Πλυντήριο πιάτων, Neff, Μοντέλο S4752W2/04, fd7606, 45 εκατοστά εντοιχιζόμενο.
Καλημέρα σας,
το πλυντήριο πιάτων χάλασε, σταματώντας το πρόγραμμα στο σημείο που "τραβάει" νερά.
Βρύσες ανοιχτές, aqua stop οκ.
Φώναξα τεχνικό, ανοιξε το πλαϊνό δεξί καπάκι, και φάνηκε ότι στο κάτω μέρος, είχε κράτησει νερά, περίπου 1 εκ. (προφανώς το πλυντήριο μπλόκαρε την εισαγωγή επιπλέον νερού για μην υπάρξει βραχυκύκλωμα.)
Έγυρε το πλυντήριο προς τα πίσω, χύθηκαν τα νερά στο πάτωμα, και το πλυντήριο συνέχισε το πρόγραμμά του κανονικά.
Ο τεχνικός αποφάνθηκε ότι πρέπει να αλλαχτεί το μοτέρ της αντλίας νερού !!! (πάνω από 200 ευρώ, όπως μου τόνισε) γιατί εκεί υπάρχει η διαρροή. Δεν έλυσε όμως το πλυντήριο, ούτε έλεγξε σωληνάκια, αντλίες, κλπ. για τυχόν προβλήματα. Πως είναι δυνατόν να καταλαβε ότι είναι το μοτέρ? Σε σχετική ερώτησή μου, μου απάντησε ότι το μοτέρ πουλιέται σαν ένα, και δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν διαφορα εξαρτήματα.
Έψαξα στο site της neff και βρήκα αυτή την εικόνα με τα ανταλλακτικά. Οι τιμές τους δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μου είπε ο τεχνικός.
neff.jpg
< HTML:
http://www.neff-eshop.com/serviceeshop6/doc/documentcontent.do?prod=S4752W2%2f04&page=002&imageop=ZI&new_window=X
Σε κάθε περίπτωση οικονομικά δεν έχω τη δυνατότητα να δώσω τόσα λεφτά, πόσο μάλλον για ένα πλυντήριο 17 χρόνων.
Προσπάθησα να βρω φλοτέρ, κλπ, αφού διάβασα όλες τις συμβουλές στο forum, αλλά στο δικό μου πλυντήριο ίσως επειδή είναι 45 εκ πλάτος, και άρα πιο συμπυκνωμένο, δεν τα βρίσκω.
Πριν ξεκινήσω να πλένω με τα χεράκια μου ξανά, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να το επισκευάσω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μάιρα