Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 48

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μην αγχώνεσαι πολύ , φόρα από τώρα ένα παλτό γιατί θα πουντιάσεις σε λίγο
    Αγχώθηκα φίλε μου γιατί όταν το αγόρασα (2.800 €) το 2005 ήταν μια εποχή ευμάρειας και ξοδεύαμε διότι είχαμε. Τώρα έχουμε εξαθλιωθεί και σκέφτομαι ακόμη και το 5ευρο. Το ψυγείο αυτό είναι μεν πολύ καλό σε απόδοση αλλά ιδιαίτερα δαπανηρό στις επισκευές του .....οι οποίες δεν χρειάστηκαν και λίγες φορές. Άλλαξα μητρική πλακέτα (300 €) πριν 4-5 χρόνια. Άλλαξα διπλή ηλεκτρική βαλβίδα νερού (120 €) πριν μερικά χρόνια. Το 2013 ξανά χάλασε. Παρήγγειλα μια από την Αμερική με 40 € και την άλλαξα μόνος μου μετά από οδηγίες που βρήκα στο youtube. Τώρα ξανά χάλασε και μάλλον από Αμερική θα ξαναπάρω. Απελπίστηκα στο ενδεχόμενο να ξαναχρειαστώ μητρική.

Ώρα 23:00
    Συντήρηση +5
    Κατάψυξη -14

Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Καλημέρα σας
    Λοιπόν στις 24:00 (μεσάνυχτα) η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει.
    Συντήρηση +6
    Κατάψυξη -13

Κατόπιν η κατάψυξη γύρω στις 01:00 πήγε στο -11. Τσατίστηκα κι έπεσα για ύπνο.

Το πρωί που ξύπνησα στις 06:30
    Συντήρηση +2
    κατάψυξη -17

Το άφησα έτσι και πήγα στην δουλειά.
    Το μεσημέρι θα έχω νεώτερα.
    Με ανησυχεί αυτό το ξαφνικό μικρό ανέβασμα της θερμοκρασίας που παρατήρησα γύρω στα μεσάνυχτα κυρίως στην κατάψυξη διότι την συντήρηση την χρησιμοποίησα κάπως αφού άνοιξα αρκετές φορές την πόρτα.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kynegeiros Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με ανησυχεί αυτό το ξαφνικό μικρό ανέβασμα της θερμοκρασίας που παρατήρησα γύρω στα μεσάνυχτα κυρίως στην κατάψυξη διότι την συντήρηση την χρησιμοποίησα κάπως αφού άνοιξα αρκετές φορές την πόρτα.
    No Frost δεν είναι; Κύκλος απόψυξης στο 8άωρο, δεν μου ακούγεται παράλογο.

Το πρωί που ξύπνησα στις 06:30
    Συντήρηση +2
    κατάψυξη -17
    Μια χαρά είσαι!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Δεν έχεις ακούσει ότι με ένα άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου , και για να αντικατασταθεί η απώλεια της ψύξης στην ίδια θερμοκρασία που ήταν πριν . Θα πρέπει να δουλέψει και πάλι το ψυγείο για επιπλέον μισή ώρα?

Αυτά τα "περίεργα " με τις διακυμάνσεις θερμοκρασιών , συμβαίνουν περισσότερο στις πρώτες μέρες , μετά επειδή "γεμίζουν" / "αποθηκεύουν" με ψύξη είτε τα τοιχώματα του ψυγείου είτε από τα όποια τρόφιμα υπάρχουν . Το ψυγείο από εκεί και ύστερα ανταποκρίνεται πιο αξιόπιστα.

Το +2 της συντήρησης είναι υπεραρκετό (κανονικά το νορμάλ είναι +5) . Δεν ξέρω το μοντέλο σου , αλλά αν έχει διαφραγματικά στην συντήρηση (κοινώς κλαπέτο ένα κουμπί εκτός του θερμοστάτη) ρύθμισε το σε σωστή θέση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του μοντέλου (π.χ. σε min - med - max για την θέση του διαφράγματος κλαπέτου) . Ρίξε και μια εξονυχιστική ματιά στα λάστιχα της πόρτας μήπως υπάρχουν κενά με διαρροές . Κατά τα άλλα το ψυγείο σου είναι "κουκλίτσα".

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    No Frost δεν είναι; Κύκλος απόψυξης στο 8άωρο, δεν μου ακούγεται παράλογο.

