Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Μέλος
    Όνομα
    Φώτης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Hp laptop & tattoo tool

Έχω ενα HP laptop με i3 cpu το οποίο παρουσίασε πρόβλημα και σκέπτομαι να αντικαταστήσω την μητρική.
    Απο την αντ/πεια μου λένε πως ίσως να χρειαστεί να γίνει εγκατάσταση του tattoo στο motherboard και μόνο αυτοί μπορούν να το κάνουν.
    Εχει υπόψη του κάποιος για το tattoo tool? Το laptop θα μπει στα win ή θα βγάζει μπλε οθόνη?

Το avatar του χρήστη leosedf
    Συντονιστής
    Όνομα
    Κωνσταντίνος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Κάτσε να μυρίσουμε τα δάχτυλα μας για ποιο μηχάνημα μιλάς και για ποια μητρική συγκεκριμένα και για το τι πρόβλημα έχει.
    900MHz-64GHz

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το Tatoo είναι ένας δείκτης στο firmware / BIOS της μητρικής πλακέτας που προσδιορίζει τη μάρκα και το μοντέλο του laptop, και χωρίς αυτό δεν μπορεί να δουλέψει ο δίσκος ανάκτησης και εγκατάστασης του κατασκευαστή του laptop. Επίσης περιέχει τις πληροφορίες που επικυρώνουν το κλειδί των HP ΟΕΜ windows μέσα από τα Windows, αλλά όχι το ίδιο το κλειδί.
    Από ότι ξέρω εάν το χρειάζεσαι μπορείς να το αγοράσεις από την HP για 45 δολλάρια.

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Δηλαδη αν δοκιμασει να κανει format στον δισκο ολικο, και mbr και "χαλασει" το recovery partition, το μηχανημα δεν θα δεχθει κανονικα windows απο αλλο dvd? Επισης αν βάλει αλλη μητρικη που δεν εχει το συγκεκριμενο tatoo που πρεπει το μηχανημα δεν θα δεχεται λειτουργικο?

Μέλος
    Όνομα
    Φώτης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το laptop είναι το g6-1301ev το οποίο βγάζει λευκή οθόνη, δεν έχει ξεχωριστό chip γραφικών αλλά χρησιμοποιεί αυτό που έχει ενσωματωμένο ο επεξεργαστής.

Άλλαξα τον επεξεργαστή αλλά εξακολουθεί να κάνει τα ίδια (δηλ. λευκή οθόνη) οπότε υποθέτω πως το πρόβλημα είναι στο HM express chipset (slj4p).

Τώρα το κόστος αντικατάστασης του chipset μαζί με την εργασία φτάνει περίπου στα 100 € ενώ περίπου τόσο κοστίζει η αγορά καινούργιας μητρικής (όχι από ebay).

Το πρόβλημα μου είναι εάν δεν κάνω την διαδικασία με το tattoo το laptop θα μπει στα win η θα βγάλει καμιά μπλε οθόνη

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το τόνισα με bold γράμματα. Δεν θα βλέπει σαν αυθεντικά τα windows, όχι ότι δεν θα δουλεύει. Μπορεί να χρειαστεί να ξαναπεράσεις τα windows από ΟΕΜ cd και να χρησιμοποιήσεις το activation που έχεις (που ακόμα και αυτό για την Μicrosoft θεωρείται παράνομο).

Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Είπες για λευκή οθόνη. Το δοκίμασες σε εξωτερικό monitor;

Μέλος
    Όνομα
    Φώτης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Αν μπαίνει στα windows και μου ζητήσει να βάλω το κλειδί ενεργοποίησης δεν με πειράζει απλά δεν θέλω να μπω στην διαδικασία εγκατάστασης τον win απο την αρχή.

Το δοκίμασα και σε εξωτερικό monitor άλλα εκεί μαύρη οθόνη σαν να μην εχω συνδεσει το monitor, επίσης όταν πατάω το power o cooler δεν γυρίζει καθόλου και μετά απο 3 λεπτά κάνει shutdown.

Παρόμοια Θέματα

1. [Φορητός Η/Υ] Ηχεία laptop
    από manos_3 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-13, 21:50
  2. Laptop acer
    από electricalgian στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-12-11, 23:21
  3. [Άλλη Συσκευή] Πρόβλημα με Do-It rotary tool (στυλ Dremel)
    από makatas στο forum Επισκευές Λοιπών Συσκευών
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-11, 09:57
  4. Τροφοδοτικό από laptop
    από xampos στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-12-10, 21:14
  5. laptop hp
    από xrhstos1978 στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-09, 22:25

Δικαιώματα - Επιλογές