Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 41

Θέμα: Samsung T240HD

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thanasis 1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    υπαρχει περιπτωση να τις βρω στην αθηνα με παραγγελια?Προσεχε τι θα απαντησεις.
    Αφού κατάλαβες τι θα απαντούσα δεν σου απαντώ
    το κόστος που σου είπα πριν είναι κατευθείαν από το παγκόσμιο εργοστάσιο με τα μεταφορικά σε συμφέρει;
    μπορείς να την μετατρέψεις και σε LED με το ίδιο κόστος αλλά θα χρειαστείς παραπάνω οδηγίες (υπάρχουν στο νετ αλλά έχουν ασάφειες)

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Δεν θα ελεγα οχι αλλα δεν γλυτωνω το εξωτερικο.
    Νομιζα οτι θα μπορουσα να βρω και εδω αλλα...

Edit
    Εβγαλα το καλωδιο που μου ειπες να βαλω(μεταξυ του πιν 4 και γειωσης) και ετσι την ξανα τροφοτησα και μου δειχνει κανονικα τωρα τι στο καλο εγινε.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 12-02-14 στις 22:05

Το avatar του χρήστη STALKER IX
    Μέλος
    Όνομα
    Μιχαλης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

Να ρωτησω και εγω κατι... για την ενεργοποιηση της προστασιας ποιος φταιει?

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα δεν είναι οι λάμπες και θα μπεις άδικα στην διαδικασία αλλαγής. Η ενεργοποίηση της προστασίας οφείλεται σε κακή ψύξη και ψυχρές κολλήσεις από υπερθέρμανση (βλέπε την κιτρινίλα στο κάτω μέρος της πλακέτας του τροφοδοτικού σου) στα σημεία κάτω από τα μεταλάκια που χρησιμεύουν ώς ψύκτρες (HS301 HS302) κάτι αντίστοιχο σε όλα τα τροφοδοτικά των lg και samsung με τα ολοκληρωμένα (u201,u202). Βγάλε το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία και μην λειτουργείς την οθόνη σου με αυτό όπως σου είπε του μέλος που σε βοήθησε - και πρόσθεσε αρκετή κόλληση στα σημεία που σου έχω σημειώσει στην φωτό. Αν δεν δεις διαφορά (που δεν πιστεύω) άλλαξε το ολοκληρωμένο που σου έχω στον μεγάλο κύκλο. Προεραιτικά άλλαξε την f301 και τα D104 & D105 (πάνω στην ψύκτρα).
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον vp74 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Οσο την λειτουργουσα χθες ειχα βγαλει το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία δεν το ειχα αφησει μιας και μου το eixe ξεκαθαρησει ο νικος.
    Προσθεσα επιπλεον κολληση στα σημεια αυτα αλλα τιποτα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 13-02-14 στις 13:12

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Εβγαλα το καλωδιο που μου ειπες να βαλω(μεταξυ του πιν 4 και γειωσης) και ετσι την ξανα τροφοτησα και μου δειχνει κανονικα τωρα τι στο καλο εγινε.
    Θανάση οι λάμπες βρίσκονται στο κατώφλι ενεργοποίησης της προστασίας και μπορεί να δουλέψουν κανονικά ή μια μέρα ή ένα μήνα κλπ και μετά να έχεις τα ίδια

βλέπω ότι μάλλον έχεις δυσκολία να τις πάρεις μόνος σου από το εξωτερικό
    και μια ιδέα είναι να σε εξυπηρετήσουν τα παιδιά εδώ στο φόρουμ που έχουν μαγαζί και αν φτιάχνουν LCD φυσιολογικά έχουν και τις λάμπες μάτσο

