Πέτρο, αλλάζουν αυτές; Γιατί αν τραβήξεις την παλιά θα ξεπεράσει αυτό το αστεροειδές ελατήριο που την κρατάει και θα βγει έξω, αλλά πώς θα ανασηκώσεις το ελατήριο για να βάλεις την καινούρια;
Πέτρο, αλλάζουν αυτές; Γιατί αν τραβήξεις την παλιά θα ξεπεράσει αυτό το αστεροειδές ελατήριο που την κρατάει και θα βγει έξω, αλλά πώς θα ανασηκώσεις το ελατήριο για να βάλεις την καινούρια;
Έχω επισκευάσει παλιότερα αντλίες πλυντηρίου ρούχων με αυτόν τον τρόπο , αλλά του απορροφητήρα η μπίλια είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της αντλίας .
Το οδοντωτό ελατήριο (έλασμα κυλινδρικό με εσωτερικά δόντια ) βγαίνει όντως δύσκολα (αναγκαστικά θα στραβώσεις κάποια δόντια για να βγει . όμως βγάζω εκτός την μπίλια και ολόκληρο το ελατήριο το επαναφέρω στα στραβωμένα δόντια και το ξανακουμπώνω χτυπώντας με πόντα στα κατάλληλα σημεία .
Αναρωτιέμαι αν δεν βάλω σφαιρική μπίλια και βάλω κυλινδρική με σταθεροποίηση κάποιας κόλας για μέταλλα . (σταθερό χωρίς την χρήση ελατήριου) υπάρχει κάποιος λόγος να αποτύχει? Κλασσικά ρουλεμάν?![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 30-12-14 στις 16:19
μηπως ειναι σφαιρικα για να ευθυγραμμιστει στο δεσιμο ;
Ξέρω εγώ? τόσα χρόνια αναρωτιέμαι γιατί άραγε τα κάνουν με μπίλιες και όχι στάνταρ με κύλινδρο ! Μια σκέψη μου είναι ότι ίσως αυτό το κάνουν για να μην ζεσταθεί και το υπόλοιπο πλαίσιο της βάσης όπου στηρίζεται? (από την τριβή?) καθώς και το ελατήριο που έχει γύρω γύρω δεν επιτρέπει να ξεφύγει θερμοκρασία . Άγνωστο
νομιζω οτι αυτος ο τροπος στηριξης με το σφαιρικο δαχτυλιδι και το ελατηριο δουλευει και σαν αποσβεστηρας κραδασμων και ταλαντωσεων κατα το ξεκινημα του μοτερ, επισκευη γινετε ευκλα αν εχεις καποιον τορναδορο που εχει μερακι, τρυπας το σφαιρικο δαχτυλιδι κατα 3-4mm απο την εσωτερικη του διαμμετρο και μετα καρφωνει μεσα του ενα 2ο ευθυγραμμο δαχτυλιδι με εξωτερικη διαμετρο οσο η τρυπα που ανοιξε και εσωτερικη οσο ειναι ο αξονας που θα δουλεψει μεσα του.
jason13 (16-05-16)