Αυτά τα direct drive δεν είναι DC brushless Πέτρο;
Για να μην ανοίγω νέο θέμα και μια και το πρόβλημά μου έχει σχέσει με τα όσα συζητούσατε παραπάνω να συνεχίσω με την περίπτωσή μου.
Ένα αρχαίο δράπανο B&D έκανε "παφ" και έκτοτε μου ρίχνει την ασφάλεια καθε φορά που προσπαθώ να το λειτουργήσω.
Το άνοιξα και βρήκα σκασμένο τον πυκνωτή του τον οποίο άλλαξα με έναν που μου είπαν ότι είναι ίδιος. Βαρελάκι ο παλιός τουβλάκι ο νέος. (φωτο)P1050173.jpg
Στη μπρίζα, λειτουργία, "παφ" η ασφάλεια.
Νυστέρι, άνοιγμα βαθύτερο, βγάλσιμο του δρομέα και έλεγχο στον μάστορα, "το πρόβλημα δεν είναι εδώ", η απάντηση.
"Φέρτο όλο το δράπανο, 20 με το καλημέρα και ότι βγει η επισκευή". Δίπλα στο εργαστήριο, σε άλλο μαγαζί, πουλούσαν τους Κινέζους (και όχι μόνο) με 30 και έχουν και βαλιτσάκι.
Και πάμε τώρα στη χειροτεχνία γιατί πριν πάει στην ανακύκλωση, άμα πάει, να μάθουμε και ένα-δυο πράγματα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω πόστ βρήκα τον στάτη που έχει 2 τυλίγματα ανεξάρτητα, τα οποία οπτικά δεν έχουν αλλοιώσεις και μαυρίσματα και μετρώντας έχουν την ίδια αντίσταση 6,2Ω. Ο δρομέας επίσης χωρίς αλλοιώσεις και ελεγμένος υποτίθεται από τον μάστορα, αλλά και εγώ τον έτρεξα με 2 μόνιμους μαγνήτες και συνεχές ρεύμα όπως στη διάταξη μετά το 3,15 στο βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=-qS85aIvleQ
Και τέλος τροφοδοσία με 12V χωρίς πυκνωτές και διακόπτες, λειτουργεία του μοτέρ αλλά χωρίς απόδοση.
Καλώδια, διακόπτες, καρβουνάκια, λίπανση, όλα σωστά.
Υπάρχει καμιά ιδέα για να παραμείνει ο παππούς (B&D) στο σπίτι ή να καλωσορίσουμε τον Κινέζο;
Για βραχυκύκλωμα μεταξυ στάτη-περιβλήματος έλεγξες;
η και τιποτα στο δρομεα; γιατι ετσι πως τα λες αν κατάλαβα καλα δεν ειναι εκει το πρόβλημα εφόσον ελέγχθηκε αλλα κανονικα θελει φωτογραφίες να δούμε και τι ελέγθηκε.Υποψήφια βέβαια ειναι και τα καλωδια.....για δράπανο 35 ετων ολα παιζουν....αν και δεν καταλαβαινουν τιποτα αυτά.... Όσο για τον πυκνωτή βρες απο κανενα τροφοδοτικο Η/Υ και άλλαξε τον....κατηγορία Χ2 πρέπει να ειναι....
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
klik (22-09-16)
Είναι αλήθεια ότι δεν το έλεγξα αυτό, ούτε στον στάτη ούτε στον δρομέα.
Θα ξανανοιχτεί θα μετρηθεί και θα φωτογραφηθεί. Το καλώδιο είναι εντάξει.
35 χρόνια ε; Είχε ρεύμα τότε;
Αν ειναι το πορτοκαλι των 375 βατ το ξερω γιατι το εχω....και γραφει χρονολογία 1980.... Ναι ειχε.... Κατα τη γνώμη μου παντως αξιζει να το δεις γιατι αυτά τα εργαλεια δύσκολα χαλανε και νομιζω ότι παλιότερα ήταν με καλυτερα εξαρτήματα απότι σημερα....
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!