Μια χαρά είσαι!
    Ναι. Απ' ότι κατάλαβα είναι no-frost αλλά δεν ήξερα ότι τα no-frost κάνουν απόψυξη τόσο συχνά.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Ναι. Απ' ότι κατάλαβα είναι no-frost αλλά δεν ήξερα ότι τα no-frost κάνουν απόψυξη τόσο συχνά.
    Το πόσο συχνά, εξαρτάται από τη φιλοσοφία απόψυξης του κάθε κατασκευαστή. Σε κάποιους κατασκευαστές η απόψυξη γίνεται κάθε Χ ώρες λειτουργίας του μοτέρ, σε άλλους κάθε Ψ ώρες ανεξαρτήτως λειτουργίας του μοτέρ. Το Χ / Ψ επίσης διαφέρει (όπως και ο χρόνος του κύκλου απόψυξης) από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.
    Ο χρονοδιακόπτης της απόψυξης στα ψυγεία αυτής της ηλικίας είναι κατά κανόνα ηλεκτρομηχανικός (μοτέρ με μειωτή που γυρίχει μια ροδέλα με έκκεντρο, που ελέγχει ένα διακόπτη), οπότε το πότε θα φτάσει στον κύκλο της απόψυξης μετά από το άναμμα εξαρτάται και από το σε ποιό σημείο του κύκλου είχε μείνει όταν βγήκε το ψυγείο από την πρίζα.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν έχεις ακούσει ότι με ένα άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου , και για να αντικατασταθεί η απώλεια της ψύξης στην ίδια θερμοκρασία που ήταν πριν . Θα πρέπει να δουλέψει και πάλι το ψυγείο για επιπλέον μισή ώρα?

Αυτά τα "περίεργα " με τις διακυμάνσεις θερμοκρασιών , συμβαίνουν περισσότερο στις πρώτες μέρες , μετά επειδή "γεμίζουν" / "αποθηκεύουν" με ψύξη είτε τα τοιχώματα του ψυγείου είτε από τα όποια τρόφιμα υπάρχουν . Το ψυγείο από εκεί και ύστερα ανταποκρίνεται πιο αξιόπιστα.

Το +2 της συντήρησης είναι υπεραρκετό (κανονικά το νορμάλ είναι +5) . Δεν ξέρω το μοντέλο σου , αλλά αν έχει διαφραγματικά στην συντήρηση (κοινώς κλαπέτο ένα κουμπί εκτός του θερμοστάτη) ρύθμισε το σε σωστή θέση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του μοντέλου (π.χ. σε min - med - max για την θέση του διαφράγματος κλαπέτου) . Ρίξε και μια εξονυχιστική ματιά στα λάστιχα της πόρτας μήπως υπάρχουν κενά με διαρροές . Κατά τα άλλα το ψυγείο σου είναι "κουκλίτσα".
    Κι εγώ εκεί κάπου τείνω να το αποδώσω το φαινόμενο. Ας μην ξεχνάμε πως η θερμοκρασία εκκίνησης για την κατάψυξη ήταν +23 βαθμοί. Όπως λες χρειάζεται χρόνος για να πιάσουν την θερμοκρασία τα τοιχώματα κι η παραμικρή απώλεια από το άνοιγμα πόρτας μπορεί να ταράξει την αρχικά εύθραυστη ισορροπία.
    Κατά τα άλλα σύμφωνα με το βιβλίο του κατασκευαστή η ρύθμιση για την συντήρηση πρέπει να είναι στο +3 και στην κατάψυξη στο -18 τιμές που ειλικρινά είμαι εντυπωσιασμένος από την ικανότητα του ψυγείου να τις διατηρεί παρά το συχνό άνοιγμα των θυρών ακόμη και το καλοκαίρι. Μερικές φορές αν μείνει αρκετές ώρες με κλειστές πόρτες κατεβαίνει η συντήρηση στο +2 και η κατάψυξη στο -19 κι αν ανοίξουν συχνά οι πόρτες ανεβαίνει στο +4 και στο -17 αντίστοιχα .....αλλά αυτή είναι όλη κι όλη και η μοναδική διακύμανση που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην λειτουργία του. Όπως είπα ποτέ δεν μου χάλασε τίποτε και δεν έχω πετάξει ποτέ τρόφιμα παρά μόνον αν ξεχάσω κάποια για μήνες. Είναι εντυπωσιακό πως κρατάει τα αλλαντικά για ένα μήνα χωρίς πρόβλημα.
    Νεώτερη ενημέρωση
    Ώρα 10:30
    Συντήρηση +2
    Κατάψυξη -18

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πόσο συχνά, εξαρτάται από τη φιλοσοφία απόψυξης του κάθε κατασκευαστή. Σε κάποιους κατασκευαστές η απόψυξη γίνεται κάθε Χ ώρες λειτουργίας του μοτέρ, σε άλλους κάθε Ψ ώρες ανεξαρτήτως λειτουργίας του μοτέρ. Το Χ / Ψ επίσης διαφέρει (όπως και ο χρόνος του κύκλου απόψυξης) από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.
    Ο χρονοδιακόπτης της απόψυξης στα ψυγεία αυτής της ηλικίας είναι κατά κανόνα ηλεκτρομηχανικός (μοτέρ με μειωτή που γυρίχει μια ροδέλα με έκκεντρο, που ελέγχει ένα διακόπτη), οπότε το πότε θα φτάσει στον κύκλο της απόψυξης μετά από το άναμμα εξαρτάται και από το σε ποιό σημείο του κύκλου είχε μείνει όταν βγήκε το ψυγείο από την πρίζα.
    Οκ. Τώρα κατάλαβα. Είχα την αίσθηση πως ή αυτόματη απόψυξη ενεργοποιείται με κάποιον αισθητήρα πάγου στο σύστημα.
    Πάντως μέχρι στιγμής νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο
    Ώρα 20:44
    Συντήρηση +3
    Κατάψυξη -18

