Παράθεση Αρχικό μήνυμα από qazwsx Εμφάνιση μηνυμάτων
...
ειναι το THOMSON 42wm03l και το προβλημα που εχει ειναι οτι δεν αναβει καθολου δεν δειχνει καθολου εικονα...αναβει το ενδεικτικο λαμπακι πρασινο αλα δεν δειχνει εικονα καθολου ουτε εστω για λιγο,δεν δειχνει να αναβουν οι λαμπες καθολου...
που να κοιταξω αρχικα που να μετρησω?
..
Θα πρέπει αρχικά να σημειώσουμε ότι τα πάνελ-οθόνες με τεχνολογία plasma, δεν έχουν καμία σχέση με τα πάνελ-οθόνες τεχνολογίας LCD .
Δεν υπάρχουν λάμπες οπίσθιου φωτισμού στα πάνελ-οθόνες τεχνολογίας Plasma.
Σε αυτές το φως παράγεται από το ίδιο το πάνελ-οθόνη.
Με πολύ απλά λόγια, το κάθε pixel ,το οποίο έχει τρία χωριστά τμήματα-κελιά, (ένα για το κάθε βασικό χρώμα R,G,B), τα οποία με την σειρά τους εκπέμπουν φως, με ανάλογο ποσοστό το καθένα ,έτσι ώστε το συγκεκριμένο pixel τελικά να φωτοβολεί και το αντίστοιχο χρώμα που απαιτείται κάθε φορά, για το συγκεκριμένο σημείο της εικόνας .
Όπως καταλαβαίνεις οι δύο τεχνολογίες, έχουν διαφορά και στα αντίστοιχα κυκλώματα οδήγησης του πάνελ-οθόνης.
Να σημειώσω επίσης ότι η επισκευή μιας TV τεχνολογίας Plasma είναι δυσκολότερη, σε σχέση με μια TV τεχνολογίας LCD ,επειδή (και όχι μόνο) έχει περισσότερα κυκλώματα τα οποία συνεργάζονται μεταξύ τους ώστε να λειτουργήσει σωστά το πάνελ-οθόνη, για τα οποία θα πρέπει να έχει κανείς και την σχετική γνώση, ώστε να μπορέσει τελικά να βγάλει άκρη κατά την επισκευή.

Για την συγκεκριμένη TV,εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να σε βοηθήσω λέγοντάς σου συγκεκριμένα πιο τμήμα -κύκλωμα έχει βλάβη, οπότε θα σου πω ότι γενικά,όπως σε κάθε επισκευή, θα πρέπει βασικά να ξεκινήσεις ελέγχοντας αν υπάρχουν οι σωστές τάσεις τροφοδοσίας και από εκεί και πέρα προχωράς,(ανάλογα και με τα αποτελέσματα των μετρήσεων σου ),σε διάφορους ελέγχους, όπως π.χ. στα επιμέρους εξαρτήματα (ασφαλειών,πυκνωτών,διόδων,φίσες κ.λ.π.) ή κυκλώματα κ.ο.κ., για να καταλήξεις σε πιο κύκλωμα-πλακέτα (ή σε πια κυκλώματα-πλακέτες) μπορεί να υπάρχει βλάβη.

Δεν ξέρω αν σε βοηθούν αυτά που έγραψα ,αλλά νομίζω αν γράψεις τα αποτελέσματα των ελέγχων-μετρήσεων ίσως βγάλουμε κάποια άκρη.
Ίσως βέβαια, αν περιμένεις λιγάκι, να πάρεις μια πιο συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο μέλος που γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτή την TV.

Νομίζω βέβαια ότι σε κάθε περίπτωση θα σου ήταν χρήσιμο το service manual,οπότε καλό είναι να το κατεβάσεις.