Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9
    Το avatar του χρήστη Hary Dee
    Μέλος
    Όνομα
    Χαράλαμπος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή Θόρυβος σε σβηστό-ανοιχτό laptop χωρίς τροφοτικό

Καλησπέρα. Το πρόβλημά μου είναι ότι όταν το laptop φοράει την μπαταρία και δεν έχει συνδεθεί και με το τροφοδοτικό, ακούγεται ένας βόμβος από τη μητρική, είτε αυτή δουλεύει είτε όχι. Το δοκίμασα και με σκέτη τη μητρική χωρίς τίποτε κουμπωμένο πάνω της αλλά κάνει τα ίδια.

Καμιά ιδέα;

Φαντάζομαι ότι είναι κάτι γενικής φύσεως και δεν θα έχει να κάνει με το συγκεκριμένο laptop; Παρόλα αυτά ενημερώνω ότι η μητρική είναι Twinhead R13M.

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

Φαντάζομαι απο τα λεγόμενα σου πως αν βγάλεις τη μπαταρία και χρησιμοποιείς την τροφοδοσία ΔΕΝ θα ακούγεται ο θόρυβος
    Αν ισχύει αυτό δεν μας είπες ποσο παλιο είναι το λάπτοπ αλλά πιστεύω πως η μπαταρία σου ξεπέρασε το προσδόκημο ζωής της. Απο ψάξιμο στο ιντερνετ (εμενα 28 χρόνια τεχνικός δεν μου εχει τυχει ποτε να το συναντησω ως πρόβλημα) είδα οτι οταν το κανεθ αυτό μια μπαταρρία απλά έχει τελειώσει. Και μαλιστα καπου είδα οτι μπορει να προκαλέσει και εστία φωτιάς αλλά αυτό το προσπερνάω, Οχι οτι δεν συμβαίνει αλλά δεν εχω σκοπό να σε τρομάξω.

Βγάλε τη μπαταρία και καθάρισε τους ακροδέκτες με ισοπροπυλική αλκοόλη ή με καθαρή βενζίνη σε μπατονετα. Επίσης φύσηξε το σλοτ που μπαινει η μπαταρία. Ασε να εξατμιστει καλά η βενζινη ή σκουπισε τη και δοκίμασε να δεις χωρίς φορτιστή. Επίσης η μπαταρία περα πο τις περιπου 6-8 μπαταρίες έχει και το κύκλωμα υποστήριξης και φόρτισης των μπαταριών. Αν το λάπτοπ είναι παλιο (άρα ανευ εγγύησης) με ενα κοφτάκι καλο προσπάθησε να χαράξεις το πλαστικό (είναι μαλακό) και σιγα σιγα κανε την τομή μεχρι να ανοιξει η μπαταριοθήκη. Οταν ανοιξει (και εφόσον ειναι φορτισμένη γιατί δεν μας είπες αν φορτίζεται) μετα με ενα πολύμετρο αρχικά την τάση που βγάζει. Κανονικά η τάση θα είναι μεταξύ 16-19V. Αντε να είναι και λίγο πεσμένη δες το τροφοδοτικό τι ταση δίνει εν πρώτης κοιτάζοντας το ταμπελάκι και μετά μετρωντας για επαλήθευση με το πολύμετρο. Αν η τάση που σου δίνει το κύκλωμα της μπαταρίας δεν είναι η σωστή αλλά μικρότερη αρκετα από αυτή που πρέπει να δίνει τότε εκεί είναι το πρόβλημα. Αρα ή φταιει το κύκλωμα ελέχου (πιθανό) αλλά και οι πεσμένες κατά πολύ μπαταρίες (πολύ πιο πιθανό) Περνεις τις μπαταριες όπως είναι με τη μπαταριοθήκη και πας σε εναν που κολλάει με ποντα μπαταριες. Απο Πειραία δεν ξέρω μαγαζιά αλλά στην Αθήνα είναι ενας στο κέντρο πίσω απο πλατεία Κλαυθμόνος. Με το τρένο ερχεσαι ομόνοια και με μετρο (κοκκινη γραμμή ) κατεβαίνεις Πανεπιστήμιο και ντουγρου κάτω στον πεζόδρομο (πλατεία Κοραή) , διασχίζεις τη Σταδιου και ολο ευθεια σε βγάζει Κλαυθμωνος. Ολο απέναντι θα δεις το κτήριο που φυλασετε απο Ναύτη (τεως ΓΕΝ) καιακριβώς στο αριστερο σου χερι με φατσα στο ΓΕΝ περνας απέναντι....μαγαζί με φωτιστικά αλλά 2ο ή 3ο μαγαζι είναι αυτος που κολλάει μπαταρίες. Θα σου έρθει φτηνότερα απο καινούργια μπαταρία....

