Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 19

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή AWM 835, δεν στίβει

Γεια σας,

Whirlpoll ΑWM 835 το μοντέλο, 18 χρόνια λειτουργίας.

Προχωρά όλα τα προγράμματα κανονικά εκτός του στιψίματος, το οποίο το κάνει σε πάρα πολύ αργές στροφές. Αυτό το μοντέλο έχει μεταβλητές στροφές με περιστροφικό διακόπτη (min-max), φαίνεται ότι κάνει το στίψιμο στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
    Υπόψη την ώρα που πάει να στίψει ακούγεται λειτουργία έναρξης και αμέσως κόβει σε σταθερές χαμηλές στροφές. Όσο και να γυρίσεις το διακόπτη δεν μεταβάλλεται τίποτα.
    Υπόψη τα νερά δεν τα κρατάει, τα αδειάζει κανονικά.

Διάβασα και άλλα παρόμοια νήματα, άλλων πλυντηρίων, είδα ότι κυρίως τα προβλήματα εστιάζονται είτε σε πλακέτα εντολής είτε στο μοτέρ λόγω φθοράς στα καρβουνάκια.
    Μέχρι στιγμής έχω ελέγξει οπτικά την πλακέτα, της έκανα ένα καθαρισμό και ξαναπέρασα όλες τις κολλήσεις της εκ νέου - δεν άλλαξε κάτι.
    Έκανα και δοκιμή του μεγάλου πυκνωτή με άλλον που είχα στην άκρη και πάλι δεν άλλαξε κάτι.

Έχετε να προτείνεται και κάτι συμπληρωματικό εκτός από τον έλεγχο για τα καρβουνάκια;

Το avatar του χρήστη MAIKLKF
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μιχάλης
    Περιοχή
    Αχαρναί

Προεπιλογή

Μέτρησε και τον πυκνωτή αν θέλεις πολλές βλάβες στο στύψιμο οφείλονταν και σε αυτών

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Και γαμ@ το πλυντήριο ! είναι από τα λίγα που μου πολυαρέσουν (κατασκευαστικά)
    https://www.youtube.com/watch?v=757P-D8MTjE
    Λογικά ο ρυθμιστής στροφών πρέπει να είναι ένα κατά επέκταση ποτενσιόμετρο συμπληρωματικό της πλακέτας . αν έχει πάθει αυτός κάτι?
    http://elektrotanya.com/whirlpool_aw.../download.html
    Από το παραπάνω δες το σχεδιάγραμμα πατώντας στο Get Manual
    (This file is downloadable free of charge: Get Manual) Σελίδα 8

Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι
    http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...tid=103&m=&l=1

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 01-06-14 στις 19:34

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Ναι αυτό είναι το πλυντήριο που έβαλες στο σύνδεσμο. Το δικό μου είναι απείρως σε καλύτερη κατάσταση από αυτό παρόλο τη συχνότατη χρήση.
    Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η απλότητά του και η λειτουργικότητά του...κάνει αυτό που σχεδιάστηκε να κάνει χωρίς πολλά λόγια, 18 χρόνια ευτυχισμένα με ελάχιστες βλάβες (2) οι οποίες αποκαταστάθηκαν εύκολα από μένα.

Ο πυκνωτής που γράφει ο φίλος, έγραψα ότι αντικαταστάθηκε με έναν άλλο (συμβατό) που είχα στην άκρη και δεν άλλαξε κάτι, θα μετρήσω και το δικό του...αλλά σίγουρα δεν είναι εκεί το αίτιο.

Ο περιστροφικός διακόπτης, στο ρόλο του ποτενσιόμετρου δίχως να ξέρω τις αναμενόμενες τιμές φαίνεται ότι αλλάζει την αντίσταση από άκρη σε άκρη. Λογικά ασχέτως εάν οι τιμές μπορεί να είναι φεύγα θα έπρεπε να μεταβάλλει κάπως τις στροφές.
    Χωρίς να είμαι σε θέση να μετρήσω τις περιστροφές ανά λεπτό, δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 120-150 το λεπτό κατά τη διαδικασία του στηψίματος έτσι όπως λειτουργεί τώρα.

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Το μόνο που θα μπορούσες να δεις στη σελίδα 9 του service manual το διάγραμμα του χρόνου πλύσης και να μετρήσεις στα βήματα που δε στύβειαν ενώνουν όντως οι επαφές που αναφέρονται στα συγκεκριμένα βήματα ,και φυσικάόλη αυτή η διαδικασία να γίνει ΧΩΡΙΣ ΤΑΣΗ (εκτός πρίζας) με ένα ωμόμετρο ξεκίνααπό την 15-45 15-55 κ.λ.π.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το σχέδιο που έδειξα παραπάνω μπορεί να είναι για άλλο μοντέλο .. βλέπουμε με λίγα λόγια κατά κει κανένα Triac (σύστημα ελέγχου του κινητήρα ) για να ελεγχθεί εκείνο και να αντικατασταθεί?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Στην όλη κουβέντα μας ένα ευχαριστώ για τη προσπάθεια της βοήθειας δεν είπα και μάλλον ήταν αγένειά μου ή τουλάχιστον παράλειψή μου. Ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα.

Λοιπόν, μάλλον έχω νέα. Ενώ το ποτενσιόμετρο του στιψίματος το είχα μετρήσει και έβλεπα ότι από άκρη σε άκρη έδινε τιμές ελάχιστου-μέγιστου, χθες σε προσπάθειες την ώρα που κούνησα καλώδιο του ποτενσιόμετρου έδωσε εντολή και λειτούργησε κανονικά. Είδα ότι το ένα από τα 4 καλώδια είχε αυτή τη συμπεριφορά - σήμερα δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται το προβληματικό του καλωδίου.
    Σκέφτομαι να το λύσω - εάν γίνεται - μήπως και επιδιορθώνεται. Πάντως οπτικά δεν μοιάζει με το ποτενσιόμετρου του συνδέσμου που μου δώσατε.
    Θα το μελετήσω λίγο καλύτερα και θα επανέλθω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Πάντως οπτικά δεν μοιάζει με το ποτενσιόμετρου του συνδέσμου που μου δώσατε.
    Ενδεικτικά το έβαλα (άλλωστε εκείνο είναι της Ariston)
    Σου είπα για το Triac να δεις αν υπάρχει κάπου εκεί κρυμμένο (πάω στοίχημα ότι εκείνο θα φταίει)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αττική

Προεπιλογή

Έβγαλα ξανά την πλακέτα, και βλέπω στην άκρη ότι έχει ένα Triac της ST BTB15 600BCE. To προγραμματίζω να το αλλάξω, αφού ψάξω τη διαθεσιμότητά του και επί της ευκαιρίας...λέω να κάνω και ένα "σκούπισμα" όλων των ηλεκτρολυτικών της πλακέτας, μόνο καλό θα κάνει.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Whirlpool] μοντέλο AWA 8105 πρόβλημα δεν στίβει !!!!
    από bozan στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-10-13, 14:43
  2. Brabdt WM601 δεν στίβει σωστά
    από SDrikos στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-12, 09:51

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι