Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 35

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα να δεις, δεν μας έχει ξανατύχει κάποιος που να μην ξέρει...πώς είναι ο πυκνωτής και να θέλει να επισκευάσει μόνιτορ...
    Σαν να λες "θέλω να αλλάξω καρμπιρατέρ στο αμάξι, ξέρει κανείς πού είναι; Στο πορτ μπαγκάζ ή στο καπό;"

Η σωστή συμβουλή για την ασφάλεια κάποιου που δεν ξέρει τόσο βασικά πράγματα είναι να μην το τολμήσει.
    Το θέμα της ασφάλειας είναι απολύτως κατανοητό φίλε Πάνο και είναι κάτι που έχω υπόψη μου.

Κανείς όμως απο αυτούς που είχαν ένσταση δε μου είπε πχ "Τρελέ μου κάποια σημεία στο monitor παραμένουν φορτισμένα και τίθεται το θέμα της σωματικής σου ακεραιότητας".

Το επιχείρημα ήταν "Αφού δεν ξέρεις.. πως θα το φτιάξεις?". Που μεταξύ μας τώρα αυτή η ερώτηση με έφερνε και με φέρνει σε αμηχανία..είναι λίγο ειρωνική ερώτηση όταν διατυπώνεται σε μία κοινότητα που ονομάζεται "how to fix it".

Το γεγονός είναι οτι έχω μηδενικές γνώσεις και γι'αυτό στράφηκα σε ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να με βοηθήσουν.

Αν έχετε θέμα με αυτό το γεγονός είναι δικαίωμά σας να μη μοιραστείτε καμία πληροφορία μαζί μου.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

φίλε Πέτρο εγώ νομίζω ότι αξίζεις απαντήσεων γιατί "τα έβαλες" με όλους και μου αρέσουν όσα είπες!

το πρόβλημα είναι ότι από μόνος σου απέτρεψες αυτούς που θα σου απαντούσαν
    είναι απαράδεκτο να λες δεν γνωρίζεις τι είναι και πως είναι ένας πυκνωτής (έστω και για πλάκα) και να θέλεις να επισκευάσεις ένα σοφιστικέ μηχάνημα
    δηλ δεν θα αλλάξεις ένα λαμπάκι και θα παίξει χρειάζονται πολλά περισσότερα και με λεπτομέριες ακόμη και στο κόλλημα των πυκνωτών

τέχνη και εμπειρία χρειάζεται και μόνο για να απασυναρμολογίσεις τα πλαστικά της
    χωρίς να τα κατστρέψεις ή χωρίς να τραυματίσεις τα χέρια σου
    τεχνική που δεν είναι ίδια για όλους τους κατασκευαστές

πχ σε μαμία περίπτωση δεν θα την ανοίξεις ξεκινώντας απ' την εξωτερική μεριά ή τις γωνίες
    τα δοντάκια είναι συνήθως στο εμπρός πλαίσιο και τα θυληκά τους στο πίσω πλαστικό

χρησιμοποίησε παλιές πιστωτικές κάρτες ή τηλεκάρτες ξεκινώντας και ανασηκώνοντας από το κέντρο και την εσωτερική ακμή του πλαισίου

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UV. Εμφάνιση μηνυμάτων
    φίλε Πέτρο εγώ νομίζω ότι αξίζεις απαντήσεων γιατί "τα έβαλες" με όλους και μου αρέσουν όσα είπες!

το πρόβλημα είναι ότι από μόνος σου απέτρεψες αυτούς που θα σου απαντούσαν
    είναι απαράδεκτο να λες δεν γνωρίζεις τι είναι και πως είναι ένας πυκνωτής (έστω και για πλάκα) και να θέλεις να επισκευάσεις ένα σοφιστικέ μηχάνημα
    δηλ δεν θα αλλάξεις ένα λαμπάκι και θα παίξει χρειάζονται πολλά περισσότερα και με λεπτομέριες ακόμη και στο κόλλημα των πυκνωτών

τέχνη και εμπειρία χρειάζεται και μόνο για να απασυναρμολογίσεις τα πλαστικά της
    χωρίς να τα κατστρέψεις ή χωρίς να τραυματίσεις τα χέρια σου
    τεχνική που δεν είναι ίδια για όλους τους κατασκευαστές

πχ σε μαμία περίπτωση δεν θα την ανοίξεις ξεκινώντας απ' την εξωτερική μεριά ή τις γωνίες
    τα δοντάκια είναι συνήθως στο εμπρός πλαίσιο και τα θυληκά τους στο πίσω πλαστικό

χρησιμοποίησε παλιές πιστωτικές κάρτες ή τηλεκάρτες ξεκινώντας και ανασηκώνοντας από το κέντρο και την εσωτερική ακμή του πλαισίου
    Καλημέρα φίλε Νίκο και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές στην αποσυναρμολόγηση!
    Εννοείται οτι θέλει τέχνη και εμπειρία. Και εσύ μόλις μοιράστηκες λίγη απο αυτή μαζί μου.
    Αυτός είναι ο λόγος που γράφτηκα στο φόρουμ.

Αν τελικά είναι πρόβλημα πυκνωτή (9/10 είναι σύμφωνα με τις πηγές μου) τότε έχω σχεδόν καταλάβει τις λεπτομέρειες..
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί βγήκατε όλοι να με φάτε.