Πόσες μέρες πρέπει άραγε να περάσουν μέχρι να πεισθώ πως το πρόβλημα λύθηκε κι ήταν όλο κι όλο μια καλή απόψυξη κι ένα σχετικό καθάρισμα;;
    Αν όντως λύθηκε θα το ξανανοίξω και θα προσπαθήσω να το καθαρίσω καλύτερα με μακριά εύκαμπτη βούρτσα. Έχει δίκιο ο παραπάνω φίλος που μου είπε να το καθαρίσω πιο καλά. Εχω δει στο youtube να καθαρίζουν τα στοιχεία με τέτοιες ειδικές ευλύγιστες βούρτσες. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα...πού μπορώ να βρώ μια τέτοια;

Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk

Μέλος
    Όνομα
    ΣΑΚΗΣ
    Περιοχή
    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προεπιλογή

[URL]http://youtu.be/uQtsULVfZYU/[URL]

Εδώ φαίνεται το κυλινδρικό στοιχείο και το πόσο δύσκολο είναι να καθαριστεί σε ολόκληρη την περιφέρεια του 360°.
    Κι ο τύπος του βίντεο λέει πως καθαρίζει όσο περισσότερο μπορεί σύμφωνα με την πρόσβαση που έχει.
    Εγώ καθάρισα ακόμη περισσότερο αλλά θα ήθελα να το καθαρίσω όλο.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Οκ. Τώρα κατάλαβα. Είχα την αίσθηση πως ή αυτόματη απόψυξη ενεργοποιείται με κάποιον αισθητήρα πάγου στο σύστημα.
    Πάντως μέχρι στιγμής νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο
    Ώρα 20:44
    Συντήρηση +3
    Κατάψυξη -18

Πόσες μέρες πρέπει άραγε να περάσουν μέχρι να πεισθώ πως το πρόβλημα λύθηκε κι ήταν όλο κι όλο μια καλή απόψυξη κι ένα σχετικό καθάρισμα;;
    Αν όντως λύθηκε θα το ξανανοίξω και θα προσπαθήσω να το καθαρίσω καλύτερα με μακριά εύκαμπτη βούρτσα. Έχει δίκιο ο παραπάνω φίλος που μου είπε να το καθαρίσω πιο καλά. Εχω δει στο youtube να καθαρίζουν τα στοιχεία με τέτοιες ειδικές ευλύγιστες βούρτσες. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα...πού μπορώ να βρώ μια τέτοια;

......πιστεύω ότι το ψυγείο δεν το αποκατέστησε η απόψυξη, αλλά ο καθαρισμός του στοιχείου - σερμπαντίνας!!!!
    ......το φράξιμο ήταν ολικό!!! και δικαιολογεί πλήρως την συμπεριφορά του.
    ......στη θέση σου παρότι ξέρω ότι το ψυγείο είναι τεράστιο και δύσκολο να μετακινηθεί, ΕΠΙΜΕΝΩ!!< θα το έβγαζα σε ανοικτό χώρο και θα το καθάριζα τέλεια με πεπιεσμένο αέρα!!!....
    .....θα φρόντιζα αυτό να μην πάρει πολύ χρόνο για να μην ξεπαγώσει πολύ....(αν και έχεις νομίζω τουλάχιστον 12 ώρες αυτονομία).
    .....κάθε χρόνο θα φρόντιζα να το ξανακαθαρίζω....
    .....το ψυγείο αυτό -δεν είναι σαν τα συνήθη άλλα- το ξεχωριστό και πολύ πλεονεκτικό κατά τα άλλα στοιχείο - σερμπαντίνα του, "βουλώνει" πιο εύκολα και περισσότερο από τα συμβατά.....έτσι κι αλλιώς όσο πιο καθαρό τόσο πιο οικονομικό!!

Αν παραμείνει μισο - καθαρό όπως τώρα θα ξαναστουπώσει γρήγορα....

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. general electric TPG24BFCGBB αμερικανικο
    από petroglis στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-15, 19:17
  2. General Electric vivid s5
    από thomaslar στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-15, 01:26
  3. [Κλιματιστικό Panasonic] Μειωμένη απόδοση
    από miku στο forum Κλιματιστικό