς; Κατά πόσο μπορώ να αντιγράψω τον παλιο σκληρό που έχει πρόβλημα στον νέο;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.