Απο το μέχρι τώρα ψάξιμο(θα κάνω περισσότερο), αυτά που πρέπει να κάνω είναι: να εντοπίσω τον χαλασμένο πυκνωτή(συνήθως φουσκώνει απο πάνω), να προσέξω την πολικότητα αν είναι ηλεκτρολυτικός, να βρω έναν στα αντίστοιχα mF και στα αντίστοιχα ή περισσότερα Volt, και να έχω ένα σύρμα αποκόλλησης για να βγάλω τον παλιό. Το κολλητήρι ξέρω να το δουλεύω και τα περί σωματικής ακεραιότητας είναι κατανοητά, αν και οι μικροί πυκνωτές της οθόνης μου φαντάζομαι οτι δε μπορούν να κάνουν και πολλά. Μπορεί να ξεχνάω κάτι αλλά αυτή είναι η βασική ιδέα..

Τι το σοφιστικέ και τι το περίπλοκο έχει αυτή η διαδικασία που δε θα μπορούσα να καταλάβω ώστε να πρέπει να σκάσω 20άρικα σε τεχνικούς?

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Τον άλλαξες τελικά; Δουλεύει;
    You only live twice.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Την άνοιξα για αρχή και έβγαλα κάποιες φωτογραφίες.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Απ' τις φωτό δεν φαίνεται κάποιος πυκνωτής φουσκωμένος.
    Οι πυκνωτές ελέγχονται με καπασιτόμετρο και esr meter.
    Επειδή δεν έχεις τίποτα απ' τα δύο , άλλαξέ τους όλους τους ηλεκτρολυτικούς, φτηνοί είναι.
    (οι ηλεκτρολυτικοί είναι αυτά τα μαύρα βαρελάκια στην 3η φωτό που γράφουν πάνω τους 105 βαθμούς κελσίου, και...τα ασημένια βαρελάκια στη 2η φωτο)
    Τα ασημένια δεν σε κόβω να τα αλλάζεις, είναι SMD, οπότε άλλαξε τα μαύρα μόνο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτιάξει, ίσως φτιάξει ίσως κι όχι.
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Μανώλης
    Περιοχή
    Χανιά

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας. Φίλε Πέτρο,το σαιτ μπορεί να λέγεται howtofixit,άλλα κάνεις δεν είναι υποχρεωμένος να σου άπαντα.
    Μην έχοντας της γνώσης λοιπόν ,κάλο είναι να σέβεσαι τους ανθρώπους που αφιερώνουν τον χρόνο τους και προσπαθούν να βοηθήσουν.Στο αρχικό σου μήνυμα λοιπόν ,έπρεπε να μας αναφέρεις οτι το τροφοδοτικό σου είναι εξωτερικό,και εμείς με την σειρά μας να σου δίναμε σωστές οδηγίες. Τώρα ,εάν νομίζεις ότι μπορείς να επισκευασης το τροφοδοτικό,εμπρός,εάν όχι ,πας και αγοράζεις ένα νέο. Αυτά....

Μέλος
    Όνομα
    Αλέξανδρος
    Περιοχή
    Undisclosed

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απ' τις φωτό δεν φαίνεται κάποιος πυκνωτής φουσκωμένος.
    Οι πυκνωτές ελέγχονται με καπασιτόμετρο και esr meter.
    Επειδή δεν έχεις τίποτα απ' τα δύο , άλλαξέ τους όλους τους ηλεκτρολυτικούς, φτηνοί είναι.
    (οι ηλεκτρολυτικοί είναι αυτά τα μαύρα βαρελάκια στην 3η φωτό που γράφουν πάνω τους 105 βαθμούς κελσίου, και...τα ασημένια βαρελάκια στη 2η φωτο)
    Τα ασημένια δεν σε κόβω να τα αλλάζεις, είναι SMD, οπότε άλλαξε τα μαύρα μόνο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτιάξει, ίσως φτιάξει ίσως κι όχι.
    Έχω αλλάξει τέτοιους πυκνωτές σε κάρτα γραφικών, δεν ηταν smd, λογικά αλλάζονται κι εδώ.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Προφανώς κάπου θα είδε στο ίντερνετ ότι κάποιος με το ίδιο μοντέλο και τα ίδια συμπτώματα (σωστά Πέτρο; ) την επισκεύασε απλά αλλάζοντας τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές.
    Το κακό είναι ότι η αλλαγή SMD ηλεκτρολυτικών...δεν είναι απλή...
    You only live twice.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Alxnks Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω αλλάξει τέτοιους πυκνωτές σε κάρτα γραφικών, δεν ηταν smd, λογικά αλλάζονται κι εδώ.
    Οι ασημένιοι στη φωτό δεν είναι SMD;
    You only live twice.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-15, 04:01
  2. [Οθόνη LG] LG flatron L192ws-SN. Η οθόνη σβήνει μετά από 1-2 δευτερόλεπτα.
    από dancaer69 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-14, 19:38
  3. [Οθόνη LG] Οθόνη w2253v σβήνει σε 1-2 δευτερόλεπτα
    από hliasaaa στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-14, 15:46
  4. [Φορητός Η/Υ] Επανεκκίνηση μετά από λίγα δευτερόλεπτα
    από polism στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-13, 15:17
  5. [ΡάδιοCD Αυτοκινήτου] cd player αυτοκινήτου σε 3-4 δευτερόλεπτα σβήνει..
    από jean στο forum Car HiFi & Safety
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-13, 03:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία