Μπες εδώ με το Ε NR της συσκευής σου κατέβασε τις οδηγίες χρήσης μήπως σε βοηθήσουν
https://portal.bsh-partner.com/portal(bD1lbiZjPTA2MA==)/PORTALFRAME.HTM
... Λοιπόν, δεν νομίζω να μάθουμε ποτέ τι έφταιγε στο πλυντήριο... Σήμερα ξαφνικά ενώ έκανε πλύση, έπεσε το ρελέ διαφυγής στον πίνακα.
Βάζοντάς το σε άλλη πρίζα, έκανε και πάλι το ίδιο... Δεν ξέρω εάν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο. Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά νέου πλυντηρίου. Το κόστος δεν θέλω να υπερβεί τα 350€ οπότε σκέφτηκα αυτό: Ariston WMD 922BS EU (9Kgr /1200rpm / A++ /Τεχνολογία Super-Silent/κλπ). ΔΕΝ κάνω διαφήμιση σε καμία περίπτωση, δεν γνωρίζω καν εάν είναι σωστή επιλογή.
Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας, Α) τι να κοιτάξω στο παλιό για επισκευή, Β) να "πάω" για το Ariston ή να δω κάτι άλλο;
πιθανον πλακετα καποιο ρελε ξεοπλιζει κοιτα αν αξιζει επισκευη η πλακετα ανεβαζε καποια φωτο να δουμε
Αντίσταση θέρμανσης νερού / και το μοτέρ (που είναι τα βασικά) ωμομέτρηση για σώμα με την γείωση / καρβουνάκια στο μοτέρ (σκόνες στον συλλέκτη κτλ) . άλλα εμφανή σημάδια καψίματος γενικά και αλλούΘα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας, Α) τι να κοιτάξω στο παλιό για επισκευή,
Πως διόρθωσε η 1η κατάσταση? από τα πρώτα ποστ? (και συνεχίζεις να το δουλεύεις?)
Μετά την αντικατάσταση της αντλίας το φαινόμενο του αλαρμ περιορίστηκε αισθητά. Σταματούσε 1 στις 7-8 πλύσεις.
Σήμερα είχα σκοπό να καθαρίσω την παροχή νερού γιατί δεν έχω βάλει φίλτρο στην είσοδο ( ) και είπα μήπως δεν επαρκεί η παρεχόμενη ποσότητα νερού και γι'αυτό διαμαρτύρεται...
Θα σας δώσω τα τελευταία δεδομένα για το τι έχω ψάξει σε λίγο...
Σπύρο κάτι δεν ψάχνεις καλά στο 13 αναφέρεις μια πιθανή διαρροή της συσκευής και κάθεσαι να ψάχνεις για φίλτρα παροχής νερού? την διαρροή να ψάξεις να βρεις. στα βασικά του #15 .
Για "1 στις 7-8" πλύσεις ... μπορεί να είναι ακόμη και κάποια μικρή διαρροή νερού που βρίσκει σε ανάλογα σημεία (και ίσως δεν το πρόσεξες)Μετά την αντικατάσταση της αντλίας το φαινόμενο του αλαρμ περιορίστηκε αισθητά. Σταματούσε 1 στις 7-8 πλύσεις.
Λοιπόν...
Ξεκίνησα βγάζοντας εκτός τον αντιπαρασιτικό πυκνωτή, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα - πάλι εκτός το ρελέ διαφυγής...
Μετά έβγαλα εκτός την αντλία παροχής νερού (επειδή είχα άμεση πρόσβαση) και πάλι τα ίδια. Να διευκρινήσω πως τον πυκνωτή τον ξαναέβαλα εφόσον είδα πως δεν έφταιγε αυτός.
Μετά έβγαλα την φύσα που βλέπετε στην φωτογραφία και είδα πως σταμάτησε να πέφτει το ρελέ. Φυσικά δεν οπλίζει τίποτα για λειτουργία, απλά ανάβει η οθόνη.
Να επισημάνω πως από την στιγμή που παρουσιαστηκε το βραχυκύκλωμα/διαρροή δεν ανοίγει η πόρτα και δεν μπορώ να βγάλω τα ρούχα...
Αύριο το πρωί σκέφτομαι να κάνω τα ακόλουθα:
*Μέτρηση/Αποσύνδεση μοτέρ για σώμα με γείωση.
*Μέτρηση/Αποσύνδεση αντίστασης
*Αποσύνδεση ρελέ πόρτας (και να δω και πώς θα την ανοίξω
Εννοείται πως κάθε βοήθεια είναι επιθυμητή και θέλω να το φτιάξω για το γ@μWτ()...
ΥΓ. Για το πλυντήριο που σκέφτομαι να πάρω δεν μου είπε κάποιος την γνώμη του (πχ που να το έχει ο ίδιος).
π.χ. στην φωτογραφία βλέπω διαρροή στην σαπουνοθήκη από κάτω .. και αν υποθέσουμε (1 στις 7- φορές πάει σε κάποια υποτιθέμενα καλώδια από κάτω ?
Μπορεί να είναι και διαρροή στο ύψος και πάνω στο μοτέρ. τίποτα δεν αποκλείουμε .
Άλλωστε αν ήταν "στάνταρ" διαρροή ρεύματος θα έπρεπε λογικά να πέφτει κάθε φορά .
Δες και τον διακόπτη πόρτας
Την ασφάλεια στην ρίχνει αφού δουλέψει λίγη ώρα τουλάχιστον? ή αμέσως ?