Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέος στο forum. Έχω μια ερώτηση. Μου έδωσαν ένα μοτέρ απορροφητήρα που με ενδιαφέρει να βάλω σε λειτουργία μέσα σε μια τσάντα μαζί με τους διακόπτες του αλλά ήταν κομμένη η πλεξούδα. Προσπάθησα να ενώσω τα καλώδια ξανά χωρίς επιτυχία, α) έχω την εντύπωση ότι του λείπει πυκνωτής, β) κάποια καλώδια στο τέλος δεν ταιριάζουν χρωματικά να συνδεθούν μεταξύ τους. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να λειτουργεί το μοτέρ αλλά θέλει λίγο στρίψιμο στην αρχή με το δάχτυλο.
Παραθέτω στοιχεία και φωτογραφίες τα οποία είναι πιο βοηθητικά.
1) το μοτέρ επάνω του γράφει: FABERS 8-BS/28K-A CLASS F Cod 4000387
220-240V 50Hz 180W 3,15μF 400VDB 1850 r.p.m.
220-240V 60Hz 180W 3,15μF 400VDB 1850 r.p.m.
έχει τα εξής καλώδια: 1)μαύρο 2)γαλάζιο 3)καφέ 4)ροζ 5)λευκό 6)λευκό με κόκκινη γραμμή 7)γκρί
2)η πλεξούδα : 1)πορτοκαλί 2)γκρί 3)λευκό 4)λευκό με κόκκινη γραμμή) 5)ροζ 6)γαλάζιο 7)μπλέκαφέ 9)μαύρο (επίσης έχει ένα εντελώς κόκκινο και μωβ που είναι για τις λάμπες, όμως δεν με απασχολούν αυτές)
Το γαλάζιο και καφέ της πλεξούδας έχουν ακροδέκτες στα καλώδια που σημαίνει ότι πιάνουν επάνω σε κλέμα για ρεύμα (λογικά).
Έτσι έχω την εξής αντιστοιχία, 1)γκρί 2)λευκό 3) λευκό με κόκκινη γραμμή 4)ροζ 5)μαύρο 6)λογικά μπλέ της πλεξούδας με το γαλάζιο του μοτέρ και 7) περισσεύει για σύνδεση πορτοκάλι στης πλεξούδας με καφετί του μοτέρ....
Τι να πω νομίζω ότι τα λέω σωστά, τα χρώματα τους μοτέρ για κάποιο λόγο έχουν ξεθωριάσει αρκετά, αλλά νομίζω ότι το γαλάζιο ήταν γαλάζιο και όχι μπλέ και το καφέ που βλέπω είναι καφέ και δεν ήταν πορτοκαλί.
Αν τα συνδέσω όλα (συμπεριλαμβανομένου του καφέ με πορτοκαλί) το κύκλωμα λειτουργεί αλλά για να ξεκινήσει πρέπει να το περιστρέψω λίγο στην αρχή το μοτέρ. Επίσης διακρίνω μόνο 2 διαφορετικές ταχύτητες όταν ανεβοκατεβάζω τον διακόπτη ενώ έχει 3 σκάλες μέσα + μια εκεί που κλείνει....
Αυτά τα ολίγα... Καμιά βοήθεια;;
![]()