Αν ήταν πάντα εμφανές η ζημιά σε πυκνωτές είτε για πλακέτες είτε για μεγαλύτερους πυκνωτές. απλά δεν θα υπήρχαν καπασιτόμετρα
Οι ζημιές που δεν είναι εμφανείς (αλλά που όμως έχουν εκ του όντως κάποιο πρόβλημα ) είναι συνήθως σε πυκνωτές που έχουν ένα μικρό εσωτερικό πρόβλημα ... δηλαδή π.χ. στους μεγάλους ας πούμε σε πλυντηρίου / air condition ως γνωστών αναφέρουν μια διαφορά λειτουργίας +/- .. 5 - 10% .. αν φτάσουν π.χ. σε διαφορά 15 - 20% που λέει ο λόγος μπορεί να μην εμφανίζουν εξωτερικά σημάδια ... αλλά να εμφανίσουν εσωτερικά σημάδια που όμως οπτικά δεν μπορούμε να τα δούμε .
Δηλαδή σε πλυντήριο που ενώ βλέπουμε ότι το μοτέρ του δεν μπορεί να γυρίσει με πλήρη ισχύ και πολεμάει να γυρίσει . (ενώ εμφανισιακά ο πυκνωτής του δείχνει καλός) αλλά εσωτερικά να έχει φθορά που υπερβαίνει την τυπική διαφορά του 5 - 10% λειτουργίας . και να είναι π.χ. στο 15 - 20% .
Βέβαια από ένα σημείο φθοράς και πάνω , άνω του 15 - 20% . π.χ. 50% και περισσότερο . τότε το εσωτερικό βραχυκύκλωμα που παρουσιάζουν καίει το διηλεκτρικό που υπάρχει μέσα τους (αύξηση θερμοκρασίας / έκκληση αερίων / αναθυμιάσεων) διογκώνει από εκεί και ύστερα τους πυκνωτές. σε προχωρημένη δηλαδή εσωτερική φθορά ... ώσπου σιγά σιγά αρχίζει και φαίνεται κατόπιν και εξωτερικά.
dbalaba αν θέλεις να απαντήσεις ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ REPORT αλλά το "απάντηση στο θέμα".
900MHz-64GHz
Καλησπέρα σε όλη την παρέα .
Έχω και εγώ το ίδιο ακριβώς ψυγείο με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα , αλλά μου το παρουσιάζει μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η κατάψυξη . Όταν κλείσω την κατάψυξη και το έχω στην συντήρηση δουλεύει κανονικά .
Και θα ήθελα να ξέρω εάν όντως είναι θέμα πυκνωτών ή να κοιτάξω για κάτι άλλο ?
Ευχαριστώ , και περιμένω κάποια βοήθεια , γιατί εδώ στο Αίγιο που βρίκομαι μου λένε να αλλάξω την πλακέτα και μου ζητάνε εξωπραγματιά ποσά για την αλλάγή της .
το ιδιο εκανε στην αρχη και εμενα μετα άρχισε να το κανει και στην συντήρηση άλλαξα ολους τους πυκνωτές με κόστος 2ευρο και ολα οκ μεχρι και σήμερα