Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 10

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή Προβλημα με πλυντηριο whirlpool awoe 91000

Γεια σας εχω καποιο προβλημα με το πλυντηριο του τιτλου
    Στααματησε να λειτουργει δεν αναβει καμια ενδειξη...να σημειωσω οτι πριν 2 χρονια ειχε επισκευαστει η πλακετα ξανα με ενα κιτ αγορασμενο απο το ebay και αλλαζοντας καποια εξαρτηματα to LNK ktlp......τοτε βεβαια δεν δουλευε αλλα αναβαν καποια λαμπακια, (επισης η βλαβη ηταν εμφανης σε καποιο εξαρτημα ειχε μαυρισει - καει ,τωρα μετα απο οπτικο ελεγχο δεν φαινεται τιποτα καμενο), τωρα δεν κανει τιποτα...ισως να θελει καποιο reset?
    Υπαρχει καποιο manual η service manual? Γενικοτερα επειδη βρισκω καποια πλακετα που θελει προγαμματισμο αν χρειαστω καινουργια , σε αυτη την περιπτωση ο προγραμματισμος γινεται συμφωνα με το manual σωστα? Οποτε εαν καποιος γνωριζει που μπορω να το βρω θα το εκτιμουσα..
    Ευχαριστω

Υ.Γ. Τελικα αυτο το μοντελο μηπως εχει βγει προβληματικο? Επειδη και οταν ηταν στο 2ο χρονο απο την αγορα του συμφωνα με τον ιδιοκτητη ειχε χαλασει ξανα η πλακετα και αντικατασταθηκε με νεα εντος εγγυησης...?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giorgos : 09-03-16 στις 18:46

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Γιασου Γιωργο,η πλακετες αυτες οντως εχου προβλημα,για την βλαβη που εχεις θα χρειαστει να αλαξεις το ολοκληρωμενο τροφοδοσιας LNK μια αντισταση R20 ΩΜ και ενα πηνειο L.Σε περιπτωση που θελεις να την αλαξεις ο προγραμματισμος γινεται με υπολογιστη και οχι με manual.Προσωπικα εχω φτιαξει καμια εικοσαρια απο αυτες και καμια δεν μου γυρισε πισω

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιασου Γιωργο,η πλακετες αυτες οντως εχου προβλημα,για την βλαβη που εχεις θα χρειαστει να αλαξεις το ολοκληρωμενο τροφοδοσιας LNK μια αντισταση R20 ΩΜ και ενα πηνειο L.Σε περιπτωση που θελεις να την αλαξεις ο προγραμματισμος γινεται με υπολογιστη και οχι με manual.Προσωπικα εχω φτιαξει καμια εικοσαρια απο αυτες και καμια δεν μου γυρισε πισω
    Πριν 2 χρονια περιπου ειχε γινει παλι αλλαγη σε αυτα τα εξαρτηματα καθως και σε κανα 2 ακομα καποια διοδο αν θυμαμαι γενικα ηταν ενα κιτ επισκευης...
    Για να μετρησω το lnk αν δουλευει πρεπει υποχρεωτικα να συνδεθει η πλακετα στο πλυντηριο η μετριεται και μονο του?
    Αυτα τα εξαρτηματα τα βρισκεις στην Ελλαδα γιατι θυμαμαι τοτε δυσκολα τα εβρισκα...νομιζω κυριως ενα πηνιο ηταν δυσκλο να βρεθει που ηταν σε στυλ αντιστασης με καποια χρωματα επανω....θα προχωρησω εαν ειναι σε ελεγχο και θα τα αντικαταστησω ευχαριστω.

UPDATE...Τελικα τα βρηκα απο Ελλαδα οποτε θα προχωρησω στην αλλαγη τους
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giorgos : 10-03-16 στις 10:23

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Τελικα βρηκα οτι μου εχει καει ενας μετασχηματιστης που υπαρχει στην πλακετα...γραφει επανω 13es-x33 tdk x 219
    einai san ayton...
    https://forum.teamhack.de/thread/190...waschmaschine/
    αν και εψαξα με τα χαρακτηριστκα του δεν μπορεσα να βρω τι τασης ειναι πρωτευον και δευτερευον...καλα το πρωτευον λογικα 220...
    καθε βοηθεια ευπροσδεκτη ευχαριστω
    ειναι περιπου 12χ13χ12 mm

Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα σε αυτο το φορουμ και μιλωντας για κατι αντιστοιχο πιθανον ο μετασχηματιστης που χρειαζομαι εχει 220 πρωτευον και 5 και 12 βολτ ταση στο δευτερευον....
    http://www.electronicspoint.com/thre....277555/page-2
    Ειναι σωστο αυτο που λεω? μπρω να βρω κατι τετοιο σε αυτα τα βολτ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giorgos : 13-03-16 στις 10:49

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Εντάξει, προφανώς δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο, ο μετασχηματιστής αυτός μόνο 220 δεν παίρνει και μόνο 5 και 12 δεν δίνει, αυτά που γράφει πάνω του δεν έχουν καμία σημασία δεδομένου ότι ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να γράψει επάνω και το όνομά του ακόμα. Πώς κατέληξες ότι φταίει ο μετασχηματιστής; Άσε να μαντέψω, όλα τα πηνία του μετράνε βραχυκύκλωμα...

Συγγνώμη αν το ύφος μου μοιάζει κάπως...

Φιλικά...

