Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωνσταντίνα
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Excamation Smeg. Πρόβλημα με εμφάνιση πάγου στη συντήρηση.

Καλησπέρα.
    Εδώ κι ένα μήνα έχω αγοράσει αυτό το ψυγείο >> http://www.petco.gr/devices/smeg/pro...s/fa860ps/smeg το οποίο και ακριβοπλήρωσα!!!
    Από την πρώτη μέρα λειτουργίας εμφάνιζε λεπτό στρώμα πάγου στο πίσω μέρος της συντήρησης. Δεν έδωσα σημασία, θεωρώντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή λειτουργεί πρώτη φορά. Το ψυγείο είναι no frost, κάποιες στιγμές λοιπόν που το άνοιγα έβλεπα ότι είχε λιώσει ο πάγος πίσω και ότι απλά υπήρχαν υγρές σταγονίτσες, όμως πολύ γρήγορα ξανάπιανε πάγο!! Κάθε μέρα τα ίδια, κάποια στιγμή έπιανε πάγο, το ξεπάγωνε και άντε πάλι. Παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια της αυτόματης απόψυξης το ψυγείο ήταν σαν να έχει τεθεί σε λειτουργία σβησίματος. Τα νερά είχαν ζεσταθεί, τρόφιμα είχαν ξεπαγώσει κτλ, κι έπειτα ξανα-πάγωναν.
    Σήμερα, είδα ότι τυριά και σαλάμια λίγων ημερών είχαν χαλάσει. Πήρα αμέσως στο σέρβις. Μου είπαν να το έχω ρυθμισμένο στο eco ( έχει min, eco και max),όπως και το είχα, ότι είναι φυσιολογικό όταν κάνει αυτόματη απόψυξη να είναι σαν να σβήνει, όταν τους είπα για τα τρόφιμα που χάλασαν δεν είπαν κάτι, και στο τέλος πρόσθεσαν ότι απλά πρέπει να έχω το νου μου να μην πιάνει πάγο.
    Και ρωτώ (όποιον ξέρει να με διαφωτίσει): Είναι φυσιολογικό από την πρώτη μέρα λειτουργίας να πιάνει πάγο κάθε μέρα?? Είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια αυτόματης απόψυξης να ξεπαγώνουν τα τρόφιμα?? Και πώς μπορώ να έχω εγώ το νου μου να ΜΗΝ πιάνει πάγο, όπως μου είπαν από το σέρβις?
    Να σημειώσω ότι η κατάψυξη λειτουργεί μια χαρά.
    Τώρα έχω αραιώσει λίγο τα τρόφιμα στο ψυγείο και περιμένω. Ο πάγος συνεχίζει να υπάρχει στο πίσω μέρος.
    Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει, ας απαντήσει, γιατί έχω σκάσει σήμερα!!!
    Ευχαριστώ πολύ!!

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

να απαιτήσεις να έρθει τεχνικός για ελεγχο τι θα πει να προσεχείς να μην πιάνει παγο

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Να διαβαστεί η σελίδα 22
    http://www.smegtech.com/site/smeg/do...4775033-EN.pdf
    Τι θερμοκρασία σου δείχνει στο καντράν (εξωτερικό πίνακα) για τον χώρο της συντήρησης? το λαμπάκι με το σύμβολο (καμπάνα /alarm) ειδοποιεί?
    Αν ακολούθησες σωστά όλες τις οδηγίες του παραπάνω manual και πάραυτα συνεχίζει να έχει προβλήματα (όσον αφορά τις επιθυμητές θερμοκρασίες) να ειδοποιήσεις να έρθουν να το ελέγξουν.
    Μετρίασε την ποσότητα τροφίμων και μην ανοίγεις άσκοπα τις πόρτες παρατεταμένα . (γιατί για 300 λίτρα ψυγείο με μοτέρ μόνο 100W μου θυμίζει για κρύο ανέκδοτο) και το "δυνατότητα κατάψυξης 4kg/24h ανήκει στην κατηγορία black hummor)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 31-08-15 στις 23:19

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

κάποια μοντέλα έχουν και fun στην συντήρηση αλλά συνήθως είναι απενεργοποιημένα υπάρχει διακόπτης που το ανοίγεις. και δεύτερο λόγο αυξημένης υγρασία του χώρου μπορεί να οφειλή συχνό φερόμενο πάγο....

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρόνης
    Περιοχή
    Νίκαια

Προεπιλογή

Είχα μια πρόσφατη εμπειρία με ψυγείο (liebherr όχι no frost) που ίσως βοηθήσει. Στο συντήρηση η θερμοκρασία με τις ζέστες ήταν αρκετά υψηλή 12-16 οC σε σημείο να χαλάνε τα τρόφιμα. Όταν έβαλα τον θερμοστάτη από το 3 στο 5 (σχεδόν μέγιστο) η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο αλλά εμφανίστηκε πάγος στην πλάτη.
    Έβγαλα το ψυγείο εντελώς έξω και το άφησα να δουλεύει στην μέση του δωματίου! Η θερμοκρασία έπεσε ραγδαία στους 4-6 οC και ο πάγος έλιωσε σχεδόν αμέσως. τώρα το έβαλα πάνω σε βάσεις πλυντηρίου (τις 2 μπάρες όχι την τετράγωνη) για να τραβάει κρύο αέρα από κάτω,ξήλωσα ένα διακοσμητικό ξύλο στο πλάι και δουλεύει μια χαρά.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σταυρος
    Περιοχή
    Athens