Αφου φτιαχτει θα κολλήσεις πλαστικο καπάκι με καλή κόλλα και είσαι ετοιμος!!!!
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από agis68 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... αλλά στην Αθήνα είναι ενας στο κέντρο πίσω απο πλατεία Κλαυθμόνος. Με το τρένο ερχεσαι ομόνοια και με μετρο (κοκκινη γραμμή ) κατεβαίνεις Πανεπιστήμιο και ντουγρου κάτω στον πεζόδρομο (πλατεία Κοραή) , διασχίζεις τη Σταδιου και ολο ευθεια σε βγάζει Κλαυθμωνος. Ολο απέναντι θα δεις το κτήριο που φυλασετε απο Ναύτη (τεως ΓΕΝ) καιακριβώς στο αριστερο σου χερι με φατσα στο ΓΕΝ περνας απέναντι....μαγαζί με φωτιστικά αλλά 2ο ή 3ο μαγαζι είναι αυτος που κολλάει μπαταρίες ...
    Δήσιος - Πλατεία Καρύτση, Αθήνα

Το avatar του χρήστη agis68
    Μέλος
    Όνομα
    Αγις
    Περιοχή
    ΑθΗΝΑ Πατήσσια

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δήσιος - Πλατεία Καρύτση, Αθήνα
    Ευχαριστω δεν θυμόμουν το όνομα του!!!
    Κρατήστε μια αντίσταση... στους χαλεπους καιρους

Μέλος
    Όνομα
    Χαράλαμπος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

UPDATE: Έγραψα ότι αυτό γίνεται είτε το laptop είναι ανοιχτό είτε σβηστό. Λάθος μου, τελικά το κάνει μόνο όταν είναι σβηστό.

Φαντάζομαι απο τα λεγόμενα σου πως αν βγάλεις τη μπαταρία και χρησιμοποιείς την τροφοδοσία ΔΕΝ θα ακούγεται ο θόρυβος
    Ναι, όπως επίσης ΔΕΝ ακούγεται αν τα έχω και τα 2 μαζί.
    Αν ισχύει αυτό δεν μας είπες ποσο παλιο είναι το λάπτοπ αλλά πιστεύω πως η μπαταρία σου ξεπέρασε το προσδόκημο ζωής της. Απο ψάξιμο στο ιντερνετ (εμενα 28 χρόνια τεχνικός δεν μου εχει τυχει ποτε να το συναντησω ως πρόβλημα) είδα οτι οταν το κανεθ αυτό μια μπαταρρία απλά έχει τελειώσει.
    Το laptop δεν είναι πολύ παλιό, ούτε έχει κάνει πολλή χρήση. Το θέμα είναι ότι δοκιμάζω 2 μπαταρίες και κάνει το ίδιο. Σίγουρα καμία από τις 2 μπαταρίες δεν είναι καινούργια αλλά... τι σύμπτωση είναι αυτή;
    Ξεκαθαρίζω πάντως ότι ο ήχος ακούγεται από την μητρική και όχι από την μπαταρία.

Βγάλε τη μπαταρία και καθάρισε τους ακροδέκτες με ισοπροπυλική αλκοόλη ή με καθαρή βενζίνη σε μπατονετα. Επίσης φύσηξε το σλοτ που μπαινει η μπαταρία. Ασε να εξατμιστει καλά η βενζινη ή σκουπισε τη και δοκίμασε να δεις χωρίς φορτιστή.
    Το δοκίμασα αλλά χωρίς επιτυχία.

Άγη σε ευχαριστώ και για τις υπόλοιπες συμβουλές σου!
    Δυστυχώς δεν έχω έγκριση για να πειράξω την μπαταρία. Ωστόσο, όπως είπα και πιο πάνω, μου φαίνεται περίεργο ένα τόσο σπάνιο φαινόμενο να συμβεί και με τις 2 μπαταρίες. Είναι ο λόγος που με κάνει να πιστεύω ότι φταίει κάτι στο MB και όχι στην μπαταρία.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πιθανώς ο βόμβος είναι από βραχυκύκλωμα στο board.

Μέλος
    Όνομα
    Χαράλαμπος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από atsio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιθανώς ο βόμβος είναι από βραχυκύκλωμα στο board.
    Πού θα μπορούσε να είναι το βραχυκύκλωμα; Το laptop πάντως παίζει κανονικά.
    Το έχω αφήσει από χθες σβηστό με την μπαταρία και αύριο θα δω πόσο χαμηλά έχει πέσει, να δούμε πόσο "καλά" είμαστε.

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εάν παίζει εντάξει, τότε γιατί το ψάχνεις;

Μέλος
    Όνομα
    Χαράλαμπος
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από atsio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εάν παίζει εντάξει, τότε γιατί το ψάχνεις;
    Γιατί δεν μου ακούγεται καλό! Και επιπλέον, το ότι ακούγεται πάει να πει ότι κάτι λειτουργεί, και αυτό είναι επίσης κακό.

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-13, 13:35
  2. [Κλιματιστικό Mitsubishi] Θόρυβος από τον συμπιεστή
    από papath στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-06-13, 12:49
  3. Θυροτηλέφωνο ανοιχτού τύπου και θόρυβος
    από fortis στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-13, 12:46
  4. Απαντήσεις: 17