Σε κάποια forums συνιστούν αντικατάσταση του Joint PWB (Printed Wiring Board)

Σε κάποια forums συνιστούν αντικατάσταση του Joint PWB (Printed Wiring Board)

Κάτι μου λέει ότι πρόκειται για πρόβλημα σε ηλεκτρολυτικό ή ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στην πλακέτα του τροφοδοτικού σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις. Μήπως θα μπορούσες να έβγαζες φωτό από την πλακέττα αυτή να δούμε εάν υπάρχουν φουσκωμένοι πυκνωτές ; Εάν ισχύει κάτι τέτοιο μπορείς να τους αλλάξεις σχετικά εύκολα με ένα κολλητήρι, (το κόστος επισκευής είναι μικρό ακόμα και εάν τους αλλάξεις όλους τους πυκνωτές προληπτικά).

Επανέρχομαι στο θέμα για να πω την τελευταία μέθοδο που ανακάλυψα για να έχω ήχο, μήπως αυτή βοηθήσει στους γνώστες και εντοπίσουν το πρόβλημα.
Μετά από πολλά πειράματα, βρήκα ότι αν ανοίξω την τηλεόραση και την αφήσω να λειτουργήσει χωρίς ήχο για 2 λεπτά, την κλείσω και την ξανανοίξω, παίζει κανονικά με ήχο, όπως πριν από το πρόβλημα.

Επανέρχομαι στο θέμα για να ενημερώσω για την επίλυση του προβλήματος.
Μέχρι προχθές 7/9/15, λειτουργούσε με το τελευταίο τρυκ η τηλεόραση (άνοιγμα για 2' χωρίς ήχο, κλείσιμο και άνοιγμα, αυτή τη φορά με ήχο), αλλά από τη ΔΕ άρχισε να μην ανοίγει με κανένα κουμπί.
Χθες το πρωί τη πήγα σε ένα συνοικιακό τεχνίτη (Γλυφάδα), που βρήκα από το vrisko, το απόγευμα μου είπε ότι βρήκε φουσκωμένους πυκνωτές στο τροφοδοτικό και η αντικατάστασή τους θα κοστίσει 50€. Δέχτηκα την επισκευή και σήμερα το μεσημέρι την παρέλαβα σε πλήρη και κανονική λειτουργία. Μου είπε ότι άλλαξε όλους τους πυκνωτές (μου έδειξε 7-8 φουσκωμένους) και είπε ότι με τους νέους θα κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια. Έκοψε και απόδειξη.
Του είπα ότι φίλος πρότεινε να ανοίξω το πίσω καπάκι και να δω τους πυκνωτές (δεν το έκανα, βέβαια, γιατί φοβόμουν την επέμβαση, αν και πιάνουν τα χέρια μου και στο κολλητήρι), αλλά είπε ότι καλλίτερα που δεν ασχολήθηκα γιατί αν έπεφτε λίγη κόλληση αλλού θα γινόταν ζημιά.
Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου που αποδείχτηκε σωστή.