Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 13

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #10

    Μέλος
    Όνομα
    Αδάμ
    Εγγραφή
    Jul 2013
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    768

    Προεπιλογή

    Στη δεκαετία του 80 λέγαμε, Toyta θα αγοράσεις; Και να τι γίνεται σήμερα με τα γιαπωνέζικα. Ετσι θα γίνει και με τα κινέζικα (που ήδη γίνεται). Εάν συγκρίνεις την τιμή με μερικές καλές αμερικάνικες όπως Kester, Zephytronics, Chemtronics Circuitworks (xbox experts favourite) δεν έχει διαφορά και μπορεί μάλιστα να την βρείς και ακριβότερα από αυτές.
    Το ψάχνω και εγώ αυτό το θέμα (την ιδιοκατασκευή), αλλά τι να πρωτοπρολάβεις. Και το θέμα με το reflow έιναι ότι το flux έχει την μέγιστη σημασία. Να σκεφτείς ένα μπαλάκι να μην κολλήση με το stencil και αναγκαστείς να το κολλήσεις μόνο του, πρέπει να βάλεις την ακριβή ποσότητα flux και να μην πάει flux στα διπλανά μπαλάκια και κολήσουν μεταξύ τους. Και μάλιστα να σκεφτείς τα κολλάω με υπέρυθρες και όχι με αέρα. Και ακόμα και η ποσότητα που θα βάλεις όταν κολλάς το chip έχει τεράστια σημασία για να αποφύγης τα shorts (εδώ βέβαια πήρα ιδέες από το σύστημα που χρησιμοποιεί η finetech καθώς και σε wave soldering εγκαταστάσεις).
    Την 223 πεταξέ την. Είχα αγοράσει και εγώ από τρείς διαφορετικούς από Hong Kong και Κίνα (και μάλιστα τριάδες λόγο της χαμηλής τιμής), αλλά μάπα το καρπούζι και μάλιστα πολύ μάπα. Είχα πεί να τις χρησιμοποιήσω για reballing αλλά να σκεφθείς κόλλησε τόσο πολύ το stencil πάνω στο chip που για να το ξεκολλήσω ξήλωσα τα μισά pads από το chip, που για να ξηλώσεις pads από chip πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ (ευτυχώς ήταν chip δοκιμής). Δεν δοκίμασα βέβαια να την διαλύσω λίγο με ισοπροπυλική (έχει αρκετό rosin) μήπως διορθωθεί η κατάσταση (να γινει πιο ρευστή). Εάν βρώ ευκαιρία θα το δοκιμάσω.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη atsio : 24-11-13 στις 04:09

Παρόμοια Θέματα

  1. [Φορητός Η/Υ] Νέο προιόν για όσους ασχολούνται με Reballing και Reflow MADE IN GREECE
    από carib στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-13, 15:56
  2. [Φορητός Η/Υ] laptop vga reflow
    από Georggg στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-13, 20:19
  3. Reflow σε inverter lcd οθονης...
    από aquasonic στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-12, 09:40

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας