Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 21

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mirage Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα ευρήματα είναι τα αναμενόμενα αλλά υπήρξε ένα μικρό ατύχημα με το σωληνάκι ελέγχου στάθμης νερού, που τελικά μπορεί να αποβεί καθοριστικό.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι στην προσπάθεια να βγει το σωληνάκι ελέγχου στάθμης νερού έσπασε το αντίστοιχο ακροφύσιο στο καπάκι του κάδου που είναι πολύ λεπτό. Είχε κολλήσει το σωληνάκι πάνω του και προφανώς το πίεσα παραπάνω από ότι έπρεπε. Κακώς δεν σκέφτηκα να κόψω το σωληνάκι, είχε περιθώριο.

εδω να σου προτείνω http://www.marinastores.gr/product.p...90&category=79
    η αυτο http://www.smart-cover.gr/rakor-synd...tem-p-430.html
    νομίζω ειναι σωστότερη λύση

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σάκης
    Περιοχή
    Μαρούσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν στην πορεία (με φορτίο ) δεις ότι τραντάζεται το πλυντήριο στο στίψιμο θα αντικαταστήσεις και τα αμορτισέρ . δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. (κωδ 46793)
    http://www.eaparts.gr/modelsearch.as...38#prettyPhoto
    (για να βγει η πλαστική βίδα που συγκρατεί το αμορτισέρ θα πιέσεις το "αυτάκι" που σημείωσα με κόκκινο βέλος )
    Ευχαριστώ για την υπενθύμιση Πέτρο, τα έχω παραγγείλει ήδη τα αμορτισέρ, απλά δεν το ανέφερα επειδή δε με προβλημάτισε καθόλου. Πέρα από την πλαστική βίδα του ανταλλακτικού βέβαια που αναρωτιόμουν τι είναι! Τα παλιά αμορτισέρ έχουν και στα δύο άκρα κανονικές βίδες, ίσως αφήσω αυτές αν ταιριάζουν.

Συνολικά τα ανταλλακτικά που παρήγγειλα είναι:

1. Αμορτισέρ (αποσβεστήρας κραδασμών 110N) πλυντηρίου ρούχων SIEMENS/BOSCH/PITSOS original
    2. Ρουλεμάν κλειστού τύπου 2RS 6204 (20mm X 47mm X 14mm)
    3. Τσιμούχα (VA 28 στό έδρανο τυμπάνου πλυντηρίου ρούχων ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
    4. Siemens eshop: Φλάντζα - κωδικός είδους : 00165984 (εικόνα εδώ στο αντίστοιχο γερμανικό eshop, όπου κοστίζει και 2πλάσια!)

Όλα τα παραπάνω είναι επί δύο, τα ρουλεμάν και οι τσιμούχες ρουλεμάν/άξονα είναι ακριβώς τα ίδια και στις δύο πλευρές του κάδου. Συνολικό κόστος περίπου €40!

Σημείωση ότι το (4) δεν υπήρχε στον κατάλογο του eaparts.gr αλλά προσφέρθηκαν να το παραγγείλουν από τον προμηθευτή (τη Siemens φαντάζομαι). Βολεύει για να μην πληρώνει κανείς πολλαπλά courier.

Το avatar του χρήστη stelakis1914
    Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Μιας και αναφέραμε τα αμορτισέρ, χρειάζονται προσθήκη λιπαντικής ουσίας περιοδικά για βελτίωση της λειτουργίας τους;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σάκης
    Περιοχή
    Μαρούσι

Προεπιλογή

Για το σωληνάκι που έσπασε άνοιξε λίγο παραπάνω την τρύπα (στο πλαστικό) . και βρες έναν χαλκοσωλήνα που να μπαίνει ακριβώς στο λαστιχένιο σωληνάκι , κάψε τον χαλκοσωλήνα με κάποιο καμινέτο και βούτα το σιγά σιγά μέσα (στο πλαστικό ) μέχρι να σφίξει και όταν κρυώσει (βάλε και κόλλα γύρω γύρω)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stefos1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εδω να σου προτείνω http://www.marinastores.gr/product.p...90&category=79
    η αυτο http://www.smart-cover.gr/rakor-synd...tem-p-430.html
    νομίζω ειναι σωστότερη λύση
    Στέφανε ευχαριστώ για την ιδέα, τελικά αποδείχτηκε χρήσιμη.

Στην αρχή δεν ήμουν καθόλου σίγουρος ποια είναι η καλύτερη λύση. Ψάχνοντας σε καταστήματα υδραυλικών/σιδερικών στην περιοχή δεν βρήκα τίποτα σε τόσο λεπτό χαλκοσωλήνα ούτε και κάτι που να θυμίζει αυτό που προτείνει ο Στέφανος. Προφανώς έψαχνα σε λάθος καταστήματα. Και δεν είχα και πολύ χρόνο να παραγγείλω online.

Τελικά, άνοιξα λίγο περισσότερο την τρύπα με τρυπάνι, το πλαστικό είναι αρκετά χοντρό και σκληρό. Χρησιμοποίησα το μόνο πράγμα που είχα διαθέσιμο και έμοιαζε με αυτό που πρότεινε ο Στέφανος. Είναι από ένα ποτιστικό Gardena και φαντάζομαι ότι δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες αλλά ίσως κάνει τη δουλειά. Το εξάρτημα είναι μάλλον αυτό εδώ και πέρασα με το χέρι ένα τρυπάνι από το εσωτερικό του για να καθαρίσει ο μηχανισμός που έχει.

Παρακάτω φαίνεται η τελική μορφή. Χρησιμοποίησα μια κόλλα Pattex SP101 που βρήκα ρωτώντας στο Praktiker, τη μικρή συσκευασία στο σωληνάριο. Ούτε για αυτή είμαι σίγουρος ότι αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες αλλά φαίνεται καλή γενικά. Βλέποντας τώρα την εικόνα μου φαίνεται ότι πρέπει να βάλω περισσότερη κόλλα.

Το θετικό είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με κάτι άλλο, αν υπάρχει πρόβλημα.

Θα δούμε στην πορεία πως θα πάει. Για την ώρα έχω τελειώσει τη συναρμολόγηση του πλυντηρίου και δεν έχει περισσέψει τίποτα , θα δούμε αύριο αν πλένει κιόλας και τι προβλήματα μπορεί να βγουν.

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες για τα ρουλεμάν και τη συναρμολόγηση. Μου πήρε χρόνο αλλά τελικά δεν υπήρχε κάτι πολύ παράξενο στην όλη διαδικασία.

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια μέχρι τώρα!
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mirage : 16-02-15 στις 10:06

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μπράβο σκύλαρε ! σεμινάρια στην εταιρία πρέπει να κάνεις !

Είναι από ένα ποτιστικό Gardena και φαντάζομαι ότι δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες
    Ποιες θερμοκρασίες το δοχείο το πολύ πολύ να γεμίσει μέχρι την μέση νερό από την μέση και πάνω προς το σωληνάκι αέρας υπάρχει .(είναι σωληνάκι του πιεσσοστάτη , όσο ανεβαίνει το νερό στο δοχείο .. μέχρι την μέση το πολύ .. στο υπόλοιπο δοχείο έχει συμπιεσμένο αέρα για να κόψει τον πιεσσοστάτη ) . Δεν έχει φόβο από θερμοκρασία αλλά από μια πιθανή τρύπα όπου θα φεύγει ο συμπιεσμένος αέρας ... και όταν συμβεί αυτό .. θα παίρνει νερό συνέχεια και δεν θα σταματά το νερό για να προχωρήσει στην υπόλοιπη διαδικασία πλύσης.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Εγω πάντως ίσος να μην ξαναεμπαινα στη διαδικασία αλλαγής ρουλεμάν στο bosch maxx7 ( 7 χρονών ) γιατί <<μάτωσα>> για να ανοίξω τον κάδο είχε καμιά 50 και βάλε ... κλιπ συν τις βίδες άσε δε οτι παρατήρησα στον άξονα του τύμπανου στο σημείο της τσιμούχας είχε αρχίσει να ξεφλουδίζει η επινικέλωση που είχε και μου φαίνεται οτι πάλι σύντομα θα έχει θέμα σύντομα !!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σάκης
    Περιοχή
    Μαρούσι

Προεπιλογή

Μπράβο σκύλαρε ! σεμινάρια στην εταιρία πρέπει να κάνεις !
    Το μπράβο πάει σε σένα Πέτρο που έχεις την υπομονή να ασχολείσαι με εμάς τους άσχετους! Για τα σεμινάρια ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα

Ποιες θερμοκρασίες το δοχείο το πολύ πολύ να γεμίσει μέχρι την μέση νερό από την μέση και πάνω προς το σωληνάκι αέρας υπάρχει .(είναι σωληνάκι του πιεσσοστάτη , όσο ανεβαίνει το νερό στο δοχείο .. μέχρι την μέση το πολύ .. στο υπόλοιπο δοχείο έχει συμπιεσμένο αέρα για να κόψει τον πιεσσοστάτη ) . Δεν έχει φόβο από θερμοκρασία αλλά από μια πιθανή τρύπα όπου θα φεύγει ο συμπιεσμένος αέρας ... και όταν συμβεί αυτό .. θα παίρνει νερό συνέχεια και δεν θα σταματά το νερό για να προχωρήσει στην υπόλοιπη διαδικασία πλύσης.
    Έβαλα αρκετή κόλλα ακόμα και μέχρι τώρα δεν είχε πρόβλημα. Κάναμε αρκετές πλύσεις τις τελευταίες δύο μέρες, 30-60 βαθμούς, φαίνεται να δουλεύει. Μένει και μια δοκιμή με 90 βαθμούς.

Το μόνο που παρατήρησα είναι κάποιες σταγόνες από το πάνω μέρος, το πλαστικό που φτάνει στο καπάκι, στο πάνω μέρος του πλυντηρίου. Φαντάζομαι ότι το πλαστικό είχε πάρει συγκεκριμένη μορφή με τον καιρό και μάλλον του άλλαξα θέση. Μάλλον έχει σκληρύνει κιόλας με τον καιρό.

Να τονίσω ότι αυτό το είδα μετά από προσεχτική παρατήρηση στο δεύτερο ή τρίτο πλύσιμο, φαντάζομαι ότι ένας λεπτομερής έλεγχος για κάποιο διάστημα είναι απαραίτητος για να βρεθούν τέτοια μικροπροβλήματα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Σάκης
    Περιοχή
    Μαρούσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stefos1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω πάντως ίσος να μην ξαναεμπαινα στη διαδικασία αλλαγής ρουλεμάν στο bosch maxx7 ( 7 χρονών ) γιατί <<μάτωσα>> για να ανοίξω τον κάδο είχε καμιά 50 και βάλε ... κλιπ συν τις βίδες άσε δε οτι παρατήρησα στον άξονα του τύμπανου στο σημείο της τσιμούχας είχε αρχίσει να ξεφλουδίζει η επινικέλωση που είχε και μου φαίνεται οτι πάλι σύντομα θα έχει θέμα σύντομα !!
    Και εμένα με ταλαιπώρησε αρκετά αλλά κυρίως επειδή δεν είχα ιδέα για όλα αυτά. Ήταν πιο δύσκολο από ότι είχα φανταστεί στην αρχή αλλά αυτό ισχύει για οτιδήποτε καινούριο. Εκ των υστέρων η διαδικασία μου φαίνεται εύκολη. Ίσως και το συγκεκριμένο πλυντήριο να είναι πιο απλό, π.χ. στο καπάκι του κάδου έχει μόνο 7 κλιπ και καμία βίδα!

Έχω κρατήσει αρκετές φωτογραφίες και θα καθίσω το Σαββατοκύριακο να περιγράψω τα βήματα λεπτομερώς.

Και εγώ παρατήρησα ότι το σημείο του άξονα που είναι η τσιμούχα είναι το πιο ταλαιπωρημένο. Μόνο επιφανειακά βέβαια αλλά κάτι σημαίνει. Πιθανόν χρειάζεται αυτό που είπε ο Στέλιος σε προηγούμενο post, ότι θέλει τακτικό έλεγχο και συντήρηση, πριν ξεφύγει η κατάσταση.

9. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον mirage για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

stelakis1914 (18-02-15)

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

τα ηλεκτρικές συσκευές έχουν ημερομηνία λήξεις πλέον στο δικό μου όπως ανέφερα είναι 7 ετών και αν δεις τα ρουλεμάν είναι σαν καινούργια αυτό που χάλασε ήταν το εσωτερικό που είναι κοντά στη τσιμούχα και μάλλον απο τον άξονα που έχει θέμα όπως προανέφερα να φανταστείς δεν είχε καν σκουριά επάνω του οπότε δεν μπορείς να κάνεις ελέγχους σε αυτά τα πράγματα... (δηλ να κάνω βίδες το πλυντήριο για να τσεκάρω αν η τσιμούχα είναι οκ δεν παίζει κατι τέτοιο...) αν χαλάσει η κτυπάει τοτε βλέπεις αν συμφέρει η επισκευή του και πράττεις αναλόγως !! και για του λόγου το αληθές πάρτε μια ιδέα για το πως είναι ο κάδος του δικού μου
    • Τύπος Αρχείου: jpg bosch.jpg (43,0 KB, 147 εμφανίσεις)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    ΑΡΤΑ

Προεπιλογή

Γεια σας για μια ακομη φορα ....
    προσπαθω και εγω να επιδιορθωσω το δικο μου πλυντηριο SIWAMAT ΧΤ 1050
    Και το μονο θεμα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης δεν μου ανοιγει το πλαστικο μπροστινο καπακι του καδου
    στην κατω πλευρα της αντιστασης ....
    καποια βοηθεια ισως.... ευχαριστω
    • Τύπος Αρχείου: jpg 1111.jpg (64,0 KB, 24 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 2222.jpg (58,1 KB, 21 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 3333.jpg (72,9 KB, 27 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 4444.jpg (147,0 KB, 24 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 5555.jpg (95,2 KB, 22 εμφανίσεις)
    • Τύπος Αρχείου: jpg 6666.jpg (66,6 KB, 22 εμφανίσεις)

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] Siwamat XLS 1441 (πλυντήριο ρούχων)
    από dvavoul στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-01-20, 11:45
  2. [Siemens] Siemens Siwamat XLS 1441 (πλυντήριο ρούχων)
    από dvavoul στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-18, 11:31
  3. [Pitsos] Αλλαγή ρουλεμάν κάδου σε Pitsos Vario 2500
    από vismak στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-15, 02:14
  4. [Brandt] Αλλαγή Υποδοχέα Ρουλεμάν Πλυντηρίου Ρούχων
    από παρις στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-05-14, 22:57
  5. Πλυντήριο Siemens Siwamat 230