ας αναμένουμε

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Οσο την λειτουργουσα χθες ειχα βγαλει το βραχυκύκλωμα που απενεργοποιεί την προστασία δεν το ειχα αφησει μιας και μου το eixe ξεκαθαρησει ο νικος.
    Προσθεσα επιπλεον κολληση στα σημεια αυτα αλλα τιποτα.
    Υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να κοιτάξεις μέχρι να καταλήξεις στο τι φταίει.
    Η σωστή σειρά βέβαια είναι πρώτα το τροφοδοτικό αλλά δεν είδα να γράφεις αν:
    α). Δοκίμασες το panel σου με άλλο τροφοδοτικό ή το τροφοδοτικό σου με άλλο panel. Μπορείς με οποιοδήποτε τροφοδοτικό lg samsung 17-19 inch. Τα παιδιά που έχουν μαγαζί και φτιάχνουν lcd tft σίγουρα εκτός από μάτσο λάμπες θα έχουν και spare τροφοδοτικά, αν δεν έχουν μπορώ να σου δανείσω ένα ίδιο να δοκιμάσεις, όπως επίσης και panel.
    β). Δεν αναφέρεις επίσης αν η εικόνα σου όσο είναι ανοικτή έχει φθορά στον φωτισμό (το επάνω ζεύγος από το κάτω πιο φωτεινό ή πιο κόκκινο ή ροζ) ή πριν σβήσει τρεμοπαίζει).

Αν το θέμα σου είναι να αλλάξεις panel είναι το πιο εύκολο και πιο ακριβό.
    Αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις και να την φτιάξεις ανέξοδα, ασχολήσου με τα βασικά. Άλλαξε το mosfet, άλλαξε την θερμική ασφάλεια, δες ψυχρές, δανείσου panel ή τροφοδοτικό, βγάλε τους πυκνωτές ασχέτως αν έχουν φούσκα από επάνω και δες τι γίνεται και από το κάτω μέρος. Βρες φωτό του τροφοδοτικού σου στο inet και δες ποιοι πυκνωτές είναι μαρκαρισμένοι με γραμμή στο επάνω μέρος τους για πιθανή βλάβη.

Sorry αν γίνομαι κουραστικός, απλά δεν καταλαβαίνω πως έχουμε φτάσει στο σημείο της αλλαγής λαμπών με απόλυτη βεβαιότητα, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα προαιρετικά βήματα επίγνωσης της βλάβης. Και δεν μιλάμε για ένα monitor BELINEA, μιλάμε για backlight LG SAMSUNG, τα οποία δεν κρατάνε μόνο 4 χρόνια ούτε βγάζουν προβλήματα στις λάμπες.

Αγαπητέ UV θα ήθελα απλά να γνωρίζω αν σου είναι εύκολο, να μου πεις πως κατέληξες τόσο σίγουρα ότι είναι λάμπες χωρίς τις αντίστοιχες "τράμπες" panel τροφοδοτικού. Και δεν το γράφω με κακή πρόθεση, απλά θα ήθελα να γνωρίζω καθώς είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είμαι επαγγελματίας ηλεκτρονικός ούτε έχω μαγαζί, απλά έχει τύχει να έχω επισκευάσει πάνω από 200 lg samsung belinea και ουδέποτε μπόρεσα να καταλάβω αμέσως ότι το πρόβλημα ήταν οι λάμπες χωρίς να λύσω το panel να δω την μαύρη γραμμή επάνω στην λάμπα ή να μην δω την ροζ απόχρωση των άχρηστων belinea.

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Βαγγελη καταρχας ευχαριστω και εσενα που ασχολισε με το προβλημα μου.

α)Δεν εχω δοκιμασει με αλλο τροφοτικο-πανελ.

β)Γι αυτα τα δυο δευτερολεπτα που μενει ανοιχτη η εικονα και γενικα ο φωτισμος ειναι οπως πρεπει δεν υπαρχουν παραμορφωσεις,τα χρωματα ειναι κανονικα και ουτε τρεμοπαιζει.

Για αρχη θελω να αλλαξω αυτα που μου ειπες (αν τα βρω σε καταστημα) και τους πυκνωτες και αν καταφερω και βρω κανενα τροφοδοτικο ωστε να δω αν φταιει οντως αυτο ακομα καλυτερα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 13-02-14 στις 21:15

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

http://www.eserviceinfo.com/download...44-00226c.html
    Είναι παραπλήσιο αλλά ίδιο, θα το διαπιστώσεις από τις τιμές και αντιστοιχίες.

Μέλος
    Όνομα
    θανασης
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Εσυ εχεις τροφοδοτικο ετσι για να κανω δοκιμη?

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας