Εγω ενα φορητο στον οποιο εχει προβλημα η το chip γραφικων η το northbridge και βαζω και το northbridge μεσα
γιατι το chip γραφικων ειναι intel που ειναι γνωστο οτι αυτα δεν ανεβαζουνε μεγαλες θερμοκρασιες (15w TDP εχει)
Επισης σαν εργαλεια εχω ενα φτηνο θερμο αερα atten 858 μια σομπα αλογονου 1200watt ενα αεροθερμο 2000 και
απομιμιση amtech flux οπως αυτο http://www.ebay.com/itm/NEW-1-pc-10m...d24aa8&vxp=mtr .
Εχω μετα 2 πολυμετρα και 2 θερμοζευγη οποτε μπορω να μετραω θερμοκρασια στο περιπου (μεσω τασης mV και πινακων μετατροπης).
Το flux το συγκεκριμενο το ξερει καποιος ειναι αγωγιμο ? επειδη απο καποιες δοκιμες που εχω κανει αφηνει υπολειμα που ειναι σχεδον αδυνατον να καθαριστει
οταν παει κατω απο το bga θελω να ρωτησω αν γνωριζει κανεις περι τις αγωγιμοτητας του και αν παιζει να μου βραχυχλωσει τα pads κατω απο το bga.
Μετα αν κανω προθερμανση με την σομπα αλογονου στους 180 κατω απο την μητρικη και βαλω τον αερα αποπανω (atten 585) σε τι ροη αερα
σε τι θερμοκρασια με τι nozzle και σε ποια σημεια του chip πρεπει να στοχευω ωστε να γινει σωστο reflow ?