Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 61

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή Πλυντηριο ρουχων Bosch ρίχνει το ρελε

Καλημερα σε όλους!
    Το πλυντήριο ρούχων μου Bosch Logixx 8 Sensitive [Bosch WAS20420GR / 23 (FD 8912 200028] ξαφνικα αρχισε να ριχνει το ρελε. Οσο ειναι ο διακοπτης επιλογης προγραμματος στο 0 (=κλειστο το πλυντηριο) δεν το ριχνει, αμεσως μολις γυρισω τον διακοπτη προς οποιοδηποτε προγραμμα ριχνει αμεσως το ρελε στον πινακα. Τονιζω οτι πεφτει το ρελε και οχι η ασφαλεια της γραμμης.

Ενεργειες μου:
    1) Ελεγξα την πριζα βαζοντας αλλη συσκευη υψηλης καταναλώσης με γειωση και ειναι μια χαρα. Να διευκρινησω (αν εχει καποια σημασια) οτι ειναι πριζα 16Α. Επισης τοκιμασα το πλυντηριο και σε αλλη κοντινη ριζα (10Α) και ριχνει παλι το ρελε.
    2) Ανοιξα το πλυντηριο απο επανω και δεν ειδα κατι περιεργο (καλα, λογω απειριας και να υπηρχε κατι τιναγμενο μαλλον δεν θα το εβλεπα). Ουτε ειδα πουθενα διαρροες
    3) Ανοιξα το πλυντηριο απο κατω και ειδα οτι το ενα απ τα 2 καρβουνακια του μοτερ εχει λιγο καπνισει λερωνοντας με μαυρη πουδρα την φυσα του μοτερ η οποια ειναι κολλητα διπλα του. Το περιεργο ειναι οτι το 2ο καρβουνακι δεν δειχνει να εχει καπνισει, το ακουμπησα και δεν λερωθηκα. Βεβαια δεν εχει διπλα του καποια φυσα οπως το αλλο καρβουνακι ωστε να "μαρτυραει" την βρωμια.
    4) Απομονωσα την φυσα του μοτερ να δω μηπως και φταιει το μοτερ αλλα το προβλημα συνεχιζεται.
    5) Στην παροχη ρευματος το πρωτο πρωτο εξαρτημα στο οποιο εισερχεται το ρευμα ειναι το κυκλωμα που σας δειχνω στην φωτο (κωδικος Iskra bsh nr 9000 005994) το οποιος γκουγκλαροντας βλεπω οτι ειναι πυκνωτης-φιλτρο ρευματος (Kondensator-Netzfilter). Αυτο γειωνει επανω στην πλατη του πλυντηριου. Ξεβιδωνοντας την εν λογω γειωση το πλυντηριο δουλευει μια χαρα. Αντιλαμβανομαι οτι ειναι τρομακτικα επικινδυνο αλλα δεν πλησιασα καθολου το πλυντηριο και το αφησα να ξεκινησει να δουλευει για μολις 2-3 λεπτα (και ακριβως διπλα στο πλυντηριο εχω πυροσβεστηρα!). Λετε να φταει αυτο το κυκλωμα; Αλλα αν φταει αυτο, θα πρεπει να πεφτει το ρελε ακομα και οταν ο επιλογεας προγραμματος ειναι στο 0, γιατι ακομα και τοτε στο εν λογω κυκλωμα διερχεται ρευμα...
    6) Σε αυτο το νημα διαβαζα για πιθανο υποπτο εναν αντιπαρασιτικο πυκνωτη αλλα δεν εντοπισα κατι τετοιο (ισως και να υπαρχει βεβαια και να μην το βλεπω). Εκτος κι αν αυτος ο αντιπαρασιτικος αφορα μονο τα πλυντηρια πιατων.

Τι λετε να φταιει; Ουτε γνωριζω ποιον αξιοπιστο μαστορα να φωναξω, αλλα ουτε και μου περισσευουν τα €.

Σημαντικοτατη επισήμανση:
    Το προβλημα πρωτοπαρουσιαστηκε πριν 3 ημερες αλλα με λιγο διαφορετικα συμπτωματα. Οταν συνδεαμε το πλυντηριο στο ρευμα με τον διακοπτη επιλογης προγραμματος στο 0, το ρελε επεφτε μετα απο 1- 1,5 λεπτο. Ενω αν επιχειρουσα να γυρισω τον διακοπτη σε οποιοδηποτε προγραμα το ρελε επεφτε αμεσως. Ενω σημερα οπως σας εξηγησα το ρελε δεν πεφτει οταν ο διακοπτης ειναι στο 0, πεφτει μονον οταν επιχειρησω να επιλεξω προγραμμα.

Eχω τσατιστει : το πλυντηριο το αγορασα αρχες 2010 πληρωνοντας το αδρα (650€) προτιμώντας το απο τις φθηνες made in spain σειρες της Bosch που ειχαν ιδια χαρακτηριστικα αλλα στο 1/2 εως 2/3 της τιμης του συγκεκριμενου μονο και μονο για να εχω λεει το κεφαλι μου ησυχο για αρκετα χρονια. Του κανω χρηση με στοργη και προδερμ (!!!) και τελικα με προδωσε (γεμισμα καδου εως 80% max, στο ρευμα συνδεεται μονο οταν γινεται χρηση, ποτε θερμοκρασια πανω απο 60, ποτε στροφες πανω απο 800, παντα χρηση επωνυμου αφαλλατικου, μετα το περας της πλυσης μενει η ανοιχτη πορτα καδου και απορρυπαντικου για να στεγνωνει εσωτερικα...κ.ά.). Δηλαδη ακομα και τα ακριβα μοντελα απολυτως αναλωσιμα...Δεν ξααγοραζω ακριβα μοντελα σε οτιδηποτε!

Σορυ για το σεντονι!

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gianndats : 02-08-14 στις 16:25 Αιτία: ορθογραφικά

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

βγάλε εκτός την αντίσταση θέρμανσης του νερού

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον UV. για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Ακεντακ (23-12-15)

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UV. Εμφάνιση μηνυμάτων
    βγάλε εκτός την αντίσταση θέρμανσης του νερού
    Ευχαριστω. Το κανω και επανερχομαι.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

πρόσεχε τα καλώδια που θα μείνουν εκτός

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UV. Εμφάνιση μηνυμάτων
    πρόσεχε τα καλώδια που θα μείνουν εκτός
    Ευχαριστω για την επισημανση, σε προλαβα ομως! Ενοειται τα φσακια που αφαιρεσα τα μονωσα με μονωτικη ταινια!! Μπορει να μην ειμαι ουτε καν εραστχενης στις οικιακες συσκευες (το χομπυ μου ειναι το pc hardware) αλλα με το ρευμα δεν παιζω!
    Λοιπον φιλε μου εσωσες. Ελυσα ολη την πλατη (10 βιδες και τελος-1 min) ωστε να αφαιρεσω φυσακια αντιστασης, εβαλα μια γρηγορη 15' πλυση και δουλευει κανονικοτατα. Μαλλον η αντισταση καηκε...Θα κανω βεβαια μερικες επαναληψεις για να το σιγουρεψω μην την πληρωσω αδικα. Την θερμοκρασια πλυσης της εβαλα στους 30 (δηλαδη θεωρητικα το πλυντηριο εστειλε ταση στα φυσακια της αντιστασης). Λοιπον θα κανω αλλη μια δοκιμη με θερμοκρασια πλυσης 0 βαθμους .Μετα θα ξανασυνδεσω τα ρευματα της αντιστασης και αν τοτε παλι πεσει το ρελε ειναι σπασμενη αντισταση 100%.
    Υ.Γ.
    Να υποθεσω οτι η ενδειξη "F-27" που μου εμφανιζει στο ανοιγμα μαζι με διπλο μπιπ εχει να κανει με το οτι δεν βρισκει την αντισταση; Αλλαζοντας θεση στον επιλογεα προγραμματος η ενδειξη φευγει και κανει κανονικα πλυση

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Καμια ιδεα πως αφαιρειται η αντισταση; Ειναι βιδωτη απο μεσα απ τον καδο;Τρεμω στην σκεψη οτι ισως θελει λυσιμο ολος ο καδος... Τα πληρη στοιχεια της αντιστασης ειναι :
    220v 2000w Bleckmann UF70 SHD SA14 03222 18/11/09 A1
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gianndats : 02-08-14 στις 17:03

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Απόλαυσε το βίντεο
    http://www.espares.co.uk/product/es1...odelId=1167641

Λοιπον θα κανω αλλη μια δοκιμη με θερμοκρασια πλυσης 0 βαθμους .Μετα θα ξανασυνδεσω τα ρευματα της αντιστασης και αν τοτε παλι πεσει το ρελε ειναι σπασμενη αντισταση 100%.
    Άπιστε Θωμά ...

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απόλαυσε το βίντεο
    http://www.espares.co.uk/product/es1...odelId=1167641

Άπιστε Θωμά ...
    Ευχαριστω κι εσενα! Μπηκα να ποσταρω οτι βρηκα τον τροπο πως βγαινει η αντισταση αλλα δεν σε προλαβα! Απλως ξεβιδωνω την 10βιδα που ειναι πανω στην γειωση...!

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gianndats Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υ.Γ.
    Να υποθεσω οτι η ενδειξη "F-27" που μου εμφανιζει στο ανοιγμα μαζι με διπλο μπιπ εχει να κανει με το οτι δεν βρισκει την αντισταση; Αλλαζοντας θεση στον επιλογεα προγραμματος η ενδειξη φευγει και κανει κανονικα πλυση
    Το f-27 προφανώς στο βγάζει λόγω του ότι δε βρίσκει το θερμοστοιχείο που είναι πάνω στην αντίσταση , αν και στις οδηγίες χρήσης /σφάλματα δεν θυμάμαι να το αναφέρει
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 02-08-14 στις 17:44
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ηράκλειο Κρήτης

Προεπιλογή

Επανερχομαι για ανατροφοδοτηση. Αλλαξα εχθες την αντισταση, ολα καλα πλεον, δουλευει μια χαρα χωρις να ριχνει το ρελε. Το ενα φυσακι της αντιστασης δεν κουμπωσε καλα (εχει "φορά") και στην αρχη δεν ζεσταινόταν η αντισταση οπως μετρουσα την παρεχομενη ταση με το πολυμετρο. Αλλαξα την φορά στο ενα φυσακι και ειδα μικροσκοπικο σπινθήρα, κατευθειαν δουλεψε η αντισταση. Θελω να ευχαριστησω θερμα οσους μου απαντησατε και ιδιατερα το μελος UV. ()που μου ανοιξε τα ματια με την αντισταση, ετσι γλιτωσα τα €50 του μαστορα (θα εφταναν αραγε . Η αντισταση που μου εδωσαν απ' οτι συμπεραινω ειναι "του κιλου" αφου κοστιζε μολις 9,5€ (χωρις τον θερμοστατη, τον αφαιρεσα απ την καμμενη) και ο πωλητης μου ειπε ειναι universal της τελευταιας 5ετιας και οχι ειδικος τυπος για το δικο μου πλυντηριο. Τελος να πληροφορησω οτι παρολο που χρησιμοποιω επωνυμο αφαλλατικο η αντισταση ηταν καλυμμενη με 1~3 χιλιοστα αλατα, αλλα η ζημια μαλλον πρωηλθε απο τις ινες ρουχων που εδεσαν στο κατω μερος και δημιουργησαν απο κατω διαβρωση
    με τα χρονια, οπως βλεπετε στην φωτο. Εις το επανιδειν!

Σελίδα 1 από 7 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] Προβλημα με πλυντηριο ρουχων Bosch
    από anagnostou1 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-07-14, 23:48
  2. πλυντηριο ρουχων bosch 1101
    από jager στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-14, 08:02
  3. [Bosch] Πρόβλημα με πλυντηριο πιατων bosch