Εξηγω ενα ενα
Γραφεις:
Φυσικά και υπάρχει ένταση όταν λέω ότι ο ενισχυτής έχει μία από τις πολλές τοπολογίες που είναι συμπληρωματικής συμμ., ή και άλλες ψευδο-συμπληρωματικής συμμ., ή push-pull κλπ και εσύ επιμένεις ότι είναι κοινού εκπομπού; και μου λες για τρανζίστορ 1, 4 και 7
αν δεν χρησιμοποιούμε αυτούς τους διεθνείς όρους πως θα συνεννοούμαστε;
Κοινου εκμπομπου ονομαζονται οι ενισχυτες οι οποιοι ειναι αρχικα συμπληρωματικοι ( ντριβερ +εξοδου ) και συμμετρικοι NPN στην θετικη μερια και ΡΝΡ στην αρνητικη ( δεδομενο) εχουν την τροφοδοσια στους συλλεκτες και την εξοδο στους εκπομπους :καθιερωμενο διεθνως ως EFP Emitter follower pair .
Υπαρχει και η αλλη περιπτωση που ειναι συμπληρωματικοι ενα ντριβερ οδηγαει ενα εξοδου ανα πλευρας τροφοδοσιας , συμμετρικοι γιατι εχουν NPN και PNP τρανσιστορ αλλα τα εχουν αναποδα δλδ συλλεκτης ειναι η εξοδος και εκπομπος στην τροφοδοσια μονο που εκει με αυτη την λογικη στην θετικη πλευρα παει αναποδα το PNP και στην αρνητικη αναποδα το NPN Η τοπολογια αυτη ονομαζεται CFP COMPLEMENTARY FEEDBACK PAIR αλλα τυχαινει να εχει καθιερωθει ως συναφες του collector follower pair το οποιο αν και λαθος εχει να κανει με το οτι οι συλλεκτες ειναι ολοι ενωμενοι στην εξοδο .
Το ερωτημα που εκανα στον χρηστη ηταν εαν ειναι κοινου εκμπομπου η κοινου συλλεκτη για να εκτιμησω τον βαθμο σταθεροτητας του κυκλωματος μια και ειναι γνωστο οτι τα CFP ενω εχουν πολλα καλουδια εχουν δυσκολιες στην σταθεροποιηση ειδικα οταν εχουν πολλα τρανσιστορ στην εξοδο .
Βρισκεις η μου δειχνεις σε παρακαλω που ειναι το λαθος μου ???