Προεπιλογή

Καλησπέρα.
    Εδώ και έξι χρόνια εχω αγοράσει αυτό το λαχάνι μονόπορτο SMEG ψυγείο
    http://www.smeg.gr/smeg_com/docs/pro.../FAB28LVE1.pdf
    Πριν δύο μηνές σταμάτησε να λειτουργεί & κάλεσα τον τεχνικό απο το servise της SMEG και αφου έκανε τον σχετικό έλεγχο, μου είπε οτι είχε πρόβλημα ο θερμοστάτης, τον αντικατέστησε με καινούριο πλήρωσα 85 € και έφυγε! (επίσκεψη 40 € + τον θερμοστάτη 45 €). Τις επόμενες μέρες και χωρίς να το αντιληφθώ αμέσως άρχισε να πιάνει πάγο στην συντήρηση. Πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο στα έξι χρόνια που το είχα. Η πρώτη κίνηση μου ήταν να χαμηλωσω τον θερμαοστατη στο Νο 1-2 αλλα ο πάγος συνέχιζε να αυξάνεται! Στο χώρο την κατάψυξης ήταν φισιολογικός. Έκανα απόψυξη καθάρισε αλλά μόλις μπήκε πάλι σε λειτουργία τα ιδια. Ένοιωθα οτι το ψυγείο έβγαζε αρκετή ψύξη την οποία δεν μπορούσα να ρυθμίσω αφου είτε έβαζα τον θερμοστάτη στα 1 η στο 7 ήταν το ιδιο! Πήρα τηλέφωνο στο servise και προσπαθούσα να τους εξηγήσω τι εχει συμβεί και απαιτώντας 2η επίσκεψη τεχνικού χωρίς χρέωση αλλά μάταια...μου έλεγαν διάφορες χάζες δικαιολογίες...του τυπου το μοντέλο ειναι παλιό, Non Frost κλπ. Τελικά την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισα ραντεβού με τεχνικό απο το servise. (Πλήρωσα πάλι 40 €) και του εξήγησα όλο το ιστορικό του συμβάντος...Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα λόγω που είχε πιάσει πολύ πάγο η συντήρηση και τον περιμένω σήμερα -αύριο ξανά να το δει έχοντας κάνει απόψυξη και κρατώντας την συντηρηση στεγνή. Απο την κουβέντα που είχαμε μου έδωσε να καταλαβω (στο περίπου) οτι κάποιο σωληνάκι που φεύγει απο το θερμοστάτη και προχωράει προς τα πίσω μάλλον εχει φθαρεί και δεν θα μπορεί να επιδιορθωθεί! Θα φέρει να μου βάλει ένα καινούριο θερμοστάτη, μηπως έτυχε εργοστασιακό λάθος (σπάνιο βέβαια) αλλιώς μου είπε με χιούμορ θα το κάνεις παπουτσοθήκη Είναι φυσιολογικό ενα ψυγείο που μου κόστησε 1300 € και με εργένικη χρήση 6ετίας να μου παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα και ειδικά να μην μπορεί να φτιαχτεί κιόλας...
    Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει τι μπορεί να συμβαίνει, η έχει οποιαδήποτε συμβουλή να μου δωσει ευπροσδεκτή!
    Ευχαριστώ πολύ!!
    Σταύρος

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Βαλε ενα θερμομετρο,κατα προτιμιση ψηφιακο, στη μεση του θαλαμου της συντηρησης και παρε την ενδειξη το πρωι.Αν το ψυγειο κατεβαζει κατω απο 0 βαθμους κελσιου κατα πασα πιθανοτητα δεν κανει ο θερμοστατης που μπηκε,αν δεν μπορει να κατεβασει κατω απο 0 βαθμους τοτε το προβλημα μαλον ειναι ψυκτικο και οχι ηλεκτρικο.Ο παγος ειναι ομοιομορφος σε μεγαλη επιφανεια η πιανει λιγο παγο σε ενα μικρο σημειο κοντα στο χωρισμα μεταξυ καταψυξης και συντηρησης?

Το avatar του χρήστη stelakis1914
    Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Στο δεύτερο σενάριο (μικρό κομμάτι πάγου) τι μπορεί να ευθύνεται, σε ψυγείο που άλλαξε πρόσφατα Θερμοστάτη;

Το avatar του χρήστη giannis - IKARIA
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ικαρία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stelakis1914 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο δεύτερο σενάριο (μικρό κομμάτι πάγου) τι μπορεί να ευθύνεται, σε ψυγείο που άλλαξε πρόσφατα Θερμοστάτη;
    1. η ψύξη του είναι κανονική?
    2. η πόρτα του σφραγίζει κανονικά?
    3. τι ψυγείο είναι ?

Το avatar του χρήστη stelakis1914
    Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Η ψύξη του είναι αρκετά ικανοποιητική και η πόρτα κλείνει καλά. Πρόκειται για ένα παλιό δίπορτο ΙΖΟΛΑ με ένα μοτέρ. Μετά την αλλαγή του θερμοστάτη ανέβηκε αισθητά η απόδοση του αλλά σχηματίζει ένα κομμάτι πάγου στο σημείο που ενώνεται η συντήρηση με την κατάψυξη.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [AEG] Πρόβλημα με συντήρηση
    από alexandrosh στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-15, 12:55
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-15, 13:55
  3. [Liebherr] Πρόβλημα με την συντήρηση
    από futurized στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-14, 14:45