Καλημέρα σας κύριοι, τεχνικοί, και φίλοι του πολύ ωραίου και χρήσιμου φόρουμ howtofixit.gr
To θέμα μου είναι τεχνικό, ηθικό, αλλά πάνω από όλα απαραίτητο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα μου.
Ανέλαβα να βοηθήσω την πεθερά μου στο να αποκατασταθεί η βλάβη που διαπιστώθηκε καλοκαιριάτικα στο δίπορτο μεγάλο και σχετικά καινούργιο ψυγείο της. Σταμάτησε να λειτουργεί η κατάψυξη.
Κάλεσε τον τεχνικό της εταιρίας [Miele] ο οποίος στην καθόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή της επίσκεψης του στο σπίτι, ανέφερε ότι το ψυγείο θα πρέπει να μεταφερθεί στην εταιρία για την αποκατάσταση της βλάβης. Ρωτώντας το κόστος της είπε ότι το λιγότερο που μπορεί να στοιχίσει είναι 150ευρώ και το περισσότερο 350 ευρώ, ανάλογα εάν τελικά χρειάζεται αντικατάσταση το μοτερ.
Εδώ .....κακώς.....πολύ κακώς μπήκε στην μέση ο γαμπρός.
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί γνωστός χαμάλης της οικογένειας, έπρεπε να φορτωθώ στην πλάτη το κτήνος για να το πάω στον "γιατρό"
Σκέφθηκα όμως ότι έχω έναν πολύ καλό φίλο ψυκτικό, που θα μπορούσε κάλλιστα αυτός να αναλάβει την επισκευή του....."αν δεν στηρίξουμε τους φίλους μας ποιόν άλλον θα στηρίξουμε" Αφού τελικά έκανα στην πεθερά μου την απαραίτητη πρόταση λέγοντας ότι ο φίλος μου θα μας προσέξει καλύτερα, με αρνητική ικανοποίησηαπό μεριά της δέχτηκε τελικά.
Η μεγάλη διαφορά όμως ήταν ότι ο φίλος μου είχε έδρα σε άλλη πόλη και θα χρειάζονταν μια μικρή βόλτα πήγαινε και έλα. Δεν ήταν πρόβλημα αυτό καθώς το δικό μου φορτηγάκι ήθελε μόνο το καύσιμο του.
Πολύ σίγουρος για μια σωστή μου απόφαση, το ψυγείο τελικά με πολύ κόπο λόγο όγκου μεταφέρθηκε στο επισκευαστήριο του φίλου.
Αφού πέρασε ένας μήνας τελικά, και μετά απο μερικά φιλικά μπινελίκια, ο καταψύκτης επισκευάστηκε και επέστρεψε στο σπίτι. Το ψυγείο μπήκε στην πρίζα και ο γαμπρός μαζί με την πεθερά καμάρωσε την ωραία λειτουργία της κατάψυξης. Ευχαριστημένη η πεθερά γιατί η επισκευή κόστισε πολύ φθηνά, έδωσε στον γαμπρό το κόστος των καυσίμων της μεταφοράς, ακόμα και ένα γενναίο....απαραίτητο για αυτές τις εποχές...χαρτζιλίκι στον γαμπρό.
Αλλά όμως η χαρά και η ικανοποίηση κράτησε μόνο μερικές ώρες. Το τηλέφωνο χτύπησε και στην άλλη γραμμή η πεθερά φανερά αναστατωμένη μου είπε να φωνάξω γρήγορα τον φίλο μου γιατί η κατάψυξη σταμάτησε να λειτουργεί.
Απο τότε έχει περάσει σχεδόν ένα 8άμηνο, και ο φίλος από το "σήμερα-αύριο" δεν εμφανίστηκε ποτέ. Βάλε λίγο τα προσωπικά του προβλήματα βάλε και την και απόσταση δεν δύναται να επισκεφθεί το σπίτι.
Στο "παιχνίδι" έχει ήδη μπει και η κόρη, και οι χαμηλών τόνων κραυγές 2 γυναικών αντηχούν στα αυτιά μου σαν μηχανάκι με σπασμένη εξάτμιση.
Εχτές έλαβα εντολή.....πλέον με διαταγές λειτουργώ......να φορτωθώ το ψυγείο και να πάω να το πετάξω, γιατί με αιματηρές οικονομίες η πεθερά μάζεψε λεφτά να αγοράσει άλλο.
Αν γίνει κάτι τέτοιο βλέπω την υπόλοιπη μου ζωή να περνά με εβδομαδιαίο λεκτικό μαρτύριο για εμένα, τις γνωριμίες μου και τους φίλους μου.
Συγνώμη στους αναγνώστες για μακρύ σεντόνι, αλλά αφενός κάπου ήθελα να τα πω, αλλά το κυριότερο αποφάσισα έχοντας σαν έσχατη λύση, να φτιάξω την κατάψυξη να λειτουργεί μόνος μου...φυσικά με την βοήθεια την δική σας.
Σας παρακαλώ βοηθήστε έναν αναξιοπαθούντα σύζυγο.![]()