Μέτρησε και τον πυκνωτή αν θέλεις πολλές βλάβες στο στύψιμο οφείλονταν και σε αυτών
Μέτρησε και τον πυκνωτή αν θέλεις πολλές βλάβες στο στύψιμο οφείλονταν και σε αυτών
Και γαμ@ το πλυντήριο ! είναι από τα λίγα που μου πολυαρέσουν (κατασκευαστικά)
https://www.youtube.com/watch?v=757P-D8MTjE
Λογικά ο ρυθμιστής στροφών πρέπει να είναι ένα κατά επέκταση ποτενσιόμετρο συμπληρωματικό της πλακέτας . αν έχει πάθει αυτός κάτι?
http://elektrotanya.com/whirlpool_aw.../download.html
Από το παραπάνω δες το σχεδιάγραμμα πατώντας στο Get Manual
(This file is downloadable free of charge: Get Manual) Σελίδα 8
Κάτι τέτοιο πρέπει να είναι
http://www.eaparts.gr/content.aspx?c...tid=103&m=&l=1
![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 01-06-14 στις 19:34
Ναι αυτό είναι το πλυντήριο που έβαλες στο σύνδεσμο. Το δικό μου είναι απείρως σε καλύτερη κατάσταση από αυτό παρόλο τη συχνότατη χρήση.
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει η απλότητά του και η λειτουργικότητά του...κάνει αυτό που σχεδιάστηκε να κάνει χωρίς πολλά λόγια, 18 χρόνια ευτυχισμένα με ελάχιστες βλάβες (2) οι οποίες αποκαταστάθηκαν εύκολα από μένα.
Ο πυκνωτής που γράφει ο φίλος, έγραψα ότι αντικαταστάθηκε με έναν άλλο (συμβατό) που είχα στην άκρη και δεν άλλαξε κάτι, θα μετρήσω και το δικό του...αλλά σίγουρα δεν είναι εκεί το αίτιο.
Ο περιστροφικός διακόπτης, στο ρόλο του ποτενσιόμετρου δίχως να ξέρω τις αναμενόμενες τιμές φαίνεται ότι αλλάζει την αντίσταση από άκρη σε άκρη. Λογικά ασχέτως εάν οι τιμές μπορεί να είναι φεύγα θα έπρεπε να μεταβάλλει κάπως τις στροφές.
Χωρίς να είμαι σε θέση να μετρήσω τις περιστροφές ανά λεπτό, δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 120-150 το λεπτό κατά τη διαδικασία του στηψίματος έτσι όπως λειτουργεί τώρα.
Το μόνο που θα μπορούσες να δεις στη σελίδα 9 του service manual το διάγραμμα του χρόνου πλύσης και να μετρήσεις στα βήματα που δε στύβειαν ενώνουν όντως οι επαφές που αναφέρονται στα συγκεκριμένα βήματα ,και φυσικάόλη αυτή η διαδικασία να γίνει ΧΩΡΙΣ ΤΑΣΗ (εκτός πρίζας) με ένα ωμόμετρο ξεκίνααπό την 15-45 15-55 κ.λ.π.
Το σχέδιο που έδειξα παραπάνω μπορεί να είναι για άλλο μοντέλο .. βλέπουμε με λίγα λόγια κατά κει κανένα Triac (σύστημα ελέγχου του κινητήρα ) για να ελεγχθεί εκείνο και να αντικατασταθεί?
Στην όλη κουβέντα μας ένα ευχαριστώ για τη προσπάθεια της βοήθειας δεν είπα και μάλλον ήταν αγένειά μου ή τουλάχιστον παράλειψή μου. Ευχαριστώ έστω και καθυστερημένα.
Λοιπόν, μάλλον έχω νέα. Ενώ το ποτενσιόμετρο του στιψίματος το είχα μετρήσει και έβλεπα ότι από άκρη σε άκρη έδινε τιμές ελάχιστου-μέγιστου, χθες σε προσπάθειες την ώρα που κούνησα καλώδιο του ποτενσιόμετρου έδωσε εντολή και λειτούργησε κανονικά. Είδα ότι το ένα από τα 4 καλώδια είχε αυτή τη συμπεριφορά - σήμερα δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται το προβληματικό του καλωδίου.
Σκέφτομαι να το λύσω - εάν γίνεται - μήπως και επιδιορθώνεται. Πάντως οπτικά δεν μοιάζει με το ποτενσιόμετρου του συνδέσμου που μου δώσατε.
Θα το μελετήσω λίγο καλύτερα και θα επανέλθω.
Ενδεικτικά το έβαλα (άλλωστε εκείνο είναι της Ariston)Πάντως οπτικά δεν μοιάζει με το ποτενσιόμετρου του συνδέσμου που μου δώσατε.
Σου είπα για το Triac να δεις αν υπάρχει κάπου εκεί κρυμμένο (πάω στοίχημα ότι εκείνο θα φταίει)