Αγαπητοίφίλοι, βρίσκομαι προσκυνητής σ'ενα μικρό Μοναστήρι σε ορεινή δύσβατηπεριοχή και το Μοναστήρι αντιμετωπίζει πρόβλημα μετο ένα από τα δύο του ψυγεία. Τεχνικός ψυκτικός από την πλησιέστερη περιοχή είπεότι δεν συμφέρει η επισκευή του, γιατί τα έξοδα για την επίσκεψη και μόνοστην περιοχή αυτή είναι 200Ε, δίχως τα ανταλλακτικά ή την δεύτερη επίσκεψη που μπορεί να χρειαστεί.
Συναίστησε την αγορά καινούργιου.
Επειδή είμαι ηλεκτρονικός, δίχως εμπειρία όμως σε ψυγεία, καταπιάστηκα μήπως και εντοπίσω τι φταίει.
Σαςπεριγράφω το πρόβλημα μήπως και μπορείκάποιος να βοηθήσει:
Τοψυγείο είναι INDESIT RG 2450 W (EU), δίπορτο, NOFROST, με ένα μοτέρ, και το πρό€βλημα πουέχει είναι ότι λειτουργεί η κατάψυξη(παγώνει τα τρόφιμα), αλλά δεν λειτουργείκαθόλου η συντήρησή του.
Αρχικά το έβαλασε λειτουργία για να δω τι παρουσιάζει(ήταν για 20 ημέρες εκτός ρεύματος). Τομοτέρ "πήρε μπροστά", ο διακόπτηςτου θερμοστάτη σε θέση "0" διακόπτεικανονικά την λειτουργία, η κατάψυξηπάγωσε (θερμόμετρο δεν έχω να μετρήσω θερμοκρασία), αλλά η συντήρηση ψύξη δεν είχεούτε στο ελάχιστο.
Διάβασα από το Forumπαρόμοιες βλάβες αλλά δεν μπόρεσα νακαταλάβω πως ανοίγει η πλάτη του ψυγείου(φαίνεται σαν κουμπωτή compact) για να δωπαραμέσα. Εσωτερικά στον θάλαμο τουψυγείου, για όποιον γνωρίζει το μοντέλοαυτό, δεν φαίνονται αεραγωγοί, ανεμιστηράκιακλπ.
Δύοσημεία παρατήρησα μόνο:
α.Ένας λεκές σαν από νερό που ξεκινάειαπό το αισθητήριο του θερμοστάτη στομέσο της συντήρησης και φτάνει ως κάτωκαι
β.ότι η ψύξη στην κατάψυξη δεν ξεκινούσε ομοιόμορφα. Ήταν πιο έντονη στην μπροστινή, κάτω και αριστερήπλευρά τής κατάψυξης. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό.
Ανμπορεί κάποιος να βοηθήσει είμαστε ευγνώμονες.