Φίλε Δημήτρη αν δεν σου δουλέψει με την αντίσταση (σε εμένα δεν δούλεψε με το mj17c 9.1e/1CF98MT) δοκίμασε και τα ολοκληρωμένα τώρα που ξέρεις που βρίσκονται.
Φίλε Δημήτρη αν δεν σου δουλέψει με την αντίσταση (σε εμένα δεν δούλεψε με το mj17c 9.1e/1CF98MT) δοκίμασε και τα ολοκληρωμένα τώρα που ξέρεις που βρίσκονται.
στο IC200 κόλλησε μια αντίσταση 47ωμ στα πόδια 5και 6 και θα παίξει μην κάθεστε και ψάχνετε άσκοπα αυτό είναι bulletin τις samsung κάποιος το ανέβασε κακώς μεν αλλά μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου
AKHS (31-07-14)
σας έχουν κάψει τα μυαλά στο youtube
Φίλε Νίκο αν διαβάσεις το post από την αρχή και επίσης το πότε τον παραπέμπω να διαβάσει το αντίστοιχο αγγλικό thread (ασχέτως το video, 2 videos έχω ποστάρει όλα κ όλα) θα δεις πως ο Δημήτρης επιμένει για την mainboard (μου το γράφει συνεχώς με θαυμαστικά νομίζοντας πως δεν έχω καταλάβει τι εννοεί για την βλάβη) διότι πιστεύει πως τα mosfet του λειτουργούν κανονικά επειδή ανάβουν οι λάμπες χωρίς το καλώδιο και του βγάζουν το μπλε τετραγωνάκι στο μαύρο φόντο. Κατά την γνώμη μου όταν βάζει το καλώδιο vga τα mosfet δεν μπορούν να ανταποκριθούν σωστά και κόβουν λόγω θερμοκρασίας. Πατώντας πάλι το κουμπάκι που λέει δίπλα στο menu μπορεί να του εμφανίσει πάλι το μπλε τετραγωνάκι το οποίο δεν χρειάζεται και κάποια ιδιαίτερη φωτεινότητα και χρώματα ώστε να μην μπορεί να το δείξει η οθόνη του. Δεν γνωρίζω αν γίνεται κάποιου τύπου reset πατώντας το συγκεκριμένο κουμπί (είτε από το protection είτε από το chip της mainboard) και επανέρχεται.
Σίγουρα ο Δημήτρης πριν postάρει θα είχε ψάξει στο internet για πιθανές βλάβες και θα είχε βρεθεί στο link που παραθέτει πριν το δει από το αγγλικό thread (αναφέρεται κ εκεί).
Εγώ όμως τον περέπεμψα για άλλο λόγο εκεί, δεν του έγραψα πως είναι ο σωστός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα. Αν διαβάσετε όλο το αγγλικό thread κανείς δεν δοκιμάζει να βάλει την αντίσταση και να δώσει στον συγκεκριμένο pin πάνω από 3.3V.
To ότι το χρησιμοποίησαν 2 άτομα δεν σημαίνει ότι είναι και η λύση του για περαιτέρω σωστή λειτουργία. Ο ένας βραχυκύκλωσε τα 2 pins και δούλεψε το chip (για πόσο όμωςο επόμενος δοκίμασε με 47-50Ω όπως αναφέρεται στο link αλλά επισημαίνει πως δεν γνωρίζει αν θα δουλέψει σε όλες τις περιπτώσεις και ο τελευταίος έγραψε πως του δούλεψε με αντίσταση 18Κ!!!
Εμένα πάντως -βλέποντας τις ωμικές διαφορές των αντιστάσεων (ή το απευθείας βραχυκύκλωμα) που χρησιμοποιούν όσοι το δοκίμασαν στο chip- δεν μου φαίνεται σωστός τρόπος και ίσως του δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα. Επίσης αναρωτήθηκα γιατί στο συγκεκριμένο monitor τα mosfet δεν είναι τοποθετημένα απ'ευθείας στην πλακέτα του τροφοδοτικού αλλά σε ξεχωριστή, (κάτι το οποίο δεν είδα να εκπλήσει κανέναν από τους 2 σας) που επιπλέον δίνει ευκολότερη πρόσβαση από το επάνω μέρος για πρόσθεσης κόλλησης επιπλέον ψύξης.
