ευχαριστω για τις απαντησεις σας
τον αγορασα μεταχειρισμενο οποτε δεν γνωριζω αν εχουν αλλαχτη οι ασφαλειες με κατι αλλο, αλλα σε ενισχυτη αυτης τις ισχυος 40-50 βαττ με το στανιο, δεν εχω δει ποτε βραδειας τηξεως...
τους μετρησα κ ηταν μια χαρα, περιπου 9,500μφ κ esr σε κανονικα επιπεδα, τους δοκιμασα κ σ ενα αλλο ενισχυτη χειροποιητο που ειχα φτιαξει πριν καμια 15χρονια κ επαιζαν μια χαρα οποτε τους αφησα εκει, οποτε δεν φταινε οι πυκνωτες
τους αγορασα απ τον τριδημα στην νεα φιλαδελφια πριν κανα 6μηνο κ δεν ειναι τιποτα σπουδαιο καναν 4-5 ευρο ο ενας κ η μαρκα τους ηταν swan αν θυμαμαι καλα, η καπως ετσι!!!
η ποιο λογικη εξηγηση πιστευω ειναι οτι ηταν πραγματικα στα ορια και πλεον οι μεγαλυτεροι πυκνωτες στο ξεκινημα τραβανε τοσο πολυ που καινε την ασφαλεια.. βραδυας τιξης δοκιμασες?
η την αμεσως μεγαλυτερη τιμη σε ασφαλεια.
βραδυας δεν εχω δοκιμαση ακομα γτ δεν ειχα κ περιμενω να μου ερθουν αυτη την εβδομαδα
δοκιμασα ομως γρηγορες μεχρι κ 1αμπερ μεγαλυτερη, το αποτελεσμα ηταν να αργη ελαχιστα
παραπανω να την καψει...
θαναση εκανα λαθως αυτες που ειχε εβαλα 6,8kohm 1/2watt, αλλα εκανες κ μερικες δοκιμες με λιγο μεγαλυτερες κ μικροτερες αλλα τιποτα
Το κάψιμο των ασφαλειών δεν έχει να κάνει με τις αντιστάσεις. Μάλλον το αρχικό ρεύμα φόρτισης την κάνει τη δουλειά, πιστεύω οι βραδείας θα το λύσουν.
FILMAN (10-11-14)
κατα 99% εχεις συνδεσει του πυκνωτες με λαθος τροπο ( ειναι πολλοι που μπερδευονται στο πως λειτουργει τσ συμετρικο τροφοδοτικο και βαζουν και τα δυο πλην των πυκνωτων στην γειωση που δεν ειναι φυσικα σωστο )
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
xsterg (05-11-14)
+1 σε αυτο που ειπε ο κ. σακης.