Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 38
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή HP Elitebook 8330P νεκρο.

Καλημερα.
    Εχω αυτο το laptop που ειναι τελειως νεκρο.Οταν το συνδεω δεν τραβαει καθολου ρευμα(εννοειται οτι η MB παιρνει ταση,δηλ δεν εχει προβλημα το βυσμα).
    Το σχεδιο του ειναι εδω: http://kythuatphancung.vn/download/h...chematics.html
    Ψαχνοντας ειδα οτι στο charger η ταση δεν περναει απο το U5.Το ελεγχω και ειναι ενταξει.Το γεφυρωνω και τελικα βλεπω οτι ανοιγει κανονικα και απ'οτι φαινεται ολα δουλευουν ενταξει.
    Γιατι δεν δουλευει το U5 μπορει να βοηθησει κανεις;Αν το αφησω ετσι(γεφυρωμενο) θα υπαρχει προβλημα;
    Ευχαριστω.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Συνονόματε φίλε Γιώργο, Πολλή Καλημέρα σου!
    Στο link που δίνεις, έπεσα πάνω σε Κινέζους.... Κάποιο Forum πρέπει να ήταν... Αλλά μιας και το σχέδιο δεν βρισκόταν στις 2 πρώτες σελίδες, δεν συνέχισα να ψάχνω, καθώς από Κινέζικα Sites έχω 'κατεβάσει' πολύ πρωτότυπους και επίμονους ιούς, σε κάτι τέτοιες 'έρευνες'.
    Οπότε.... Εσύ που το έχεις βρει/εντοπίσει κατέβασέ το στο δίσκο του PC (; ), απ' όπου μας γράφεις.
    Κατόπιν στείλε μας το σχέδιο ως 'συνημμένο' αρχείο (εικόνα).

Ακόμα κι αν όλα αυτά σου 'βγαίνουν δύσκολα'..... Τι είναι το U5;
    Έτσι όπως το παρουσιάζεις, γενικότερα, να υποψιαστώ κάποιον 'buffer/απομονωτή' με τρία ποδαράκια;
    Αν είναι όντως κάτι τέτοιο, πρέπει να τον αντικαταστήσεις. Διαφορετικά, Ναι!, υπάρχει περίπτωση η απλή παράκαμψη/γεφύρωσή του να σου δημιουργήσει μελλοντικό πρόβλημα.
    Πιστεύω, ότι το εξάρτημα έπεσε 'υπερ πίστεως'! Κάηκε κάπως -σαν ασφάλεια- προκειμένου να προληφθεί κάποια πιο εκτεταμένη ζημιά/βλάβη.
    Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι -ουσιαστικά χωρίς αυτό- μάλλον 'θα κάνεις τη δουλειά σου' μεν, -πλέον- 'χωρίς ασφάλεια' δε. Και σε επόμενη 'στραβή' κατάσταση ρισκάρεις μεγαλύτερη ζημιά.

Αν το U5 είναι -όντως- bufferάκι με τρία ποδαράκια, πιθανόν να το βρεις σχετικά εύκολα στην αγορά. Δεν κόστιζαν παρά πενταροδεκάρες τέτοια εξαρτήματα (τουλάχιστον όταν τα χρειάστηκα). Κι επειδή η PCB μπορεί να είναι πολλών επιστρώσεων/επιπέδων, αν χρειαστεί σου έχω 'πατέντα' και γι'αυτό.
    Αλλά θα πρέπει, όταν χρειαστεί, να βγάλεις το παλιό bufferάκι, να του κόψεις τα ποδαράκια σε αρκετό ύψος από το επίπεδο της PCB. (Φαντάζεσαι τι 'ουστιά' πάει να στηθεί...)

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Συνονοματε καλησπερα..
    Το σχεδιο βρισκεται ακριβως στο λινκ που εδωσα..
    Το kythuatphancung(το ονομα το σαιτ) ειναι το ποιο γνωστο εδω για σχεδια λαπτοπ..Τελος παντων.
    Το U5 το εγραψα ετσι "ξερα" γιατι φαινεται στο σχεδιο ποιο ειναι και τι κανει(ειναι mosfet αυτο εδω) Βρισκεται στην σελιδα 51 του σχηματικου.
    Επισης οπως εγραψα δεν ειναι καμενο απλως δεν ανοιγει..
    Τελικα το δουλευω ετσι και φαινεται οτι δεν εχει προβλημα.
    Ευχαριστω για την διαθεση να βοηθησεις.

Μέλος
    Όνομα
    jake
    Περιοχή
    Έδεσσα

Προεπιλογή

μπορεις να ανεβασεις το pdf?

