Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Καλαμάτα

Προεπιλογή κλιματιστικό (σταμάτα-ξεκίνα)

Γεια σας...Καταρχήν είμαι νέο μέλος στο forum αλλά κατά καιρούς έχω ακούσει τα καλύτερα από το φιλαράκι μου...Έτσι μιας και οι μεταρρυθμίσεις πήρανε παράταση σε αντίθεση με τον καιρό που δεν το διαπραγματεύεται και πολύ με μας...αποφάσισα να κάνω εγγραφή στο forum,να πιάσω την πρώτη μου τέχνη ξανά στα χέρια,και με σημαντικότερη την βοήθεια σας να προσπαθήσω να φτιάξω αυτά τα σαράβαλα τα air condition!!!
    Θα ξεκινήσω να σας διηγηθώ την βλάβη στο πρώτο κλιματιστικό που με ενδιαφέρει περισσότερο.
    Το κλιματιστικό είναι panasonic το μοντέλο είναι cs-2473KE του 1994 made in malaysia (χώρα και αυτή),νομίζω 24000btu.Εκεί που το ανάβω όλα μια χαρά,δουλεύει 10 λεπτά περίπου,έχει απόδοση αρκετά καλή και μετά από 10 λεπτά καλής λειτουργίας ακούγεται το κλάκ από την εσωτερική μονάδα,σταματάει το κομπρεσέρ,σταματά ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας και συνεπώς η εσωτερική μονάδα δουλεύει μόνο σαν ανεμιστήρας.Το ίδιο γίνεται και σε ψύξη και σε θέρμανση.Μετά από κανά 5 λεπτό περίπου ξαναξεκινάει και όλα ok πάλι για άλλα 10 λεπτά και ούτω καθ΄εξής...
    Ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα...
    σημειώνω ότι το κλιματιστικό είναι σε σαλόνι 50 τετραγωνικών και με αυτό το σταμάτα - ξεκίνα δεν θερμαίνετε ποτέ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    σπυρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Η ερώτηση σου είναι αρκετά γενική, δεν μας λες το μηχάνημα έχει κανει ποτε service;
    είναι καθαρό; έχει φρεον; όταν δουλεύει οι θερμοκρασίες είναι εντάξει;;; τα αμπερ;;;;

Το avatar του χρήστη Δημήτρης104
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Χαλκίδα

Προεπιλογή

Σε GE δεκαετίας που έχω, στην θέρμανση αν δεν έχει μεγάλη διαφορά η θερμοκρασία που έχεις σετάρει με τη πραγματική θερμοκρασία του χώρου, κάνει το ίδιο. Π.χ. αν ο χώρος έχει 18 πρέπει να το βάλεις 24-25 για να δουλεύει συνέχεια. Αν το βάλεις στους 22 σταματάει και ξεκινάει συνέχεια. Στη ψύξη όμως δεν είναι τόσο έντονο το φαινόμενο αυτό στο δικό μου. Δοκίμασε αυτό αν δεν το έχεις κάνει, να σετάρεις ψηλά την θερμοκρασία.
    Αλλά είναι και πιθανό να είναι κάποια δυσλειτουργία από έλλειψη/περίσσεια ψυκτικού, αισθητήρες, και άλλα όπως είπε και ο προηγούμενος φίλος.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δημήτρης104 : 25-02-15 στις 13:04

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Καλαμάτα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sinos13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ερώτηση σου είναι αρκετά γενική, δεν μας λες το μηχάνημα έχει κανει ποτε service;
    είναι καθαρό; έχει φρεον; όταν δουλεύει οι θερμοκρασίες είναι εντάξει;;; τα αμπερ;;;;
    Φίλε Σπύρο το μηχάνημα έκανε συντήρηση κάθε 2 χρόνια,προχθές που είδα τα φίλτρα,οι κυψέλες και το μαύρο λεκανάκι είναι πεντακάθαρα.Μπορείς να μου πείς πόσο είναι οι πιέσεις στην θέρμανση για R22 ώστε να μετρήσω αύριο και να σας πώ...Τις θερμοκρασίες θα τις μετρήσω μαζί με το φρέον...όπως και τα αμπέρ...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Καλαμάτα

Προεπιλογή

Δημήτρη το setαρα και στους 25 και στους 30 στην θέρμανση,όπως και στην ψύξη στις αντίστοιχες θερμοκρασίες.Κάνει τα ίδια ακριβώς...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    γεωργιος
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

¶μα στο κάνει μόνο στη θέρμανση είναι ο αισθητήρας του στοιχείου που είναι σαν πουράκι και φαίνετε μόνο αν ξεβιδώσεις το καπάκι του κλιματιστικού .τώρα αν στο κάνει και ψύξη και θέρμανση μπορεί να είναι από τον αισθητήρα της θερμοκρασίας που είναι πάνω στο στοιχείο μπορεί να είναι από θερμικό του συμπιεστή μπορεί να είναι ακόμα και από κανέναν πυκνωτή

Νέο Μέλος
    Όνομα
    σπυρος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

R22 χαμηλή πίεσή 55-65 psi υψηλή πίεσή 280-330 psi
    παντα οι μετρήσεις γίνονται στη ψύξη

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Καλαμάτα

Προεπιλογή

Λοιπόν παιδιά καταρχήν συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά αυτό το διάστημα χρειάστηκε να μεταβώ στην Θεσσαλονίκη λόγω έκτακτου (δυσάρεστου) γεγονότος…
    Και τώρα στο θέμα μας ξανά…Το κλιματιστικό είναι καθαρό, οι πιέσεις του κλιματιστικού είναι 60 psi και 310 psi υψηλή…οι θερμοκρασίες είναι 47 στην θέρμανση και 7 στην ψύξη…τα αμπέρ είναι 13A …
    Θέλω να ρωτήσω αυτό το σπαστικό ΅ΆκλάκΆΆ που κάνει η εσωτερική μονάδα ανά 10 λεπτά είναι από ρελέ;
    Θέλω να μου πείτε πώς να προχωρήσω με την βλάβη μου… Το πρόβλημα το κάνει και στη ψύξη και στην θέρμανση. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια…

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρηστος
    Περιοχή
    Καλαμάτα

Προεπιλογή

Φίλοι μου θα ήθελα καμιά βοήθεια πάνω στο θέμα μου...για να μην κάνω καμία πατάτα...τι να αλλάξω πρώτα πυκνωτή,αισθητήρα;

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό] παλιά κλιματιστικά-αξίζει?
    από goosey στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-14, 18:33
  2. [Κλιματιστικό Samsung] Πρόβλημα σε κλιματιστικό samsung
    από mfandom στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-13, 07:28
  3. [Κλιματιστικό Fujitsu] Το κλιματιστικό δεν πάει καλά..
    από bouklas22 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-13, 18:16
  4. Πρόβλημα με κλιματιστικό σπιτιού
    από ΠΕΤΡΟΣ Κ. στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-07, 19:38

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι