Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 20

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

http://www.forofrio.com/index.php/fo...-que-puede-ser

Γεια σου. Ας δούμε αν μπορώ να βοηθήσω με αυτό το σφάλμα.
    Νομίζω ότι είναι πάνω από 720 ώρες λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε 720 ώρες λειτουργίας θα βγει.
    Για να επαναφέρετε:
    1. Ενεργοποιεί το κλιματιστικό με το κουμπί 'stop / start »στο τηλεχειριστήριο.
    Δύο. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό μηχάνημα από την πρίζα.
    3. Διατηρήστε πατημένο το πλήκτρο «on / off» στο τηλεχειριστήριο και συνδέστε το AC Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι ο υπολογιστής περνά μέσα από μια σύντομη αλληλουχία των δοκιμών (οι λυχνίες LED είναι αναμμένες ένα προς ένα, κ.λπ.). Υπάρχει ένας ήχος μπιπ στο τέλος της ακολουθίας των κύκλων δοκιμής, και το μηχάνημα σβήνει. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί τροφοδοσίας.
    Απρίλιο. Πάλι αποσυνδέστε το κλιματιστικό.
    Μπορεί. Συνδέστε ξανά το
    6. Συγχαρητήρια! Τώρα θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργήσει το κλιματιστικό κανονικά για άλλες 720 ώρες, αλλά αν απλά ακολούθησαν τις παραπάνω οδηγίες ΑΚΡΙΒΩΣ.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, αλλά το a/c μου έχει με ενα χοντρικό υπολογισμό γύρω στις 12.000 ώρες λειτουργίας οπότε αυτό με τις 720 ώρες δεν ξέρω πως το έβγαλε αυτός που το έγραψε. Επίσης το σφάλμα δεν είναι μόνιμο. Όταν κρυώσει η ψύκτρα λειτουργεί κανονικά. Δεν χρειάζεται δηλαδή κάποιο reset.
    Απο οτι έχω καταλάβει συμβαίνει όταν σταματήσει ο εξωτερικός ανεμιστήρας λόγω της πολύ χαμηλής λειτουργίας του a/c. Για αυτό δεν το κάνει όταν το βάλω σε χαμηλότερη θερμοκρασία (που αναγκάζει τον ανεμιστήρα να λειτουργεί συνέχεια).

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Σε άλλο ποστ (ρώσικο ) εικάζουν να έχει έλλειψη υγρών (που βγάζει πάλι το σφάλμα Ε14)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε άλλο ποστ (ρώσικο ) εικάζουν να έχει έλλειψη υγρών (που βγάζει πάλι το σφάλμα Ε14)
    Αυτό μπορώ να το ελέγξω κάπως; Στους τεχνικούς είπα για το 14 και αμέσως μου είπαν για το power module. Δεν είπαν τίποτα άλλο. Το άναψαν βέβαια οπότε είδαν οτι η ψύξη είναι σωστή. Αν είχε μικρότερη πίεση ψυκτικού δεν θα είχε μειωμένη απόδοση;

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hgb_12 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό μπορώ να το ελέγξω κάπως; Στους τεχνικούς είπα για το 14 και αμέσως μου είπαν για το power module. Δεν είπαν τίποτα άλλο. Το άναψαν βέβαια οπότε είδαν οτι η ψύξη είναι σωστή. Αν είχε μικρότερη πίεση ψυκτικού δεν θα είχε μειωμένη απόδοση;
    κοίτα δεν είμαι ειδικός σε αυτά τα μαραφέτια , αλλά όταν γράφεις το παρακάτω
    Η λύση που έχω βρεί είναι να βάζω χαμηλότερη θερμοκρασία (συνήθως το έχω 28-29) έτσι ώστε να μην σταματάει ο εξωτερικός ανεμιστήρας.
    Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι πράγματι έχει πρόβλημα η πλακέτα ... είναι δυνατόν με διάφορα "κολπάκια" να στρώνουμε την πλακέτα? αν είναι χαλασμένη είναι χαλασμένη δεν την γλιτώνουμε με "κολπάκια" . και γιαυτό σου υπόθεσα για έλλειψη υγρών όπου θεωρώ ότι ανεβαίνουν κάποιες πιέσεις θερμοκρασίες και λόγω της αστάθειας και μετά από κάποιο ορισμένο χρόνο σου κάνει την διακοπή .

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι πράγματι έχει πρόβλημα η πλακέτα ... είναι δυνατόν με διάφορα "κολπάκια" να στρώνουμε την πλακέτα? αν είναι χαλασμένη είναι χαλασμένη δεν την γλιτώνουμε με "κολπάκια" .
    Πέτρο έχει λογική αυτό που κάνει σαν «κόλπο»
    μην ξεχνάς ότι είναι inverter και όταν βάζει ψηλά την θερμοκρασία για την ψύξη μειώνει τις απαιτήσεις ρεύματος στον συμπιεστή!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

κοίτα δεν είμαι ειδικός σε αυτά τα μαραφέτια , αλλά όταν γράφεις το παρακάτω

Δηλαδή αν θεωρήσουμε ότι πράγματι έχει πρόβλημα η πλακέτα ... είναι δυνατόν με διάφορα "κολπάκια" να στρώνουμε την πλακέτα? αν είναι χαλασμένη είναι χαλασμένη δεν την γλιτώνουμε με "κολπάκια" . και γιαυτό σου υπόθεσα για έλλειψη υγρών όπου θεωρώ ότι ανεβαίνουν κάποιες πιέσεις θερμοκρασίες και λόγω της αστάθειας και μετά από κάποιο ορισμένο χρόνο σου κάνει την διακοπή .
    Όταν η θερμοκρασία στο συγκεκριμένο module φτάσει τους 105 βαθμούς σταματάει και βγάζει το error 14. Η ψύκτρα είναι μέσα στην εξωτερική μονάδα δίπλα στο ψυγείο και ψύχεται απο τον ανεμιστήρα. Έτσι όταν αυτός λειτουργεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Επειδή όμως το a/c μπορεί να δουλεύει και με τον ανεμιστήρα σβηστό (όταν δεν χρειάζεται να βγάλει πολύ ψύξη) τότε ανεβαίνει η θερμοκρασία στην ψύκτρα και δημιουργείται το πρόβλημα.
    Τώρα γιατί το a/c δεν ξεκινάει απλά τον ανεμιστήρα σε αυτή την περίπτωση αλλά βγάζει το σφάλμα δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω γιατί η παλαιότητα του ανταλλακτικού το κάνει να υπερθερμαίνεται.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από UV. Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτό ανεβάζει την απλή ανορθωμένη τάση στα 380V είναι τόση όταν κάνει το πρόβλημα;
    μέτρα πόση τάση έχει στο συν του ηλεκτρολυτικού πριν και κατά το πρόβλημα
    το θέμα είναι ότι μόνο η SHARP το έχει ρώτησες πόσο ζητά σαν ανταλακτικό;
    θα μπορούσες ίσως να το παρακάμψεις εντελώς για δοκιμή
    Πριν το πρόβλημα μπορώ να τη μετρήσω. Όταν βγεί το σφάλμα υποθέτω οτι θα είναι 0 αφού σβήνει εντελώς την εξωτερική μονάδα.
    Η Sharp θέλει 120Ε.
    Σαν ανταλλακτικό με το όνομα του (Shindengen TM-...) δεν βρίσκω κάτι. Ακόμα και στο site της εταιρίας δεν το έχει.
    Με τον κωδικό της Sharp βρίσκω μερικές σελίδες στα Ρώσικα που δεν ξέρω τι πουλάνε γιατί δεν έχουν καν φωτογραφία και επίσης οι τιμές είναι παράλογες. π.χ. εδώ έχει $300. Άρα ίσως να είναι κάτι άλλο με τον ίδιο κωδικο.
    http://elbase.ru/products/view/1804730

Ίσως η φωτογραφία βοηθήσει. Είναι τα 2 μεγάλα τετράγωνα που συνδέονται μεταξύ τους με τα 4 καλωδιάκια.
    http://s28.postimg.org/99t5ela99/IMG_9450_resize.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hgb_12 : 30-07-14 στις 21:55

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

αν βαλεις τον ανεμιστηρα να λειτουργει συνεχεια θα λυσει το προβλημα?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hgb_12 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν βγεί το σφάλμα υποθέτω οτι θα είναι 0 αφού σβήνει εντελώς την εξωτερική μονάδα.
    Κώστα ίσως είναι λάθος η υπόθεση που κάνεις!
    το PFM είναι ένα υβρίδιο που έχει ένα τρανζίστορ ή MOSFET πολύ μεγάλης ισχύος δίοδο κλπ
    και αφού αυτό δουλεύει είναι πιθανό να έχει ψυχρή κόλληση
    αλλά είναι πακτομένο και δεν μπορείς να επέμβεις
    Μεγάλη πιθανότητα έχει και ο ηλεκτρολυτικός να είναι το πρόβλημα και αυτόν μάλλον δεν τον βρίσκεις στο μαγαζί της γειτονιάς (ακροδέκτες faston μεγάλη χωτητικότητα μεγάλη τάση Nipon Chemical)
    μπορείς να τον ελέγξεις;
    αν είναι οκ μπορείς να παρακάμψεις το PFM;
    (συνδέεις το κόκκινο του ηλεκτρολυτικού που έρχεται από το PFM στην θέση του πορτοκαλί πάνω στην γέφυρα στο +)

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

αυτό ανεβάζει την απλή ανορθωμένη τάση στα 380V είναι τόση όταν κάνει το πρόβλημα;
    μέτρα πόση τάση έχει στο συν του ηλεκτρολυτικού πριν και κατά το πρόβλημα
    το θέμα είναι ότι μόνο η SHARP το έχει ρώτησες πόσο ζητά σαν ανταλακτικό;
    θα μπορούσες ίσως να το παρακάμψεις εντελώς για δοκιμή

Παρόμοια Θέματα

1. HP DV5 και DV6 laptop No power
    από memoslar στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-13, 10:17
  2. [Οθόνη Samsung] 740b αναβοσβήνει το power led
    από taktzav στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-13, 17:09