Απατεώνες θα υπάρχουν όσο υπάρχουν θύματα. Ας προσέχουμε να μην είμαστε. Στην εποχή του internet ο καθένας μπορεί σε λίγα λεπτά να μάθει για τις κλιματικές κλάσεις των ψυγείων.
Εδώ δεν θα συμφωνήσω, εκτός εάν η επισκευή στοιχίζει μέχρι καμμιά πενηνταριά ευρώ το πολύ. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι το ψυγείο δεν θα παραδώσει σύντομα κάπου αλλού, αλλά και μέχρι να γίνει αυτό θα συνεχίσει να καταναλώνει ρεύμα ασύστολα.ένα καλό ψυγείο,(όπως της Miele) έστω και 20ετίας, μπορεί άνετα να είναι λύση αν η επισκευή του είναι προσεγμένη - εγγυημένη...
Το έχω ξαναγράψει, άποψή μου είναι, καλύτερα οικονομικότερος εξοπλισμός που θα αντικαθίσταται συχνότερα, με προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις, παρά πανάκριβος που (ευχόμαστε ότι) θα κρατήσει τριάντα χρόνια, φορτώνοντάς μου ένα δεινόσαυρο μετά τα δεκαπέντε χρόνια, και με πιθανότατα πανάκριβα επίσης ανταλλακτικά (γι'αυτό και δεν θα αγόραζα ποτέ τίποτα της συγκεκριμένης μάρκας).
Αλλωστε, πρέπει να αντιληφθούμε πλέον, ιδίως εμείς οι μεγαλύτεροι, που μάθαμε αλλιώς στα μικράτα μας, ότι οι οικιακές συσκευές είναι πλέον στη λογική του καταναλωτικού μάλλον, παρά του διαρκούς.
Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι θεωρητικά μέχρι να μάθουμε το κόστος της αντικατάστασης του μοτέρ. Περιμένω με περιέργεια.