θα μετρησεις με πολυμετρο. αλλα επειδη μου φαινεσαι αρχαριος και πας σε βαθια νερα (220 v) θα ελεγα να το αφησεις κατα μερος για κανεναν αλλον πιο εμπειρο. εξοικειωσου με χαμηλες τασεις και οταν εισαι δυνατος τα ξαναλεμε για τα 220.
θα μετρησεις με πολυμετρο. αλλα επειδη μου φαινεσαι αρχαριος και πας σε βαθια νερα (220 v) θα ελεγα να το αφησεις κατα μερος για κανεναν αλλον πιο εμπειρο. εξοικειωσου με χαμηλες τασεις και οταν εισαι δυνατος τα ξαναλεμε για τα 220.
Σκαλιζω τα παντα 25 χρονια.ουτε μπαμ,ουτε μπουμ.Και πολυμετρο εχω,και ολοκαινουργιο πινακα ασφαλειων.
Και ειμαι πολυ σοβαρος οτι κανω,οσο ερασιτεχνικα και αν το κανω.
Μεσα απο εδω εφτιαξα το πλυντηριο,αφαιρεσα ενα εξαρτημα,και δουλευει ρολοι.
Απλα,αν αλλαξω τη θερμικη ασφαλεια,1,5 ευρω,θα επανελθει αν ειχε προβλημα αυτη?
Βρε Αλέξη, πρώτα θα μετρήσεις με το πολύμετρο να δεις αν η θερμοασφάλεια έχει διακοπή... Αν δεν έχει, ΔΕΝ θα την αλλάξεις... Το ίδιο θα κάνεις και με τον θερμοστάτη... Και εννοείται βέβαια ότι καμιά σύνδεση δεν θα κάνεις με κολλητήρι, εκτός βέβαια αν θέλεις με το πρώτο άναμμα της συσκευής να λιώσει η κόλληση που έκανες...
Τι ενοεις διακοπη?εβαλα τον ενα πολο πριν και τον αλλο μετα την θερμασφαλεια.Και επιδει ΔΕΝ ηξερα που να παω τον διακοπτη του πολυμετρου δοκιμασα σε ολες τις θεσεις.Δεν ειχε σε καμμια καποια αντιδραση.Σωστα επραξα?παιζει ρολο η πολικοτητα?
Όχιπαιζει ρολο η πολικοτητα?
Όπου και να το δοκιμάσεις , μας ενδιαφέρει να έχει "συνέχεια".ΔΕΝ ηξερα που να παω τον διακοπτη του πολυμετρου δοκιμασα σε ολες τις θεσεις.
Άρα έφταιγε η ασφάλεια.Δεν ειχε σε καμμια καποια αντιδραση.Σωστα επραξα?
Να το ξανακλείσεις με φροντίδα έτσι ώστε τα όποια καλώδια να μην ακουμπούν σε μεταλλικά ή θερμαινόμενα μέρη. Και τέλος να ελέγξεις για το αν κάνει "παύσεις" από τον θερμοστάτη κλίξον. Πρόσεξε και το #9 (να μην κάνεις κόλληση με καλάι αλλά πρεσσαριστό)
Το πολύμετρο έπρεπε να το βάλεις στη χαμηλότερη κλίμακα μέτρησης αντιστάσεων ή στην κλίμακα ελέγχου συνέχειας και / ή διόδων και όχι βέβαια σε κλίμακα μέτρησης τάσης ή ρεύματος...
Αν η θερμοασφάλεια μετράει λοιπόν ανοιχτό κύκλωμα θέλει αλλαγή, θα την βγάλεις και θα δεις πόσους βαθμούς γράφει πάνω της για να βάλεις μια καινούρια. Θα την ενώσεις με τα καλώδια με κάτι πρεσσαριστό (εγώ κόβω γυμνούς ακροδέκτες FASTON και κάνω τη σύνδεση με το πρεσσαριστό κομμάτι) ή αν δεν έχεις τέτοια πρέσσα μπορείς να χρησιμοποιήσεις δυο μονές κλέμες πορσελάνης.
λοιπον την αφαιρεσα τελειως.Στο πολυμετρο στο Ω στα 2000κ εδειχνε απο -12 μεχρι 50,γενικως αλλαζανε τα νουμερα ποτε κατω ποτε πανω......