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

...σε "συνέχεια" με την απάντηση #5: ο μετασχηματιστής αυτός είναι "μέρος" ενός τροφοδοτικού τύπου (DC switching power supply).
    ...δεν συνδέεται απευθείας στα 220 AC, αλλά τροφοδοτείται με διακοπτόμενο συνεχές (----DC).
    ...ίσως είναι το τελευταίο "εξάρτημα" που θα καεί σε ένα τέτοιο τροφοδοτικό με πολλά άλλα πιθανά που "φταίνε" συνήθως...

7. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον sofosal για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (15-03-16)

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εντάξει, προφανώς δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο, ο μετασχηματιστής αυτός μόνο 220 δεν παίρνει και μόνο 5 και 12 δεν δίνει, αυτά που γράφει πάνω του δεν έχουν καμία σημασία δεδομένου ότι ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να γράψει επάνω και το όνομά του ακόμα. Πώς κατέληξες ότι φταίει ο μετασχηματιστής; Άσε να μαντέψω, όλα τα πηνία του μετράνε βραχυκύκλωμα...

Συγγνώμη αν το ύφος μου μοιάζει κάπως...

Φιλικά...

Λοιπόν φίλε Φιλιππε οι γνώσεις μου περιορίζονται στη σχολή μου (Αυτοματισμους τελείωσα σε τει και επειτα σε ιεκ το ίδιο.....τα επαγγελματικά δικαιώματα βλέπεις.....) και εργάζομαι ως ηλεκτρολόγος και οτι εχει να κανει με τα ηλεκτρονικα οταν μπορώ ψάχνομαι ως εκεί που φτάνουν οι γνώσεις μου...φυσικα οι γνώσεις μου στα ηλεκτρονικά δεν νομίζω οτι φτάνουν στο ελάχιστο τις δικές σου ,αν και θεωρώ οτι γιαυτό απευθύνομαι και διαβάζω εδω για να μαθαίνω και να λαμβάνω καποια βοήθεια οταν αυτό ειναι εφικτό (και οταν μπορώ να δίνω φυσικά), όσον αφορά το ύφος σου....απο τη στιγμή που δεν νιώθω να με θίγει δικαιωμά σου...δικαιωμα στη γνώση νομίζω έχουμε όλοι εξάλλου...
    Τωρα αν σου πω οτι ο μετασχηματιστής αυτός μυρίζει συν των άλλων και καμένος...θα εισπράξω ενα ύφος ακόμα...αλλα δεν πειράζει...
    Παρήγγειλα τελικά εναν απο εδω
    http://www.ebay.com/itm/Transfo-Whir...id%3D100275%26
    Οπότε οταν παραλλάβω θα δείξει αν εφταιγε αυτό.
    Φιλικά παντα....και ευχαριστώ για το χρόνο σας

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Αν μυρίζει καμμένο γιατί δεν το είπες πριν (αλλά μπορεί και να σε ξεγελάει η μυρωδιά, τα βερνίκια και οι ταινίες που έχει μπορεί να βρωμάνε)

Ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά από το 1993, πολύ συχνά με παλμοτροφοδοτικά, και χαλασμένοι μετασχηματιστές παλμοτροφοδοτικών δεν μου έχουν τύχει πάνω από 3 - 4 σε αυτά τα 23 χρόνια

Οι βλάβες ήταν βραχυκύκλωμα μεταξύ τυλιγμάτων ή κομμένα τυλίγματα και ποτέ "κάψιμο"

Τώρα αν έπεσες στην περίπτωση, τί να πω. Μακάρι να τον αλλάξεις και να δουλέψει, αλλά θα σου έλεγα να μην το περιμένεις.

Βρες τί άλλο έχει καεί και διόρθωσέ το, και βάλε το κύκλωμα να δουλέψει με τον παλιό μετασχηματιστή έχοντας μια λάμπα πυρακτώσεως 230V 40W σε σειρά με την παροχή ρεύματος ώστε σε περίπτωση προβλήματος να ανάψει η λάμπα αντί να εκραγούν υλικά πάνω στην πλακέτα.

Μέλος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ας οψεται το συναχι μου... .οπτικα παντως δεν δειχνει μαυρισμενο αλλα ειναι και λιγο μαυρισμενο το πλαστικο που ειναι πολυ κοντα σε αυτο το εξαρτημα το καπακι της πλακετας δηλαδη, ισως ειναι απλα ταλαιπωρημενο λογω χρησης...δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα μιλαμε για ενα πλυντηριο που ειναι σχετικα καινουργιο αλλα πλαινει τουλαχιστον 4-5 φορες την εβδομαδα.....μεγαλη οικογενεια....οταν εχω νεώτερα θα ενημερωσω ευχαριστω

Το avatar του χρήστη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Μέλος
    Όνομα
    Jim Rhodoes
    Περιοχή
    ΡΟΔΟΣ

Προεπιλογή

Όντως ο μετασχηματιστής αυτός βγάζει 5 και 12 volt. Έχω αλλάξει πολλές φορές.

Παρόμοια Θέματα

1. [Whirlpool] Προβλημα με πλυντηριο πιατων WHIRLPOOL
    από Giannis20VT στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-16, 23:38
  2. [Whirlpool] Προβλημα με πλυντηριο ρουχων Whirlpool
    από christakosxo στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-01-16, 16:24
  3. [Whirlpool] Προβλημα με καταψύκτη Whirlpool AFB 411/G/WP
    από christos77 στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 13