Παράθεση Αρχικό μήνυμα από granazias Εμφάνιση μηνυμάτων
οσον αφορα το ηλεκτρολογικο κομματι της υποθεσης,δεν τιθεται θεμα γνωσεων λογω επαγγελματος,καθοτι ειμαι ηλεκτρολογος.
Δεν το ήξερα, αλλά δεν πειράζει, καλύτερα που τα έγραψα γιατί διαβάζουν κι άλλοι.
τωρα οσον αφορα τη βαλβιδα εκτονωσης,ειχα σκοπο ετσι κι αλλιως να βαλω στο πανω μερος της θερμαστρας και φυσικα να μην την γεμισω εντελως.
ξερω οτι το νερο οταν θερμανθει διογκωνεται,οποτε υπολογιζα να αφησω ενα μικρο κενο χωρις νερο.απλα οπου κι αν εχω διαβασει ολοι αναφερουν οτι θελει γυρω στο 95% γεμισμα,κανενας ομως δεν αναφερει αλλα ουτε κι εχω δει σε καποια εικονα ηλεκτρικης πετσετοκρεμαστρας βαλβιδα ασφαλειας.
Κατ'αρχήν ίσως οι ηλεκτρικές του εμπορίου δεν έχουν νερό, αλλά απλά αντίσταση κατανεμημένη σε όλο το σώμα, οπότε και δεν την χρειάζονται τη ΒΑ. Οταν όμως έχεις νερό μέσα, όσο ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά και κόβει όλα ΟΚ, αλλά αν ο θερμοστάτης κολλήσει και δεν σβήσει η αντίσταση, η πίεση θα πάρει την ανηφόρα μέχρι να ξεπεράσει την αντοχή του πιο αδύναμου σημείου και να γίνει το μπαμ.
τωρα για τη γλυκολη ειχα διαβασει καπου οτι βοηθα στην καλυτερη αποδοση επειδη οταν υπαρχει μαζι με το νερο,αυτο ζεσταινεται γρηγοροτερα
Δεν ισχύει. Ο,τι προσθέτεις στο νερό, ρίχνει την απόδοση.
... κι επισης οτι προστατευει απο τη διαβρωση την θερμαστρα. σκεφτηκα κι εγω οτι αν βαλω σκετο απιονισμενο νερο ισως να ειναι αρκετο.
Ναι, ΟΚ, προστατεύει... στις εγκαταστάσεις καλοριφέρ με σκέτο νερό, που μάλιστα ανανεώνεται σταδιακά (άρα μπαίνει φρέσκο οξυγόνο στο κύκλωμα), μπορεί να τρυπήσει ένα σώμα από διάβρωση μετά από πολλά χρόνια. Σε ένα μεμονωμένο σώμα που δεν ανανεώνεται το νερό, δεν είναι αναμενόμενο να συμβεί για μερικές δεκαετίες. ΟΚ το απιονισμένο, οτιδήποτε παραπάνω το θεωρώ υπερβολή.