Αν κάνω λάθος δεκτό, αλλά καλό θα ήταν να μην με πιάνεις από τα μούτρα για 2 videos και την πληρώνουν και οι υπόλοιποι που ενώ έχεις τις γνώσεις, δεν τους απαντάς απλά επειδή στράβωσες με το utube το οποίο κατά την γνώμη μου δεν κάνει κακό σε κάποιον που δεν έχει τις γνώσεις σου για να αρχίσει και να δει πριν προσπαθήσει ή να διαβάσει σε ένα thread και να ψάξει γενικώς το internet.
Eπειδη Βαγγελη εισαι ο μονος που με καθοδηγει (και σε προηγουμενα ποστ) πιστευεις οτι αν αλλαξω την πλακετα του τροφοδοτικου να παιξει?Γιατι δεν υπαρχει να βρω εδω υλικα για την επισκευη της και σιγουρα πρεπει να αγορασω μια απ' τις 2 καρτες.
Να παρω του τροφοδοτικου?????
Βαγγέλη δεν σε πιάνω απο τα μούτρα απλώς να καταλάβεις οτι αυτά που κάνουν είναι πείραματα που τα περισσότερα δεν δουλεύουν για πολύ στην περιπτωση μας εδώ το κόλπο με την αντίσταση είναι τρόπος επισκευής απο την εταιρεία αλλά δεν το κάνουν σωστά θελει και κάτι άλλο για να δουλέψει
προσπαθούμε να τους βοηθάμε όλους αλλά αν δεν γνωρίζουν τα βασικά εκει δεν υπάρχει ο χρόνος να εξηγήσεις μπορεί ακόμη και να σκοτωθεί απο τάση μόνο και μόνο γιατί νομίζει οτι μπορεί να το φτιάξει και είναι λάθος αυτό δεν είμαι κυκλοθυμικός και αφού γουστάρεις τα ηλεκτρονικά εγώ θα σε βοηθήσω σε οτι χρειαστείς
vp74 (05-03-14)
Αυτό που έγραψες ειλικρινά με ικανοποιεί πλήρως και έχω καταλάβει γιατί δεν δίνεις παραπάνω πληροφορίες. Εγώ είχα και 2 ίδιες και ευτυχώς μπορούσα να κάνω τράμπα την mainboard και να καταλήξω στο τροφοδοτικό. Αν δεν είχα θα έκανα το κόλπο με την αντίσταση αλλά ευτυχώς δεν το δοκίμασα και στις 2. Όταν το δοκίμασα μου δημιούργησε πρόβλημα με το πράσινο led (αναβόσβηνε και μετά που την άνοιξα άκουγα και διακοπτόμενο θόρυβο σαν κάτι να μην μπορούσε να ξεκινήσει). Αν ήμουν πιο προσεκτικός θα μπορούσα να το δοκιμάσω με το pin στον αέρα πριν του δώσω τα volts, αν και δεν ξέρω αν και αυτό θα βοηθούσε.
Καλημερα στην παρεα.Ανεβασω φωτο της πλακετιτσας με τα ολοκληρωμενα.Οποιος μπορει να μας διαφωτιση σε μια τελευταια προσπαθεια επισκευη της.Πρεπει να αναφερω για τα παραπανω οτι δεν ειμαι ασχετος γιατι κι εγω ηλεκτρονικος ειμαι απλα δεν ειχα ασχοληθει με τις οθονες τοσο πολυ (εκτος απο καναν πυκνωτη).Τωρα λογω κρισης ειπα να διευρυνω λιγο τους οριζοντες μου για να μην παει χαμενη η οθονη.
Λοιπόν μιας και το ξεκόλλησες να δεις από κάτω... Τα 2 mosfet είναι δεξιά. H λύση που πρότεινα εγώ είναι να τα αλλάξεις αλλά επειδή δεν έχεις, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσθέσεις κόλληση (μπορείς και από την επάνω μεριά της πλακέτας) στα D1D1, D2D2 και στα pins1 του κάθε mosfet. Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο όπως εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις μέχρι να σου πει ο Νίκος τι άλλο χρειάζεται εκτός από την αντίσταση στο chip της mainboard διότι εγώ δεν το γνωρίζω (θα ήθελα βέβαια να το μάθω)
Πληροφοριακά όμως αυτό που έχω δει είναι το εξής: Σε άλλα τροφοδοτικά (LG) τα 2 αυτά mosfets είναι ίδια. Σε αυτό το τροφοδοτικό δεν είναι ίδια. Αν κατεβάσεις τα datasheets θα δεις ότι το επάνω (E6N03) έχει μεγαλύτερες τιμές στα specs thermal resistance από το κάτω.
![]()