Παράθεση Αρχικό μήνυμα από east electronics Εμφάνιση μηνυμάτων
ποιος σου ειπε κουμπαρε οτι τα 1943-5200 ειναι αντιστοιχα με τα 1941 5198 ???

ΤΑ 1943 -5200 προφανως εχουν αλλη πολωση και ο ενσιχυτης σου δεν εχει δυνατοτητα να ρυθμιση την πολωση

Στο εργοστασιο που κατασκευαζεται το μηχανημα τα τραναιστορ που βαζουν ειναι δεδομενα και αρα η πολωση ρυθμιζεται με μια αντισταση στο ψιλοπεριπου αρα για να εχεις την ιδια πολωση πρεπει να εχεις στο χερι ακριβως τα ιδια τρανσιστορ ( προσεξε δεν εχει σημασια αν βρεις αυθεντικα 1941-2198 σημασια εχει να ειναι τα δικα του)

Εναλλακτικα βαζεις δικο σου ρυθμιστη πολωσης βαζεις οτι τρανσιστορ γουσταρεις και ρυθμιζεις την πολωση αναλογα με τα ταρνσιστορ που εχεις βαλει . προυποθετει μονο ενα τριμερακι και ρυθμιζομενο συμμετρικο τροφοδοτικο για να μπορεισεις να κανεις τις ρυθμισεις αναλογα

Για την αντισταση δωσε αριθμο εξαρτηματος για να δουμε που ειναι και τι κανει ....Τελος θεωρω σιγουρο οτι μπορει να εχεις και αλλα πραγματα πειραγμενα οποτε δεν θα ειναι και απαραιτητα ευκολο .


τελος στην εξοδο σε καθε απο τους 4 ενισχυτες υπαρχει προστασια η οποια ειναι αμμεσα συνδεμενη με την ισχυ που μμπορουν να αποδωσουν τα συγκεκριμενα τρανσιστορ της μανας του . Εαν αλλαξεις τρανσιστορ αρχικα εαν ειναι μεγαλυτερα ποτε δεν θα μπορεσεις να τα εκμεταλευτεις στο επακρο γιατι θα σε κοβει η προστασια .Γενικα οταν αλλαζουν τα στοιχεια σε εναν ενισχυτη εκτος απο ατ εξοδου πρεπει ανπροσαρμοστει και η προστασια αλλα και η πολωση αναλογα ( αν και η προστασια ειναι μαλλον στα ψιλα γραμματα )

Απλο ?
μήπως πρώτα πρέπει να αλλάξω τα τρανζίστορ με τα κανονικά του ?