Ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Οσον αφορα το
αυτο συνεβη μια φορα μονον και αφου ειχε πεσει ηδη αρκετες φορες το ρελε στις προσπαθειες να βαλουμε πλυντηριο. Υπεθεσα οτι φταιει το πλυντηριο, το οποιο με τα τοσα πεσιματα, "πυροδοτησε" μαλλον ψιλοβραχυκυκλωμα ουδετερου γης - πιθανον σε καποιο μπουατ της διαδρομης.
Επίσης για το
την ιδια αποψη ειχα και εχω, αφου οταν προσπαθουσα να βαλω τα φωτιστικα (προκειται για το σπιτι του γιου μου - φοιτητη), διαπιστωσα να αναβει λιγο το δοκιμαστικο στο φως της κρεβατοκαμαρας στον ουδετερο (αλε-ρετουρ, δίπλα στο μπανιο). Φωναξα ηλεκτρολογο σε συνεννοηση με τον ιδιοκτητη, ο οποιος ομως απλα εσφιξε τις συνδεσεις στον πινακα και ειπε οτι ειναι δυσκολο να διαπιστωσει τι φταιει. Στον δε γιο του ειπα να αναβει και να κλεινει το φως μονον απο τον ενα που "ελπιζω" να ταιριαξα. Αργοτερα μπορει να ακυρωσω το "ρετουρ".
Για το
δοκιμασα να το κανω μεσω προεκτασης (εχει καπακι η μπριζα και το φις ειναι γωνιακο) και μια το εκανε, μια δεν το εκανε - εντελως τυχαια και ασχετως που ηταν η φαση.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν τα ιντεσιτ δημιουργουν τετοια προβληματα. Ειναι μεσα στην εγγυηση, να ξερω να τους το πω. Ή αν ειναι απιθανο (να φταιει το πλυντηριο) να ξαναφωναξω ηλεκτρολογο.
Τον ελεγχο που προτεινει ο
δεν τον εχω κανει, αλλα θα το κανω μονον με το ψυγειο (το κλιματιστικο ειναι απο μπουατ).
Ευχαριστω

Απάντηση με παράθεση