Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 41
    Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή Acer aspire 5741G dead

Παιδιά καλησπέρα, και καλή εβδομάδα.

Η ιστορία σχετικά με το συγκεκριμένο έχει ως εξής. Μου το έφεραν να κολήσω το DC Jack που ήταν κομένο (μάλλον από βίαιο τράβηγμα κρίνοντας από το γενικότερο "ξεχαρβάλωμα" των τριγύρω πλαστικών). Όταν το έπραξα έδωσα τάση και το εκκίνησα, χωρίς όμως να έχω ένδειξη οθόνης (ούτε εσωτερικής, αλλά ούτε και εξωτερικής). Δοκιμάζοντας αλλαγές στα slots των μνημών (έφερε δύο Dimmάκια), κάποια στιγμή έφερε την εξωτερική οθόνη. Όταν όμως σύνδεσα την εσωτερική, άναψε για δύο - τρία δευτερόλεπτα, και μετά τέλος. Όλα νέκρωσαν, και μάταιες όλες οι προσπάθειες ανάνηψης (δεν ακούστηκε ούτε "τσαφ", αλλά ούτε και κάποιο ψήγμα καπνού είδα). Βρήκα το σχηματικό της MoBo (LA-5891P Rev: 1.0) εδώ.

Επειδή όμως δεν έχω ξανασχοληθεί με επισκευή πλακέτας φορητού, μήπως θα μπορούσε κάποιος να δώσει ένα χεράκι, έτσι για το πρώτο "σπρώξιμο".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Ελέγχοντας διεξοδικά οπτικά την πλακέτα, δεν παρατήρησα κάτι το μεμπτό ...

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Οταν λες ότι είναι νεκρό, δεν τραβάει καθόλου amper όταν κουμπώνεις την τροφοδοσία και όταν πατάς το power button;

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    .......Υ.Γ. Ελέγχοντας διεξοδικά οπτικά την πλακέτα, δεν παρατήρησα κάτι το μεμπτό ...
    Φίλε και κοντογείτονα Αντρέα πολύ Καλημέρα σου!
    Θα με κάνεις να μουρμουρήσω/γκρινιάξω...χεχεχεχεχεχεχε
    Αν διάβασες αυτό!, με κάνεις να νοιώθω, ότι δεν σου μετέδωσα το μήνυμα:
    "...Και η πλέον περιττή -κατ' εσένα- λεπτομερής πληροφορία, μπορεί να είναι αναγκαία/απαιτητή, και ακόμα να κρύβει -και αυτήν- τη λύση του προβλήματός σου!!!!!"

Ως αποτέλεσμα, ελλιπών πληροφοριών -από εσένα-, προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις:
    1) Αυτή του φίλου Αδάμ (atsio), όπως επίσης,
    2) Δοκίμασες να το 'λειτουργήσεις' χωρίς καθόλου RAM; (Ίσως έπαιρνε μπρος, και κατέληγε στους ενδεικτικούς ήχους απουσίας RAM.)

........και μάταιες όλες οι προσπάθειες ανάνηψης......
    Αυτή η φράση, από μόνη της, σηκώνει έναν ωκεανό νερό!!!!
    3) Τι εννοείς; Ποιές ήταν αυτές όλες οι προσπάθειες, που έκανες, και οι οποίες αποδείχτηκαν μάταιες (λεπτομερώς);

........Υ.Γ. Ελέγχοντας διεξοδικά οπτικά την πλακέτα, δεν παρατήρησα κάτι το μεμπτό...
    Έχε τον νου σου!..... Όταν αναφερόμαστε σε -ό,τι είδους- computers, δεν αναφερόμαστε σε κοινές πλακέττες!!!!! Είναι τουλάχιστον διστρωματικές (αν όχι και παραπάνω)! Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις, το 'μεμπτό' σημείο, που αναζητάς, σε ποιό στρώμα μπορεί να βρίσκεται, όπως και 'κρυμμένο' κάτω από ποιό επιφανειακό εξάρτημα!!!

Κατ' εμένα.... Αν πετύχεις οπτικό εντοπισμό βλάβης σε PCB υπολογιστή:
    Ή μάλλον χτύπησες jackpot!!!!! Ή η βλάβη θα πρέπει να είναι πολύ εξόφθαλμη (σπασμένη PCB)!!!!!

Βασικά, περιμένουμε απαντήσεις με λεπτομέρειες!
    Όσο λιγότερες λεπτομέρειες δίνεις, τόσο δυσκολότερη κάνεις την πιθανότητα να βρεθεί λύση στο πρόβλημά σου!!

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Αδάμ και Γιώργο καλησπέρα,

οι πληροφορίες που μου ζητάτε είναι ότι κατά τη σύνδεση με το τροφοδοτικό (MoBo με processor μόνο συνδεδεμένο επάνω, και ούτε καν fan) έχω 93 - 93.8 mA. Με το πάτημα του Start Button ανέρχεται στα 96.6 mA, και αφήνοντας το Start Button ανέρχεται στα 98.9 mA.
    Να δώσω και πληροφορίες για την τάση, μετράω 19.38 V με τροφοδοτικό στον "αέρα", και 18.85 V κατά τη σύνδεση με τη MoBo.

Όσον αφορά τις "μουρμούρες" σου κοντοχωριανέ Γεώργιε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου (έχω δε διαβάσει το post που με παραπέμπεις στο link), αλλά δυστυχώς δεν την είχα την πληροφορία να τη δημοσιεύσω μέχρι που μου τη ζήτησε ο Αδάμ. Δημοσίευσα ότι είχα κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μη με παρεξηγείς, όπως έγραψα είμαι άπειρος σχετικά με Lap Top MoBos, και γι αυτό ζητώ τη βοήθεια σας.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DGeorge Εμφάνιση μηνυμάτων
    3) Τι εννοείς; Ποιές ήταν αυτές όλες οι προσπάθειες, που έκανες, και οι οποίες αποδείχτηκαν μάταιες (λεπτομερώς);

Έχε τον νου σου!..... Όταν αναφερόμαστε σε -ό,τι είδους- computers, δεν αναφερόμαστε σε κοινές πλακέττες!!!!! Είναι τουλάχιστον διστρωματικές (αν όχι και παραπάνω)! Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις, το 'μεμπτό' σημείο, που αναζητάς, σε ποιό στρώμα μπορεί να βρίσκεται, όπως και 'κρυμμένο' κάτω από ποιό επιφανειακό εξάρτημα!!!
    Με τον όρο "όλες οι προσπάθειες", εννοώ τα τρυκ που μου αναφέρεις (εκτός μνήμες, δίσκος, processor, fan κ.λ.π).
    Όσον αφορά τον διεξοδικό οπτικό έλεγχο της πλακέτας, εννοώ μήπως υπήρχε κάτι το "αρπαγμένο", μήπως είμαι τυχερός και μου κάτσει το Jackpot, αλλά επί ματαίω.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

..........Με τον όρο "όλες οι προσπάθειες", εννοώ τα τρυκ που μου αναφέρεις (εκτός μνήμες, δίσκος, processor, fan κ.λ.π).............
    Δηλαδή δοκίμασες να τον 'ξεκινήσεις' με (και χωρίς) την μπαταρία συνδεδεμένη, ενώ το τροφοδοτικό/φορτιστής ήταν κι αυτό στην πρίζα και στο laptop (ενεργό);
    Γενικά, αν θέλεις, γράψε μας αναλυτικά, -μία-προς μία- όποια ενέργεια έκανες. Περιληπτικές εκφράσεις κάπου-κάπου παρανοούνται/(δεν γίνονται κατανοητές).
    Δεν θα παρεξηγηθεί κανείς από εμάς, αν μας τα περιγράψεις σαν σε ηλίθιους!!!!!..... Σε διαβεβαιώ!

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αδάμ και Γιώργο καλησπέρα,

οι πληροφορίες που μου ζητάτε είναι ότι κατά τη σύνδεση με το τροφοδοτικό (MoBo με processor μόνο συνδεδεμένο επάνω, και ούτε καν fan) έχω 93 - 93.8 mA. Με το πάτημα του Start Button ανέρχεται στα 96.6 mA, και αφήνοντας το Start Button ανέρχεται στα 98.9 mA.
    Να δώσω και πληροφορίες για την τάση, μετράω 19.38 V με τροφοδοτικό στον "αέρα", και 18.85 V κατά τη σύνδεση με τη MoBo.
    Σύνδεσε και το fan, με οθόνη συνδεδεμένη (μην αφαιρείς μνήμες), χωρίς δίσκο και μπαταρία και ξαναμέτρησε.