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ειναι κοντα 1 γιγα και γιαυτο μαλλον δεν με αφηνει..
    Στο σαιτ πατας εκει που δειχνω στο συνημμενο..
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 14-08-15 στις 22:26

Banned
    Όνομα
    Θοδωρης
    Περιοχή
    Πυργος

Προεπιλογή

δεν γραφεις τιποτε απο μετρησεις,προφανως στο gate u5 εχεις την vin και δεν γινεται αγωγιμο,οποτε μετρα στο q2 πρεπει να εχεις την vin στο gate οποτε εαν παρει -γη- στην καθοδο της d3 θα γινει διαιρετης απο την r8 και r10 και θα πρεπει τοτε να εχεις λιγοτερα απο τα μισα βολτ της vin sto gate u5

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ευχαριστω για την απαντηση Θοδωρη.
    Το θεμα ειναι οτι δεν παιρνει γη στην καθοδο της d3 οποτε δεν αγει το μοσφετ.
    Για να μην ασχολεισαι παραπανω,σου λεω οτι το λαπτοπ το εχω κλεισει(λογω υπερβολικης ζεστης στο εργαστηριο) και δουλευει με γεφυρα στο U5 κανονικα απ'οσο μπορω να καταλαβω..

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ουσιαστικά λοιπόν, όσα ποδάρια κι αν έχει (οκτώ), ουσιαστικά έχει τρία (Source Gate Drain). Τα καταγράφει κιόλας (1,2,3: SOURCE, 5,6,7,8: DRAIN, και 4: GATE) σαφέστατα.
    Αλλά και με 8 ποδαράκια κι αν είναι, αν πρέπει να αντικατασταθεί:
    1) Του κόβεις τα ποδαράκια, με μικρό κοφτάκι, όσο γίνεται πιο καντά στο 'σώμα'.
    2) Κολλάς, (με -όσο γίνεται πιο ντελικάτο- κολλητήρι) τα ποδαράκια του καινούργιου επάνω στα αντίστοιχα ποδαράκια του παλιού........ Και ιδού!!!
    "Μπακαλοδουλειές" του DGeorge, που όμως έχουν 'λειτουργήσει' σε ποσοστό ~90%.

Να θυμάστε! Το παλιό MOSFET πάει γι' αντικατάσταση (=πέταμα)! Συνεπώς δεν θα πειράξει καθόλου, αν το 'σπάσουμε' και σε κάποια σημεία, προκειμένου να έχουμε -όσο γίνεται μακρύτερα/γυμνά- τα ποδαράκια του, ώστε τα αντίστοιχα του νέου, να κολλήσουν ευκολώτερα.

Και πάλι... Ελπίζω οι αναρχικές ιδέες μου να βοηθήσουν!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DGeorge : 15-08-15 στις 18:25

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ρε Γιωργο(με το συμπαθειο ετσι; ) δεν ειμαι τελειως ασχετος..Αν δεις τα ποστ μου εχω φτιαξει πολλες φορες λαπτοπ αλλα και πολλες περισσοτερες δεν εχω γραψει τιποτα εδω γιατι το εφτιαξα χωρις προβλημα..
    Αν ειχε προβλημα το μοσφετ εχω εξοπλισμο και εμπειρια για να το ξεκολλησω και να βαλω αλλο χωρις προβλημα, αλλα το εχω μετρησει και ενταξει..

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......Το γεφυρωνω και τελικα βλεπω οτι ανοιγει κανονικα και απ'οτι φαινεται ολα δουλευουν ενταξει.......
    Πιθανότατα με αυτό το ρήμα/λέξη/φράση να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια παρεξήγηση!!!!!!
    Από τα 8 ποδαράκια του U5, (Τι/Ποιά) γεφυρώνεις;

Δεν επιχειρεί κανείς -φαντάζομαι- να μειώσει την πείρα (όχι εμπειρία) και τις γνώσεις σου, τόσο στα Ηλεκτρονικά, όσο και στις Επισκευές. Η προσπάθεια υπεραπλούστευσης, κάνει πολλές φορές τα πράγματα ευκολότερα.
    Μην το θεωρήσεις ποτέ αυτονόητο το γεγονός, ότι γνωρίζω τουλάχιστον όσα εσύ, αν όχι περισσότερα!!!!! Μπορεί -κάλλιστα- να γνωρίζω πάρα πολύ λιγότερα από εσένα.
    Οπότε το πλέον σίγουρο επίπεδο συνεννόησης μεταξύ μας είναι το υπεραπλουστευμένο, τόσο για εσένα, που μου προτείνεις λύσεις, όσο και για εμένα, που τις διαβάζω.
    Και πάλι ζητώ Συγγνώμη αν ένοιωσες προσβεβλημένος!

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Tablet] crypto novapad νεκρο
    από katmadas στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-05-15, 10:29
  2. [Φορητός Η/Υ] HP Elitebook 8440p δεν ανοιγει.
    από JOUN στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-15, 14:01
  3. [Κλιματιστικό] νεκρο κλιματιστικο
    από brasidas12 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-13, 14:03
  4. [Φορητός Η/Υ] HP 2140 νεκρο
    από furtune στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-13, 22:15
  5. [Κλιματιστικό] νεκρο κλιματιστικο