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DGeorge Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δηλαδή δοκίμασες να τον 'ξεκινήσεις' με (και χωρίς) την μπαταρία συνδεδεμένη, ενώ το τροφοδοτικό/φορτιστής ήταν κι αυτό στην πρίζα και στο laptop (ενεργό);
    Γενικά, αν θέλεις, γράψε μας αναλυτικά, -μία-προς μία- όποια ενέργεια έκανες. Περιληπτικές εκφράσεις κάπου-κάπου παρανοούνται/(δεν γίνονται κατανοητές).
    Δεν θα παρεξηγηθεί κανείς από εμάς, αν μας τα περιγράψεις σαν σε ηλίθιους!!!!!..... Σε διαβεβαιώ!
    Όλες οι μετρήσεις έγιναν με τη μπαταρία εκτός (σκέτη πλακέτα). Κατά τα άλλα (κάτι που δεν ανέφερα), μόλις κόλλησα τα καλώδια στο Jack και πάτησα το Start Button το Lap Top άναψε τα ενδεικτικά Leds (τόσο του Start Button, όσο και της MoBo), και λειτούργησε το fan του processor. Μόλις λοιπόν ανακάλυψα την γενεσιουργό αιτία της μη εμφάνισης σήματος στην οθόνη (εσωτερική, ή εξωτερική) "παίζοντας" με τις μνήμες, έκανα Boot μέχρι τη στιγμή που μου έγραψε την ένδειξη της μη ύπαρξης λειτουργικού συστήματος (λογικό αφού έλειπε ο δίσκος από πάνω). Έκλεισα το μηχάνημα, σύνδεσα την εσωτερική οθόνη (μόνο αυτό έκανα, δηλαδή δεν σύνδεσα δίσκο ή οτιδήποτε άλλο, με τη λογική τα βήματα να γίνουν ένα - ένα), τότε άναψε για δύο - τρία δευτερόλεπτα, και από τότε ... αναζητείται εναγωνίως λειτουργία για Lap Top.
    Δεν θυμάμαι κάποια άλλη λεπτομέρεια να σου γράψω, πέρα από το γεγονός ότι έκτοτε ότι δοκιμές και μετρήσεις στην πλακέτα γίνονται με την πλακέτα εκτός του Lap Top (επάνω σε αντιστατικό πανί), και όπως γράφω παρακάτω στον Αδαμ, με την ματαρία αποσυνδεδεμένη ...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από atsio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σύνδεσε και το fan, με οθόνη συνδεδεμένη (μην αφαιρείς μνήμες), χωρίς δίσκο και μπαταρία και ξαναμέτρησε.
    Αύριο πρωΐ που θα ξαναέρθω σε επαφή με το μηχάνημα θα δοκιμάσω αυτά που μου λες και θα επανέλθω με καινούρια δεδομένα.

Banned
    Όνομα
    Θοδωρης
    Περιοχή
    Πυργος

Προεπιλογή

οταν εβαλες την εσωτερικη οθονη ειχες το τροφοδοτικο η' την μπαταρια συνδεμενη?

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teo966 Εμφάνιση μηνυμάτων
    οταν εβαλες την εσωτερικη οθονη ειχες το τροφοδοτικο η' την μπαταρια συνδεμενη?
    Όχι, τις προσέχω τις κακοτοπιές ...

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Καλημέρα με φρέσκες πρωϊνές μετρήσεις. Τοποθέτησα επάνω στη MoBo processor, fan, μνήμη, monitor, και φυσικά μπαταρία (τα minimum για τη λειτουργία του). Μόλις σύνδεσα το τροφοδοτικό, και χωρίς να κάνω οτιδήποτε είχα μια απότομη αύξηση του ρεύματος στα 290 mA, η οποία διατηρήθηκε για 2 - 3 δεύτερα, και κατόπιν έπεσε στα 4.93 mA, η οποία ένταση έμεινε αμετάβλητη ακόμα και με το πάτημα του Start Button. Κάτι επιπλέον που παρατήρησα είναι ότι κατά την τοποθέτηση του τροφοδοτικού, και χωρίς να κάνω καμία απολύτως ενέργεια, το Led2 (Battery Led) ανάβει για 5 sec, και μετά σβήνει για άλλα τόσα. Πατώντας το Start Button όμως κάνει 11 blinks. Το αναφέρω μήπως βοηθήσει σε κάτι ...

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] ACER ASPIRE 5630 Motherboard
    από QED στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-14, 22:20
  2. [Φορητός Η/Υ] ACER Aspire 5520 Ανοιγοκλήνει
    από olorin στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-01-14, 12:48
  3. [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα σε ACER ASPIRE 5520
    από olorin στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά